Rdeče-beli so v 5. krogu 2. slovenske nogometne lige, v kidričevskem športnem parku z eurogolom kapetana Nika Marinška v 18. minuti, vpisali novo prvenstveno zmago, prvo domačo po 27. novembru lanskega leta, ko so z 3:2 ugnali sežanski Tabor.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Bubek Alen, Bensa Uroš, Jug Tadej. Delegat: Močnik Vlado

Strelec: 1:0 Marinšek 18`

Aluminij: Banić, Martić, Crnčec, Frešer, Zukić, Skiba (65` Katuša), Marinšek, Bizjak (84` Medved), Jagić, Jovan (45` Munić), Brest (84` Borovnik). Trener: Robert Pevnik.

Brinje Grosuplje: Kisovec, Šparovec, Čož (62` Mahič), Klančnik, Ostojič (81` Dorniž), Kovač (74` Pucihar), Dergić (81` Djelovci), Tomažon Beguš (81` Tomšič), Ćoralić, Pušnik, Boh. Trener: Goran Markovič.

Rumeni kartoni: Crnčec, Munić, Jagić; Kovač, Tomažon Beguš

Pred srečanjem z Brinje Grosupljimi, glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik v začetni enajsterici ni opravil nobene zamenjave, glede na nedeljsko tekmo v Velenju. Prav tako še vedno ni mogel računati na Luko Koblerja.

V srečanje so bolj podjetno krenili rdeče-beli, ki so prvič zapretili v 7. minuti, ko je iz svoje polovice z globinsko žogo Jaka Bizjak iskal Daniela Skibo, slednji je lepo prodrl proti v kazenski prostor po desni strani ter poskušal z diagonalnim strelom, a je žoga zletela mimo gostujočih vrat. Dobrih deset minut zatem se je v izjemni priložnosti po dolgi podaji Tomislava Jagića znašel Jaka Bizjak, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, a je žoga zletela preko gostujočih vrat.

Le minuto zatem pa so gledalci videli najlepšo potezo tekme, na sredini igrišča je do žoge prišel Tomislav Jagić, po prodoru podal na levo stran do Gašperja Jovana, slednji mu je žogo vrnil, hrvaški vezist pa je lepo opazil samega kapetana Nika Marinška, ki se je nemudoma odločil za strel iz dobrih tridesetih metrov, ter z izjemnim projektilom zadel sam desni kot nemočnega vratarja gostov Ožbeja Kisovca.

Dobre štiri minute zatem se je v imenitni situaciji po diagonalni podaji Jake Bizjaka znašel Marko Brest, a mu je gostujoči vratar odlično zaprl kot, tako da je vezist rdeče-belih nastreljal gostujočega vratarja.

V začetku 27. minute so gostje zapretili s strelom od daleč, ko je iz leve strani roba kazenskega prostora poskušal gostujoči napadalec, Tibor Banić, pa je žogo ob bližnji vratnici izbil v kot. V 33. minuti je po podaji v kazenski prostor z glavo Tiborja Banića poskušal presenetiti gostujoči kapetan Denis Boh, a je žog zletela preko vrat. V 35. minuti je po v kazenski prostor rdeče-belih prodrl Matej Čož, ki je skušal preigrati Gašperja Jovana, slednjemu je spodrsnilo in se je z roko dotaknil žoge, glavni sodnik srečanja pa je pokazal na belo točko, k izvedbi je pristopil Domen Klančnik, ki je žogo poslal v vratnico, odbito žogo pa je v gol poskušal potisniti Nejc Pušnik, a je bil Tibor Banić na mestu.

V tretji minuti nadaljevanja, je iz desne strani v kazenski prostor preigraval Marko Brest, ki si je odločno priboril prostor, ter podal proti sredini kazenskega prostora, kjer je do žoge prišel Nik Marinšek, a je obramba gostov z zadnjimi močmi žogo izbila v kot. V 60. minuti igre so rdeče-beli izpeljali lep protinapad, ki ga je na svoji polovici pričel Daniel Skiba, ki je žogo na dobrih štiridesetih metrih podal na levo stran do Jake Bizjaka, slednji je podal nazaj do poljskega napadalca, a je obramba gostov njegov poskus izbila, a le do Tomislava Tomića, ki je poskušal iz prve, gostujoči vratar pa jo strel hrvaškega vezista s skrajnimi silami izbil v kot. Po podaji iz kota Nika Marinška, je bil na drugi vratnici najvišji v skoku Tin Martić, a je žoga zletela ob desni vratnici mimo gostujočih vrat.

V 64. minuti so zapretili gostje, po levi strani je v kazenski prostor prodrl Tim Tomažon Beguš, podal v osrčje kazenskega prostora, kjer so bili na mestu branilci rdeče-belih, ki pa so žogo izbili le do Arijana Djelovcija, a je v zadnjem trenutku strel blokiral Sandro Zukić.

Vse do konca se kljub dvema poskusoma kapetana Nika Marinška in prodoru tik ob koncu Jakova Katuša rezultat več ni spremenil.

Rdeče-beli so z novo zmago zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice in imajo enako število točk kot vodilna Krka. Naslednje srečanje varovance Roberta Pevnika čaka v nedeljo 4. septembra ob 16:00 uri, ko se bodo v derbiju 6. kroga v Lendavi pomerili z tamkajšnjo Nafto 1903.