Rdeče-belim kljub temu, da so proti Celju dvakrat izničili prednost gostiteljev, ni uspelo ob zadnjem sodnikovem žvižgu vpisati prve spomladanske točke. Na koncu so se treh točk po Morozova veselili grofje.

Stadion Z`dežele; gledalcev: 650

Sodniki: Balažič, Žunič, Jug, Ponis.

Strelci: 1:0 Zec 17`, 1:1 Šroler 65` – 11 m, 2:1 Kuzmanović 67`, 2:2 Šroler 76`, 3:2 Morozov 84`

Celje: Rozman, Morozov, Zec, Stojinović, Lertay, Janjičić (59` Šporn), Tomić, Svetlin (87` Zaletel), Begić (74` Sokler), Božić (59` Kuzmanović), Bizjak L.. Trener: Simon Rožman.

Aluminij: Janžekovič, Musa, Petek, Azemović, Pečnik, Nkama, Bolha (86` Prša), Marinšek (81` Plantak), Šroler (81` Bizjak J.), Špehar (87` Branšteter), Turčin (71` Matjašič). Trener: Oskar Drobne

Rumeni kartoni: Stojinović, Bizjak; Bolha, Musa, Špehar.

Glavni strateg rdeče-belih je v srečanje proti Celju vstopil le z eno spremembo glede na zadnje srečanje proti Muri, tokrat je prednost pred Juretom Matjašičem dobil Martin Šroler, ki je prvič začel srečanje v začetni postavi rdeče-belih.

V srečanje so bistveno boljše vstopili gostitelji, ki so takoj prevzeli posest, a do prve zrele situacije so v 9. minuti prišli rdeče-beli, ko je Martin Šroler, na dobrih štiridesetih metrih od vrat gostiteljev prestregel žogo zadnjima branilcema, ter stekel proti golu, kjer ga je v kazenskem prostoru oviral branilec Celjanov, a po mnenju glavnega sodnika srečanja brez prekrška za najstrožjo kazen.

V 17. minuti srečanja so Celjani povedli, potem ko je prosti strel dobrih trideset metrov od vrat izvedel kapetan gostiteljev Tomislav Tomić, do strela z glavo je ob Luki Petku na dobrih petih metrih od vrat prišel David Zec, ki je z natančnim strelom žogo poslal v levi spodnji kot in premagal nemočnega Luko Janžekoviča.  

Le dve minuti zatem bi Celjani lahko kaj hitro prednost povišali, ko je Ivan Božić povsem ob kotni črti na robu kazenskega prostora iz desne strani poslal uporaben predložek pred vrata Luke Janžekoviča, a je na srečo Tamar Svetlin meril preko gola iz ugodnega položaja.

Sledila je prevlada Celjanov vse do končnice prvega polčasa, ki je povsem pripadel rdeče-belem. Varovanci Oskarja Drobneta so si v končnici priigrali, kar dva strela na gol, najprej je direktno iz kota poskušal Martin Šroler, a so Celjani žogo odbili, iz drugega poskusa po kotu, se je žogo nekako odbila iz kazenskega prostora, nazaj do Martina Šrolerja, ki je iz leve strani poslal natančen predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku Emir Azemović, ki je iz dobrih petih metrov z glavo žogo poslal proti desni vratnici vrat Matjaža Rozmana, a je slednji s skrajnimi močmi žogo pred golovo črto izbil.

V nadaljevanje so rdeče-beli vstopili povsem prerojeni, a do prve izrazite priložnosti so prišli Celjani, ko je iz leve strani poskušal Tjaš Begić njegov strel pa je zletel mimo vrat Luke Janžekoviča. Le minuto zatem so rdeče-beli izpeljali imeniten protinapad, kjer je do strela prišel Tomislav Turčin, njegov poskus s strelom v dolgi kot pa je Matjaž Rozman izbil v kot.

Zatem so imeli pobudo rdeče-beli, v 58. minuti je do strela izven kazenskega prostora prišel Martin Šroler, a je njegov strel za las zgrešil cilj. Le sedem minut zatem pa je rdeče-belim uspelo rezultat izenačiti. Potem ko je Lovro Bizjak v kazenskem prostoru nepravilno oviral Klemna Bolho, je glavni sodnik srečanja po posredovanju VARa pokazal na belo točko. K izvedbi kazenskega strela je pristopil Martin Šroler, ki je zanesljivo vpisal svoj prvi zadetek za rdeče-bele.

Rdeče-beli so po izenačenju imeli priložnost že v naslednjem napadu, a je tvegano igro izkoristilo domače moštvo, ko je Dušan Stojinović na svoji polovici odvzel žogo in jo povlekel vse do petindvajsetih metrov od vrat rdeče-belih, kjer je z lepo globinsko žogo med dvema branilcema rdeče-belih poslal do Miča Kuzmanovića, ki je iz dobrih osmih metrov brez večji težav žogo poslal za hrbet Luke Janžekoviča.

V 76. minuti je Nik Marinšek na sredini igrišča lepo prišel do žoge in jo poslal na levo stran proti Martinu Šrolerju, slednji se je ob branilcu Celjanov, odločal med podajo proti Mariu Musi ali prodoru proti sredini, odločil se je za preigravanje in prodor proti sredini in na robu kazenskega prostora nekoliko iz leve strani z diagonalnim strelom premagal nemočnega Matjaža Rozmana za še drugo izenačenje na srečanju.

V 84. minuti so Celjani še tretjič na srečanju povedli, po dolgi posesti v napadu predvsem na levi strani napada, je Jon Šporn iz leve strani prodrl proti sredini igrišča in z izjemno globinsko podajo iskal Tamarja Svetlina, od katerega se je žoga odbila do Grigorija Morozova, ki je z diagonalnim strelom zadel desni kot vrat Luke Janžekoviča.

Sledil je pritisk rdeče-belih, a tudi zadnja priložnost na srečanju, ko je izven kazenskega prostora poskušal Luka Branšteter, je ostala neizkoriščena.

Rdeče-bele že v torek 1. marca ob 17.30 uri čaka nova priložnost za tri točke, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Domžal.