Rdeče-beli so v 14. krogu Prve Lige Telemach doma proti Celju vknjižili drugi zaporedni prvenstveni poraz, srečanje v kidričevskem športnem parku je odločil Ivan Božić z zadetkom v končnici prvega polčasa.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Matoša Martin, Kasapović Aleksandar, Salkić Alen, Šmajc David. Delegat: Režonja Slavko.

Aluminij 0 : 1 Celje

Strelec: 0:1 Božić 43`

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G. (89` Bizjak), Martić (46` Brest), Marinšek, Kidrič (83` Kadrić), Matjašič (83` Pečnik T.), Bolha, Nkama, Krefl, Azemović, Đerlek. Trener: Oskar Drobne.

Celje: Raduha, Brecl, Mayeuski (88` Mittendorfer), Marandici, Zec, Medved (68`Sokler), Benedičič (68` Kerin), Zaletel, Svetlin, Begić (60` Šporn), Božić (88` Flis). Trener: Simon Sešlar.

Rumeni kartoni: Đerlek, Nkama; Mayeuski, Benedičič, Šporn, Raduha.

Glavni strateg rdeče-belih je pred srečanjem s Celjem napravil dve spremembi v začetni enajsterici glede na zadnje srečanje v Murski Soboti, tokrat je srečanje na klopi pričel Aljaž Ploj, namesto njega se je v začetno enajsterico po poškodbi vrnil Aljaž Krefl. Od začetka srečanja pa je namesto Roke Prše, ki je srečanje izpustil zaradi kazni štirih rumenih kartonov srečanje pričel Tin Martić.

Rdeče-beli so v srečanje vstopili čvrsto in z veliko vnemo, ter si že v drugi minuti ustvarili prvo priložnost, ko je poskušal Armin Đerlek. Le dve minuti zatem sta imenitno kombinirala Jure Matjašič in Rok Kidrič slednji, je po predložku poskušal presenetiti s strelom z glavo, a je njegov poskus ubranil vratar gostov Florijan Raduha.

Gostje iz knežjega mesta so prvič zapretili v sedmi minuti, a je nevarnost pred vrati Luke Janžekoviča, preprečil Klemen Bolha, ki je žogo izbil v kot.

V 11. minuti srečanja, so ponovno lepo kombinirali rdeče-beli, tokrat se je v priložnosti po lepi podaji v kazenski prostor znašel Jure Matjašič, njegov poskus s pol voleja pa je brez večjih težav ubranil vratar gostov Florijan Raduha.

Celjani so ponovno zapretili v 18. minuti srečanja, ko je iz prostega strela iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal Ivan Božić, a je njegov poskus zletel preko vrat Luke Janžekoviča. Grofje so bili blizu vodstva v 40. minuti srečanja, ko je Žan Medved stekel v protinapad, se znašel iz oči v oči z Luko Janžekovičem, a je žogo poslal tik ob levi vratnici mimo vrat.

Le tri minute zatem pa so gostje izkoristili eno izmed redkih priložnosti, ko se je sam pred Lukom Janžekovičem po lepi podaji Žana Zaletela znašel Ivan Božić in brez večjih težav premagal kapetana rdeče-belih za vodstvo tik pred odhodom na odmor.

V nadaljevanje so odločneje vstopili rdeče-beli, ki so v četrti minuti nadaljevanja zapretili preko Klemna Bolhe a je bil Florijan Raduha po strelu vezista rdeče-belih na mestu.

V osmi minuti nadaljevanja je ponovno zapretil Klemen Bolha, obramba Celja je žogo izbila, in gostje so izvedli hiter protinapad, ki ga je zaključil Žan Medved, na srečo rdeče-belih nenatančno.

V 53. minuti je skušal gostujočega vratarja iz dobrih tridesetih metrov presenetiti Nik Marinšek, njegov poskus je zletel mimo leve vratnice. V zadnji četrtini srečanja, so rdeče-beli povsem stisnili goste na svojo polovico, a sta poskusa Klemna Bolhe v 66. minuti in Armina Đerleka v 76. minuti ostala neizkoriščena.

Na koncu so si izjemno priložnost za povišanje priigrali tudi gostje iz Celja, ko se je sam pred Lukom Janžekovičem v 81. minuti znašel Ester Sokler, a je kapetan rdeče-belih strel iz bližine ubranil.

Rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja čaka prihodnjo nedeljo, ko se bodo ob 15.00 uri pomerili v domžalskem športnem parku z nogometaši Domžal.