Rdeče-belim v predzadnjem dejanju letošnjega koledarskega leta ni uspelo priti do točk v Domžalah. Kljub zgodnjemu vodstvu Domžal, so varovanci Oskarja Drobneta v nadaljevanju prvega polčasa pokazali odličen obraz in rezultat izenačili po zadetku Nemanje Jakšića, a v drugem delu so gostitelji z zadetkom Svena Šoštariča Kariča rezultat obrnili v svojo korist.

Športni park Domžale, gledalcev: /

Sodniki: Perić Dragoslav, Smej Simon, Herženjak Nejc, Ponis Roberto. Delagat: Bole Stojan

Strelci: 1:0 Kolobarić 2`, 1:1 Jakšić 14`, 2:1 Karič 62`

Domžale: Sorčan, Žinič, Vuklišević, Pišek, Svetlin (82` Podlogar), Kolobarić, Ibričić, Karič, Jakupović, Urbančič, Husmani. Trener: Dejan Djuranovič

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, T. Pečnik (65` Krefl), Prša (80` Grajfoner), Kim (65` Klepač), Čermak, Flakus Bosilj (80` Maletić), Ploj, Matjašič (87` Štusej), Pantalon, Azemović. Trener: Oskar Drobne

Rumeni kartoni: Žinič, Pantalon, Krefl

V srečanje 18. kroga Prve Lige Telekom Slovenije so bistveno boljše vstopili gostitelji, ki so že iz prve akcije na srečanju povedli, ko je Janez Pišek podal do Daria Kolobariča, ki je premagal Luko Janžekoviča iz roba kazenskega prostora.

Kljub zgodnjemu zaostanku pa so rdeče-beli takoj po zadetku strnili svoje vrste, ter v osmi minuti prvič zapretili, ko je Tilen Pečnik iz prostega strela dobro streljal a je žoga zletela mimo vrat. Že v začetku štirinajste minute se je boljša igra rdeče-belih obrestovala, ko je akcijo na sredini igrišča pričel Roko Prša, ki je podal na levo stran do Aljaža Ploja, ki je v z lepo podajo v kazenskem prostoru videl Nemanjo Jakšića, ki je bil dobrih sedmih metrih hitrejši ob domžalskih branilcev in poslal žogo neubranljivo za hrbet Grege Sorčana.

V 26. minuti srečanja, bi lahko rdeče-beli povedli, ko je Nemanja Jakšić priigral žogo na dobrih dvajsetih metrih od domžalskih vrat, podal do Davida Flakusa Bosilja, slednji je z lepo podajo videl vtekajočega Emirja Azemovića, ki je nesebično podal proti Juretu Matjašiču, slednji pa je bil prekratek, da bi žogo poslal v prazno domžalsko mrežo. Dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela je rdeče-bele od vodstva ločilo le nekaj centimetrov. Akcijo je na sredini igrišča pričel Dohyun Kim, ki je na desni strani lepo zaposlil Tilna Pečnika, ki je vstopil v kazenski prostor, ter na drugi vratnici iskal Davida Flakusa Bosilja, ki je iz dobrih petih metrov že premagal Grego Sorčana, a mu je drugi zaporedni prvenstveni zadetek preprečila prečka.

V nadaljevanje srečanja so boljše vstopili gostitelji, najprej je do strela v 61. minuti prišel Sven Šoštarič Karič, kapetan rdeče-belih pa je strel branilca Domžal odbil v kot. Iz kota pa je Domžalčanom uspelo še drugič na srečanju povest, najprej je po podaji v kazenski prostor Senijad Ibričić zatresel vratnico, odbito žogo pa je za hrbet Luke Janžekoviča pospravil Sven Šoštarič Karič.

Le dobri dve minut zatem bi lahko Domžalčani že odločili srečanje, ko je Renato Pantalon, v kazenskem prostoru nepravilno oviral Daria Kolobarića, glavni sodnik srečanja Dragoslav Perić pa je upravičeno dosodil najstrožjo kazen za Domžalčane. K izvedbi najstrožje kazni je pristopil Senijad Ibričić, kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič je prebral namero kapetan domačih in strel iz bele točke ubranil. V končnici srečanja so imeli Domžalčani še eno priložnost, vendar je zadetek gostiteljev preprečil Lovro Grajfoner.

Za konec jesenskega dela se rdeče-beli v nedeljskem popoldnevu odpravljajo v Ljudski vrt, k vodilni ekipi Prve Lige Telekom Slovenije.