V 34. krogu Prve Lige Telekom Slovenije rdeče-belim doma ni uspelo zadržati prednosti dveh zadetkov ob polčasu, kar so Domžalčani izkoristili s petimi zadetki v nadaljevanju. Za varovance Slobodana Gruborja je bil to šele prvi poraz v letošnji sezoni proti Domžalčanom, kljub porazu pa rdeče-beli ostajajo na četrtem mestu, katerega bodo branili v zadnjih dveh krogih letošnjega prvenstva.

Športni park Kidričevo, gledalcev: /

Sodniki: Borošak Alen, Kovačič Andraž, Benc Uroš, Mertik Bojan. Delegat: Bezjak Dušan

Strelci: 1:0 Živković 15`, 2:0 Živković 17`, 1:2 Podlogar 47`, 2:2 Sikimić 54`, 2:3 Jakupović 62`, 2:4 Jakupović 70`, 2:5 Sikimić 81`

Aluminij: Janžekovič, G. Pečnik, Kontek, T. Pečnik, Čermak (69` Šaka), Petek (69` Pantalon), Grajfoner, Ploj, Horvat (69` Marinšek), Živković (77` Flakus Bosilj), Klepač. Trener: Slobodan Grubor

Domžale: Sorčan, Žinič, Ibričić, Sikošek (68` Makovec), Käit (46` Sikimić), Šoštarič Karič, Podlogar, Jakupović (85` Kim), Ilić, Svetlin (68` Mavretič), Husmani (85` Markuš). Trener: Dejan Djuranovič

Rumeni kartoni: Grajfoner, Horvat, G.Pečnik; Husmani

Rdeči kartoni: /

Pred srečanjem z Domžalami je moral strateg rdeče-belih ponovno poseči v začetno enajsterico in jo zaradi poškodbe Nemanje Jakšića spremeniti, priložnost od začetka je prvič v članski konkurenci dobil šele osemnajstletni Gašper Pečnik, kateri je produkt nogometne šole Aluminija.

V srečanje so boljše vstopili gostje, ki so si prvo priložnost ustvarili v peti minuti, ko je poskus iz bližine Luka Janžekovič ubranil. Le minuto zatem je iz dobrih tridesetih metrov poskušal Senijad Ibričić, a brez večje nevarnosti.

V 15. minuti srečanja so rdeče-beli izvedli hiter protinapad na sredini igrišča je Mihael Klepač na levo stran z diagonalno podajo zaposlil Aljaža Ploja, ki je v kazenskem prostoru videl vtekajočega Anteja Živkovića, ki je iz dobrih petih metrov poslal žogo pod prečko za vodstvo rdeče-belih.

Že v naslednjem napadu so rdeče-beli povišali svoje vodstvo Tilen Pečnik je iz sredine krenil proti vratom Domžal na levi stran opazil Marcela Čermaka, ki je z lepo podajo opazil ponovno vtekanje Anteja Živkovića, ki se je tokrat odločil za strel z glavo in še v drugem poskusu premagal nemočnega Grego Sorčana.

V 24. minuti še en nevaren napad rdeče-belih, najprej sta kombinirala Mihael Klepač in Ante Živković, Domžalčani pa so izbili žogo v kot. K izvedbi kot ja pristopil Marcel Čeramk, ponovno lepo podal v kazenski prostor najvišji v skoku je bil Luka Petek, a tretji zadetek v mreži Domžalčanov je z odličnim posredovanjem preprečil vratar gostov Grega Sorčan.

Dobrih pet minut pred iztekom prvega dela so rezultat poskušali znižati gostje, ponovno je bil v glavni vlogi kapetan gostov Senijad Ibričić, a tudi tokrat je kapetan rdeče-belih preprečil najhujše.

V nadaljevanje srečanja so odločneje krenili gostje iz Domžal in že v prvem poskusu znižali vodstvo rdeče-belih. Po dolgi podaji v kazenski prostor Svena Šoštariča Kariča je neodločnost Ivana Kontka izkoristil Matej Podlogar, ki je žogo spravil za golovo črto.

Dobrih sedem minut po znižanju vodstva so Domžalčani kombinirali na sredini, kjer je žoga prišla povsem na desno stran do Andraža Žiniča, ki se je odločil za podajo v kazenski prostor, kjer je bil najspretnejši Predrag Sikimić, ki je z glavo neubranljivo premagal Luko Janžekoviča za izenačenje.

Po izenačenju so gostje postali še agresivnejši in v 62. minuti je Matej Podlogar na levi strani igrišča vstopil v kazenski prostor, videl vtekajočega Predraga Sikimiča, kateremu je bila žoga namenjena a je bila predolga, pred Arnelom Jakupovićem je je želel kapetan rdeče-belih izbiti, a mu je žoga izpolzela iz roke, kar je izkoristil Arnel Jakupovič, ki je zatresel prazno mrežo za popoln preobrat Domžal v Kidričevem.

V začetku 69. minute so Domžalčani še četrtič na srečanju zatresli mrežo rdeče-belih, Senijad Ibričić je izvajal prosti strel na dobrih tridesetih metrih, odločil se je za podajo v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku Gašper Pečnik, ki je žogo z glavo izbil, a le na nogo Arnela Jakupovića, ki se je odločil za udarec s prve iz pol voleja iz dobrih petnajstih metrov, ter po diagonalnem strelu, premagal nemočnega Luko Janžekoviča za povišanje vodstva Domžalčanov.

Dobrih devet minut pred iztekom srečanja smo videli še peti zadetek v mreži rdeče-belih, povsem ne nevarno podajo proti Mateju Podlogarju je Ivan Kontek slabo ocenil, in izbil žogo v Mateja Podlogarja, žoga se je odbila v polje, domžalskemu vezistu pa se je odprlo ogromno prostora na desni strani igrišča, Podlogar je v kazenskem prostoru opazil samega Predraga Sikimića, ki si je žogo lepo sprejel na dobrih enajstih metrih ter še drugič na srečanju premagal nemočnega Luko Janžekoviča.

Po prvem porazu z Domžalami v letošnji sezoni je strateg rdeče-belih Slobodan Grubor, poudaril da so Domžale izkoristile napake v obrambi in na koncu zasluženo zmagale: »Zgodilo se je, da smo v drugem polčasu energetsko padli. Prvi polčas je bil dober, vodili smo z 2:0, v drugem delu smo padli pod pritisk, začeli smo se vračati nazaj iz tega razloga ker smo imeli problem s fiziko, so se pričele dogajati napake. Bili smo nekoncentrirani v fazi obrambe, to so Domžale izkoristile in na koncu zasluženo zmagale.«

Rdeče-bele v predzadnjem krogu Prve Lige Telekom Slovenije čaka nova zahtevna preizkušnja, že v nedeljo odhajajo v Mursko Soboto, kjer se bodo skušali oddolžiti Muri za pokalni poraz, ter zadržati četrto mesto na prvenstveni lestvici. Srečanje na Fazaneriji bo na sporedu ob 18.00 uri.