Rdeče-beli so v 3. krogu nove sezone Prve Lige Telemach na domačem igrišču proti Radomljam prvič v sezoni morali priznati premoč. Mlinarji so bili v kidričevskem športnem parku boljši od varovancev Oskarja Drobneta z 0:2.

Športni park NK Aluminij, gledalcev: 250

Aluminij 0 : 2 Kalcer Radomlje

Strelca: 0:1 Zabukovnik 42`, 0:2 Nuhanović 79`

Aluminij: Banić, Pečnik G., Pečnik T. (77` Brest), Marinšek, Kidrič (77` Kadrić), Petek, Flakus Bosilj (69` Bizjak), Bolha, Nkama (69` Prša), Krefl (86` Ploj), Azemović. Trener: Oskar Drobne.

Kalcer Radomlje: Šugić, Primc, Jazbec, Zabukovnik (46` Pišek, 84` Blaić), Nuhanović, Cerar (84` Kregar), Šarić (62` Varga), Ihbeisheh, Mužek, Pogačar, Guček. Trener: Rok Hanžič.

Rumeni kartoni: Bolha, Azemović, Bizjak, Jazbec, Pišek

Rdeč karton: Bolha 95` – Aluminij

Tik pred srečanjem je zaradi povišane telesne temperature kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča, moral glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne poseči v spremembo v začetni enajsterici. Med vratnici je stopil Tibor Banić, za katerega je bil to debitantski nastop v Prvi Ligi. Kot kapetan pa je rdeče-bele na zelenico kidričevskega športnega parka popeljal Nik Marinšek.

Rdeče-beli so dobro pričeli srečanje in takoj pokazali kdo je gospodar na zelenici kidričevskega športnega parka in že v 12. minuti zapretili, ko je bil najprej prekratek Rok Kidrič, po podaji iz kota pa je Luka Petek žogo poslal tik ob levi vratnici mimo vrat Davida Šubića. Dobrih deset minut zatem je Tilen Pečnik na tridesetih metrih od vrat gostov prestregel podajo gostujočega vratarja Davida Šugića, ter povlekel žogo proti kazenskemu prostoru, kjer se je odločil za podajo proti Aljažu Kreflu, ki je vtekal iz desne strani, slednji je poskušal s podajo proti Davidu Flakusu Bosilju, a je bil na mestu gostujoči vratar David Šugić.

Le štiri minute zatem so prvič zapretili tudi gostje, ko je Gal Primc iz leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je iz prve iz dobrih desetih metrov poskušal Ivan Šarić, a je njegov poskus odbil Klemen Bolha, a le do Marka Zabukovnika, ki je iz dobrih petih metrov žogo poslal v prečko.

Vse do 42. minute sta obe ekipi poskušali a brez večjega uspeha, nato pa je David Flakus Bosilj, pred kazenskim prostorom gostov izgubil dvoboj, proti branilcem gostov, Mateo Mužek je z žogo ob preigravanju rdeče-belih na sredini igrišča osvojil več kot štirideset metrov in na levi strani lepo opazil Ivana Šarića, ki je brez oviranja vstopil v kazenski prostor, ter se odločil za povratno podajo proti Marku Zabukovniku, slednji si je žogo namestil na robu kazenskega prostora, ter z močnim in natančnim udarcem premagal nemočnega Tiborja Banića za vodstvo gostov.

Minuto pred iztekom rednega dela so ponovno zapretili rdeče-beli, ko je Tilen Pečnik na robu kazenskega prostora lepo zaposlil Davida Flakusa Bosilja, slednji se je odločil za diagonalen strel po tleh, vratar gostov jo žogo z zadnjimi močmi odbil tik ob desni vratnici v kot.

Tudi v drugem delu so prvi do priložnosti prišli rdeče-beli, ko je Gašper Pečnik, lepo podal do Davida Flakusa Bosilja, slednji je na desni strani na dobrih dvajsetih metrih lepo opazil Tilna Pečnika mu podal žogo, slednji pa se je odločil za strel, a meril premalo natančno.

V 54. minuti so do prvega strela v nadaljevanju prišli tudi gostje, ko je po odbiti žogi iz roba kazenskega prostora poskušal kapetan gostov Luka Cerar, a je žoga zletela kak meter preko gola.

Tri minute zatem so rdeče-beli izvedli hiter protinapad, ko je Nik Marinšek, iz sredine igrišča poslal uporaben predložek proti Tilnu Pečniku pred kazenski prostor, slednji je s prsmi žogo preusmeril do Aljaža Krefla, ki se je odločil za strel po tleh iz dobrih štirinajstih metrov, a streljal preveč po sredini gola, tako da vratar gostov ni imel prevelikih težav.

V 73. minuti so gostje izvajali prosti strel iz dobrih osemindvajsetih metrov je poskušal Anže Pišek, Tibor Banić pa je natančen strel gostov izbil v kot. 

Dobrih šest minut zatem so gostje izvedli hiter protinapad, ko je Sascha Varga na sredini igrišča dobil dvoboj z Aljažem Kreflom in podal do Marka Božiča, ki se je sam znašel na levi strani polovice rdeče-belih, vstopil v kazenski prostor, ter z lepo podajo po tleh našel vtekajočega Sandija Nuhanovića, ki je s strelom po tleh matiral nemočnega Tiborja Banića.

Dobre štiri minute pred iztekom rednega dela je po podaji Jake Bizjaka v kazenski prostor in odbiti žogi gostov, do strela prišel Roko Prša, a je žogo iz dobrih desetih metrov poslal tik ob levi vratnici mimo gostujočih vrat.

Globoko v sodnikovem podaljšku je še eno priložnost za znižanje rezultata zapravil Roko Prša, ko je žogo iz dobrih petih metrov z ramo poslal naravnost v naročje gostujočega vratarja Davida Šugića.

Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom, pa je Matej Jug, zaradi ugovarjanja pokazal še drugi rumeni karton Klemnu Bolhi, s tem posledično rdečega.

Po prvem porazu v sezoni je glavni strateg rdeče-belih športno čestital Radomljam za zmago, ob tem pa priznal, da so njegovi varovanci izgubili zaradi neučinkovitosti: »Potrebno je čestitat ekipi Radomelj za prikazano igro. Že pred tekmo sem opozarjal, da imajo Radomljani dobro ekipo, kar so pokazali tudi v prvih dveh krogih. Če bi mi zadeli v situacijah, ko smo nadzirali igro, bi srečanje šlo v drugo smer. Danes smo izgubili zaradi svoje neučinkoviti in zaradi dveh, treh velikih napak v obrambi.«

Rdeče-beli bodo tekmo 4. kroga Prve Lige Telemach odigrali prihodnjo nedeljo 8. avgusta ob 20.15 uri, ko v kidričevski športni park prihajajo aktualni državni prvaki, nogometaši Mure.