Rdeče-belim tudi na tekmi 6. kroga Prve Lige Telemach proti Domžalam ni uspelo vknjižiti prve prvenstvene zmage. Odločujoči zadetek je s pravo mojstrovino potrdil Senijad Ibričić, ki je tako poskrbel za še drugi prvenstveni poraz varovancev Oskarja Drobneta.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 250

Sodniki: Ponis Roberto, Žunič Matej, Habibović Adis, Šmajc David. VAR: Vinčić Slavko, Borošak Alen. Delegat: Režonja Slavko.

Aluminij 0 : 1 Domžale

Strelec: 0:1 Ibričić 25`

Aluminij: Janžekovič, Martić, Petek (19` Nkama), Azemović, Pečnik G., Prša (64` Bolha), Marinšek (89` Medved), Krefl, Bizjak (64` Kadrić), Brest (64` Pečnik T.), Kidrič. Trener: Oskar Drobne.

Domžale: Mulalić, Žinič, Klemenčič, Ibričić, Käit, Šoštarič Karič, Podlogar, Martinović (67` Dobrovoljc), Jakupović, Alić, Husmani. Trener: Dejan Djuranovič.

Rumeni kartoni: Prša, Pečnik G., Nkama, Marinšek; Käit

Tudi pred tekmo z Domžalami je glavni strateg rdeče-belih opravil nekaj sprememb v začetni enajsterici. Namesto Klemne Bolhe je srečanje tokrat v zadnji liniji pričel Tin Martić. V zvezni vrsti je tokrat prednost pred Johanom Nkamo dobil Roko Prša, medtem ko je v napadu tokrat začel Rok Kidrič, na klopi pa je ostal Haris Kadrić. Prvič v letošnji sezoni sta se članski ekipi priključila tudi dva mladinska igralca Nejc Medved in Luka Privošnik.

V srečanje so odlično vstopili rdeče-beli in že v tretji minuti srečanja je Rok Kidrič ukradel žogo, jo podal do Jake Bizjaka, slednji pa je pri strelu okleval, tako da je domžalska obramba večjo nevarnost preprečila. Le tri minute zatem so rdeče-beli ponovno zapretili, Gašper Pečnik se je odločil za predložek v kazenski prostor iz dobrih petintridesetih metrov, najvišji v skoku je bil Rok Kidrič, ki je poskušal s strelom z glavo iz dobrih desetih metrov, a je bil vratar gostov Ajdin Mulalić na mestu.

V deseti minuti srečanja so prvi strel proti vratom rdeče-belih sprožili tudi gostje iz Domžal. Pred Luko Janžekovičem je bil hitrejši Mattias Käit, ki je žogo zavrnil na rob kazenskega prostora do Senijada Ibričića, ki je odločil za strel v dolgi kot, a je bil kapetan rdeče-belih na mestu.

V 16. minuti srečanja so rdeče-beli izpeljali bliskovit napad, ki se je začel po hitri podaji iz avta, do žoge je na desni strani prišel Rok Kidrič, ki je z odločno podajo po tleh opazil Marka Bresta, ki se je ob branilcu Domžal odločil za strel na robu kazenskega prostora, natančen strel pa je domžalski vratar Ajdin Mulalić s skrajnimi močmi odbil nazaj v polje.

Ob koncu 18. minute srečanje so rdeče-beli izpeljali odličen napad, ki ga je začel Marko Brest, ki je žogo potegnil čez polovico igrišča, jo podal do Roka Kidriča, ki je s prve žogo poslal proti Roki Prši, slednji pa jo je brez oklevanja po tleh poslal za obrambo Domžal do Jake Bizjaka, ki se je odločil za strel iz osmih metrov, že premagal domžalskega vratarja a mu je prvi zadetek v rdeče-belem dresu preprečila prečka.

Ponovno je bilo pred vrati Domžal nevarno v začetku 24. minute, ko je po preigravanju v kazenskem prostoru Marko Brest podal močno žogo do Gašperja Pečnika, slednji jo je po podaji z Rokom Pršom spravil do Jake Bizjaka, ki se je odločil za atraktiven poskus s škarjicami, a je bil tudi tokrat na mestu domžalski vratar Ajdin Mulalić.

Že v naslednjem napadu pa hladen tuš za četo Oskarja Drobneta, Niku Marinšku je na dobrih štiridesetih metrih žogo odvzel Senijad Ibričić, ki se je po odvzeti žogi odločil za prodor, ter strel iz dobrih petindvajsetih metrov, ter z izjemno natančnim in močnim strelom v povsem levi zgornji kot premagal nemočnega kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča za vodstvo Domžal na sredini prvega polčasa.

Takoj v naslednjem napadu bi lahko rdeče-beli rezultat poravnali, Rok Kidrič je na sredini igrišča žogo podaljšal proti Jaki Bizjaku, ki je stekel proti domžalskim vratom, obrambna igralca Domžal sta mu žogo izbila a le do Marka Bresta, ki je žogo spravil nazaj do Jake Bizjaka, slednji pa je iz dobrih petih metrov žogo poslal čez domžalska vrata.

Vse do končnice prvega polčasa se je po razburljivih uvodnih 26. minutah igra umirila, ob koncu so imeli priložnost iz prostega strela Domžalčani, a je poskus Arnela Jakupovića, brez večjih težav ustavil Luka Janžekovič.

Tudi uvod v drugi del srečanja ni prinesel nobene izrazite priložnosti ne za eno ne za drugo ekipo, Domžale so nekako uspele umiriti rdeče-bele, ki so prvi strel proti vratom gostov v drugem delu sprožili šele v 66. minuti, ko je poskušal Johan Nkama, a je žoga zletela nekaj metrov mimo vrat. Dobrih šest minut zatem je iz prostega strela poskušal Tilen Pečnik, a je ostalo pri minimalnem vodstvu gostov.

V 77. minuti je ponovno zapretil Tilen Pečnik, tokrat je poskušal z glavo, a njegov poskus iz enajstih metrov, ni predstavljal večjih težav za gostujočega vratarja Ajdina Mulalića. Le dve minuti zatem je Tilen Pečnik z lepo globinsko podajo lepo zaposlil Harisa Kadrića, ki je poskušal iz dobrih dvanajstih metrov nekoliko iz leve strani, a je gostujoči vratar žogo odbil v kot.

Dobih sedem minut pred koncem rednega dela, je poskušal Tilen Pečnik, ko je domžalska obramba žogo dobila na rob kazenskega prostora, Tilnov poskus s prve pa je bil premalo natančen. Dve minuti zatem je bil ponovno v ospredju Tilen Pečnik, a je njegov poskus iz prostega strela zletel mimo domžalskih vrat.

V končnici srečanja je kljub zaostanku priložnost za igro dobil osemnajstletni up rdeče-belih Nejc Medved, ki je zamenja Nika Marinška.

»Fante moram v prvi vrsti pohvaliti, za požrtvovalnost za karakter in za korektnost na igrišču. Je pa res, da žoga enostavno noče v gol. Ni bila prva tekma ko se nam je to dogajalo, dokler ne bo zadetkov ne bo treh točk. Na drugi strani pa en redkih resnejših udarcev in sneta pajčevina. Če ne daš dobiš. Škoda, ker smo bili res pravi, ker smo odigrali dobro tekmo in nam je res žal za izgubljenimi točkami,« je po drugem prvenstvenem porazu po srečanju poudaril strateg rdeče-belih Oskar Drobne.

Rdeče-bele čaka nov prvenstveni obračun, konec prihodnjega tedna, ko se odpravljalo v goste k ljubljanski Olimpiji.