Rdeče-beli so v derbiju 15. kroga proti novomeški Krki, v kidričevskem športnem parku vknjižili novo prvenstveno točko. Po boljšem prvem polčasu rdeče-belih, so bili v nadaljevanju boljši gostje, tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu pa se mreži nista zatresli.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Halilović Denis, Mežnar Matic, Šašivarević Ermin. Delegat: Žalik Danijel.

NK Aluminij 0 : 0 NK Krka

NK Aluminij: Banić, Martić, Crnčec, Frešer, Skiba, Marinšek, Jagić, Katuša (78` Baskera), Munić (69` Jovan), Brest (78` Borovnik), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Krka: Kruljac, Ejup, Bedek, Žur (86` Jelavić), Marcius (65` Kapitanović), Horvat (86` Zakrajšek), Lipec, Krznarić, Đapo (65` Mešanović), Blaževski, Marijanović. Trener: Aleksander Bracović.

Rumeni kartoni: Koblar, Munić, Marinšek; Krznarić, Ejup, Marijanović, Zakrajšek.

Glavni strateg rdeče-belih tudi je še v tretji zaporedni tekmi na zelenico od začetka srečanja poslal identično postavo. Uvodno srečanje 15. kroga pa so boljše otvorili gostje, ki so po prekršku Luke Koblarja v 3. minuti, zapretili po podaji iz prostega strela, a žoga ni resneje ogrozila vrat Tiborja Banića.

Po uvodni prekinitvi gostov, pa so povsem zagospodarili na zelenici kidričevskega športnega parka rdeče-beli, ti so si prvo zrelo priložnost priigrali v 8. minuti, ko je Daniel Skiba lepo zaposlil Marka Bresta, slednji je iz desne strani prodrl proti kazenskemu prostoru in se odločil za strel iz dobrih štirinajstih metrov, a je njegov strel z nekaj težavami ukrotil gostujoči vratar. Le slabo minuto zatem je iz dobrih tridesetih metrov poskušal Luka Koblar, a je njegov poskus zadel gostujočega vratarja Tima Kruljaca.

V 18. minuti je prvič na srečanju poskušal prvi strelec rdeče-belih Nik Marinšek, slednji je poskusil po podaji Jakova Katuše iz dobrih dvajsetih metrov, strel kapetana pa je z nekaj težavami gostujoči vratar odbil. V 21. minuti sta Nik Marinšek in Jakov Katuša obrnila vlogi, kapetan je podal, do strela nekoliko iz leve strani pa je prišel Jakov Katuša, a je njegov poskus bil premalo natančen, tako da gostujoči vratar ni imel prezahtevne naloge.

V 25. minuti srečanja so drugič zapretili Dolenjci, Matic Marcius je podal v sredino proti Josipu Krznariću, slednji se je odločil za strel v bližnji kot domačih vrat, a je žoga za nekaj centimetrov zgrešila cilj.

Le tri minute zatem so bili ponovno v priložnosti rdeče-beli, po prekršku dobrih trideset metrov od vrat je žogo v kazenski prostor poslal Nik Marinšek, najvišji v skoku je bil Luka Koblar, a je njegov poskus z glavo zletel preko prečke. V 41. minuti so rdeče-beli izvedli hiter protinapad, ki ga je s prestreženo žogo pričel Rok Frešer, slednji je podal do Daniela Skibe, ki je lepo opazil Nika Marinška, kapetan pa se je odločil za diagonalen strel iz dobrih osemnajstih metrov, žoga pa je zletela nekaj centimetrov mimo leve vratnice.  

Tudi v nadaljevanje srečanja so tako kot v prvi del bolj odločno vstopili gostje, po poskusu Roberta Marjanovića, je obramba rdeče-belih strel blokirala, do žoge je prišel Josip Krznarić, a je brez večjih težav Tibor Banić poskus Dolenjcev ustavil.

V 58. minuti je bilo vroče pred vrati rdeče-belih, pred vrata je iz leve strani podal Jan Đapo, do strela iz dobrih petih metrov je prišel Josip Krznarić, a je vratar rdeče-belih Tibor Banić z izjemno reakcijo strel odbil v kot. Tudi po kotu je bilo vroče pred vrati rdeče-belih, še enkrat pa je dobro posredoval domači vratar, ki je žogo izbil v še en kot, domači vratar je tudi po drugem kotu, moral intervenirati, ko so gostje poskušali direktno iz kota, a je bil vratar rdeče-belih še enkrat več na mestu.

V 70. minuti je po dolgi podaji do stela iz roba kazenskega prostora prišel Dino Kapitanović, a je njegov poskus zletel dober meter preko domačih vrat.

Le minuto zatem so prvič resneje v nadaljevanju zapretili tudi rdeče-beli, Nik Marinšek je iz leve strani lepo prenesel žogo na desno stran igrišča do Marka Bresta, slednji je vstopil v kazenski prostor, ter s kratko podajo zaposlil Gašperja Jovana, ki je podal pred vratar tik pred Danielom Skibo, pa je žogo v kot izbil Marko Bedek.

Dobrih devet minut pred iztekom rednega dela so imeli gostje najlepšo priložnost na srečanju, ko je po podaji Hemze Mešanovića iz leve strani do žoge na dobrih osmih metrih prišel Josip Krznarić, njegov poskus pa je ubranil Tibor Banić. Le dve minuti zatem so ponovno zapretili gostje, ko je iz prostega strela z direktnim strelom iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal Domen Žur, a je še enkrat več bil na mestu domači vratar Tibor Banić, ki je bil v drugem polčasu najbolj zaslužen, da je ostalo pri delitvi točk.

Rdeče-bele naslednja tekma čaka v Pokalu Pivovarne Union, ko se bodo v sredo 9. novembra ob 13:30 uri pomerili z Idrijo. Naslednji prvenstveni obračun pa čaka varovance Roberta Pevnika v nedeljo 13. novembra, ko bodo ob 13:30 uri gostili Krško.