Izjemno oster ritem tekem v Prvi Ligi Telemach se za rdeče-bele nadaljuje že jutri s tekmo 26. kroga, ko v kidričevski športni park prihaja vodilna ekipa prvenstvene razpredelnice Maribor. Na srečanju med rdeče-belimi in vijoličastimi, ki se bo pričelo ob 15.00 uri bo pravico delil Balažič Dejan.

Rdeče-beli v tekmo 26. kroga vstopajo s spremembo na trenerskem mestu, saj je po porazu v nedeljskem večeru v Stožicah Oskar Drobne, mesto glavnega trenerja rdeče-belih prepustil Robertu Pevniku. Tudi Mariborčani prihajajo v tretji medsebojni obračun letošnje sezone po grenkem porazu, ki so ga doživeli doma proti ljubljanskemu Bravu.

Mariborčani prihajajo v »šumo« v vlogi popolnega favorita, kljub nedeljskemu porazu, kot vodilna ekipa prvenstvene razpredelnice. Varovanci Radovana Karanovića so v spomldanskem delu v izjemni seriji, a nedeljski poraz je tudi v taboru vijoličastih pustil posledice. Mariborčani prihajajo v Kidričevo tako brez prvega strelca Ognjena Mudrinskega, ki je na tekmi proti Bravu prejel četrti rumeni karton in Martina Milca, ki se je na tekmi proti Bravu lažje poškodoval. A ne glede na vse ima Radovan Karanović na svojem seznamu izjemne igralce, ki bodo predstavljali izjemno nevarnost za domača vrata. Prvi zadetek v dresu vijoličastih je med vikendom dosegel Đorđe Ivanović, ki je Maribor okrepil pred nadaljevanjem prvenstva in bo zagotovo ob izkušenem Roko Kronavetru, Nino Žuglju, Markom Alvirjem, Roku Sirku predstavljal največjo nevarnost za kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča. Vezni liniji Maribora poveljuje odlični Antonie Makoumbou, ki ima zraven sebe izkušenega Jana Repasa in mladega Aljaža Antolina. Nedvomno pa je v odlični formi tudi vratar vijoličastih Ažbe Jug, ki bo predstavljal zadnjo oviro za rdeče-bele napadalce.

Rdeče-beli se v tekmo proti favoriziranemu Mariboru podajajo z zares slabo popotnico visokega poraza v ljubljanskih Stožicah. A poraz je prinesel zamenjavo na klopi in vsi v taboru rdeče-belih upamo, da bo »šok terapija« delovala že v četrtkovem popoldnevu. Veliko preglavic novemu strategu rdeče-belih Robertu Pevniku, zagotovo predstavlja odsotnost, kar trojice izkušenih igralcev, ki so v Ljubljani prejeli rumeni karton in v četrtek ne bodo imeli pravice nastopa. To so branilec Emir Azemović in vezista Nik Marinšek in Roko Prša, ki ne bodo morali pomagati ekipi v borbi za prepotrebne točke, ki jih rdeče-beli še kako nujno potrebujemo.

Robert Pevnik se je v uvodnem intervjuju za klubsko spletno stran dotaknil tudi uvodne tekme, ki ga čaka po vsega dveh skupnih treningih in poudaril, da je njegova prva naloga, pogovor in psihološka priprava ekipe pred zahtevnim obračunom z Mariborom: »Zraven treningov, ki nas čakajo, je čas tudi za pogovor, nujno se moramo pogovoriti, si povedati kako in kaj. Verjamem, da bo motivacija v četrtek na najvišji možni ravni. Veliko moramo narediti na psihološkem vidiku, verjamem, da imamo kvaliteto, da lahko presenetimo tudi Maribor. Vodilno ekipo prvenstvene razpredelnice zelo spoštujem, so največji kandidati za osvojitev naslova prvakov, ampak mi se ne bomo predali v naprej, mi moramo narediti vse, da jih v četrtek presenetimo.«

Skupna statistika medsebojnih tekem med rdeče-belimi in vijoličastimi je izrazito na strani petnajstkratnih državnih prvakov. A ne glede na vse je v letošnji sezoni medsebojna statistika povsem poravnana, uvodni obračun v Kidričevem je s 3:0 pripadel rdeče-belim, medtem je obračun v Ljudskem vrtu z identičnim rezultatom pripadel vijoličastim.

Klubske blagajne se bodo v četrtkovem popoldnevu odprle uro pred pričetkom srečanja. Srečanje si bo mogoče ogledati v živo tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.