Rdeče-beli nadaljujejo boj za prvenstvene točke z domačo tekmo 30. kroga Prve Lige Telekom Slovenije s tekmo proti Celju. Srečanje proti grofom bo odigrano v soboto 27. junija ob 20.00 uri v kidričevskem športnem parku, kateri bo prvič po več kot treh mesecih ponovno odprl svoja vrata za vse športne navdušence. Na srečanju med četrto in tretje uvrščeno ekipo iz prvenstvene lestvice bo pravico delil Bojan Mertik.

Varovanci Slobodana Gruborja so pretekli vikend po seriji slabših rezultatov, z izjemno borbeno in učinkovito predstavo prišli do najvišje zmage preteklega kroga, ter si s tremi točkami iz Kranja povrnili prepotrebno samozavest. V Kranju sta posebej izstopala Ante Živković, ki se je s tremi zadetki povzpel na prvo mesto klubskih strelcev to sezono in mladi David Flakus Bosilj, ki je načel mrežo orlov, ob tem pa še asistiral Anteju Živkoviću ob tretjem zadetku v Kranju. Prav tako so rošade v zadnji vrsti prinesle prepotrebno mirnost, zadetek pa so rdeče-beli dobili iz najstrožje kazni.

Kot pred srečanjem razmišlja mladi napadalec rdeče-belih David Flakus Bosilj je zmaga v Kranju vodilo za naprej: »Mislim, da smo vsi potrebovali eno takšno zmago, eno takšno dobro tekmo. Mislim, da je zmaga v Kranju vodilo za naprej. Zanimajo nas samo tekme, ki nas čakajo. Zagotovo je veliko lažje, ko zmagaš tekmo in ko greš naprej s pozitivnim rezultatom.«

Tokrat rdeče-bele proti Celjanom čaka nova težka preizkušnja, gre za sosedski derbi na lestvici, ekipi pa na lestvici ločijo zgolj štiri točke. V letošnji sezoni sta se dva medsebojna obračuna končala brez zadetkov, zadnji obračun pa je pripadel grofom, ki so ga na Areni Z`dežele dobili z 2:0. Grofje so edina ekipa, kateri rdeče-beli v letošnjem prvenstvu še niso zatresli mreže, kar je nedvomno dodatna motivacija za varovance Slobodana Gruborja, da to črno statistiko iz letošnje sezone v medsebojnih dvobojih spremenijo.

Slobodan Grubor bo tokrat lahko računal na vse svoje igralce, kar je v tem zgoščenem ritmu tekem zelo pomembno. Osnovni cilj obrambe bo prav gotovo ustaviti navezo Dario Vizinger – Mitja Lotrič, ki je v letošnjem prvenstvu skupaj na devetindvajsetih srečanjih zabila neverjetnih 32 zadetkov. V kolikor bodo rdeče-beli uspešno opravili delo v obrambi, ter ponovili učinkovito predstavo iz Kranja, se v šumi lahko nadejamo novega pozitivnega rezultata.

Kar nekaj oči se je po tekmi z Kranjem uperilo v osemnajstletnega Davida Flakusa Bosilja, ki pred srečanjem z grofi poudarja, da je igranje najprej privilegij, ob tem pa je upa, da bo zatresel mrežo tudi v prihajajočih dvobojih: »Jaz mislim, da je to ena velika priložnost pri mojih letih. Mislim, da takšnega privilegija nimajo vsi, zato sem zelo vesel da mi NK Aluminij to omogoča. Mislim, da če ti sooigralci omogočijo priložnosti, katere sem imel, je potrebno zadeti. Upam, da se bo to zgodilo tudi proti drugim klubom.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 20.00 uri. Ker trenutne razmere zaradi preprečevanja širjenja okužb dovoljujejo zbiranje do 500 oseb na javnih mestih hkrati na istem mestu, bo kidričevski športni park ponovno odprl svoja vrata. Zaradi vseh ukrepov, bo na stadionu omejen vstop, ob vstopu na stadion pa je potrebno dosledno upoštevati vse varnostne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb. V primeru, da si srečanja ne boste morali ogledati v živo, bo srečanje možno spremljati preko malih ekranih na drugem programu PlanetTV, prav tako pa bomo srečanje spremljali na vseh kanalih družbenih omrežij.