Pred rdeče-belimi je še zadnje dejanje rednega dela Prve Lige. V 36. krogu bodo rdeče-beli doma v kidričevskem športnem parku v soboto 18. maja ob 15.00 uri gostili Domžale, pravico na izjemno pomembnem srečanju, ki bo določilo o končni uvrstitvi čete Roberta Pevnika pa bo delil Borošak Alen.

V zadnji krog letošnje sezone se obe ekipi podajata s popolnoma drugačnim izhodiščem. Domžalčani so si že pred krogi zagotovili obstanek, ter se trenutno nahajajo na sedmem mestu, nazadnje pa so doma osvojili točko proti Radomljanom. Medtem so rdeče-beli v preteklem krogu s kar 1:4 slavili v Rogaški Slatini a obstali na zadnjem desetem mestu, a se točkovno približali tako Radomljam na devetem, kot Rogaški na osmem mestu.

Domžalčani tako prihajajo v Kidričevo povsem neobremenjeni na lestvici imajo zagotovljeno sedmo mesto, trenutno pa imajo pred rdeče-belimi devet točk naskoka. V preteklem krogu, ko je rumena družina doma remizirala s sosedi iz Radomelj, so Domžalčani povedli z avtogolom Tina Hrvoja, za delitev točk pa je poskrbel Nlandu. V dresu rumene družine v zadnjem obdobju blesti predvsem Jošt Pišek, ki je tudi prvi strelec Domžalčanov, na svojem računu ima devet zadetkov, sledita mu Mario Krstovski z osmimi in stari znanec rdeče-belih Danijel Šturm, ki je trenutno pri šestih prvenstvenih zadetkih. Zadnjo oviro za napadalce rdeče-belih bo tudi tokrat po vsej verjetnosti predstavljal Gašper Tratnik.

Rdeče-beli so pretekli vikend z izjemnim prvim polčasom prišli do pomembne zmage proti Rogaški, a zaradi neodločnega rezultata Radomljanov obstali na zadnjem desetem mestu. A zmaga varovancev Roberta Pevnika je ne glede na to, da rdeče-beli pred zadnjim krogom nimajo usode v svojih rokah, na lestvici približala rdeče-bele na točko zaostanka za mlinarji in dve točki zaostanka za Slatinčani, ob tem pa je zmaga bila pomembna še zaradi boljšega medsebojnega izkupička proti Rogaški. V Rogaški Slatini je zablestel madžarski napadalni vezist Barnabas Tanyi, ki je v prvem polčasu z dvema zadetkoma in asistenco pripomogel k osmi prvenstveni zmagi rdeče-belih.

Pred zadnjim odločilnim srečanjem letošnje sezone Prve Lige, glavni strateg rdeče-belih poudarja predvsem, da bo najbolj pomembno, da njegovi varovanci ostanejo povsem fokusirani na svoje delo in se ne obremenjujejo z rezultatom tekem, ki bosta istočasno igrani v Murski Soboti in Domžalah: »Ekipo pripravljamo, da se izolira in distancira od medijev, da ima fokus samo in izključno na tekmi z Domžalami. Za nas igra v zadnjem krogu samo zmaga, in mi moramo odigrati podobno kvalitetno tekmo, kot smo jo proti Rogaški. Imamo cilj, ki je jasen, to je zmaga. Domžale so zelo zahteven nasprotnik, čaka nas težka tekma, in da bomo prišli k zastavljenemu cilju se moramo predvsem dobro psihično pripraviti. Če bomo vseh 90. minut odigrali kot je potrebno, verjamem, da nas bo nogomet nagradil. Ekipa je proti Rogaški pokazala karakter, tokrat bo pomembno, da ne glede na to kdo bo dobil priložnost, ponovno naredi vse za ekipo. Ni pomembno kdo bo začel tekmo, važen je ekipni duh. Tako jaz, kot vsi igralci in vsi v klubu verjamemo, da se bo na koncu izteklo po naših željah.«

V letošnji sezoni bo to še četrti medsebojni obračun, prav vsi trije medsebojni obračuni so pripadli rumeni družini. Uvodni dvoboj ob Kamniški Bistrici je pripadel Domžalam z 2:1, uvodni dvoboj v »šumi« z kar 0:5, medtem ko je zadnji medsebojni dvoboj pripadel Domžalčanom z 2:0.

Pred zadnjim prvenstvenim krogom je tako v igri še kar sedemindvajset kombinacij, rdeče-beli lahko ob morebitni zmagi in ob ugodnih rezultatih iz ostalih prizorišč zasedejo tako osmo mesto, kot deveto, ob morebitnem porazu, bi bilo sanj zagotovo konec, in bi varovanci Roberta Pevnika sezono sklenili na desetem mestu.

Tudi na zadnjem srečanju rdeče-belih v letošnji sezoni proti Domžalam vstopnine ne bo. Zato vabljeni v kidričevski športni park v čim večjem številu, da skupaj pomagamo varovancem Roberta Pevnika.

 V kolikor pa si srečanja ne boste morali ogledati v živo na tribunah športnega parka, si ga boste lahko ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih bomo pa srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.