V sobotnem večeru varovance Slobodana Gruborja čaka uvodna domača preizkušnja v jubilejni 30 izvedbi Prve Lige Telekom Slovenije, ko v goste prihajajo aktualni državni prvaki nogometaši Celja. Srečanje med rdeče-belimi in grofi se bo v kidričevskem športnem parku začelo ob 21.00 uri, pravico na srečanju bo delil Andrej Žnidaršič, srečanje pa bo zaprto za javnost in si ga bo mogoče ogledati na drugem programu RTVSLO.

Za rdeče-bele bo to šele uvodno srečanje letošnje sezone, ki se je že v samem startu pričela zelo tako posebno, kot se je pretekla zaključila zaradi vsem znanih razmer zaradi koronavirusa. Še pred dnevi so bili rdeče-beli v karanteni in šele zadnjih nekaj dni normalno trenirali in tudi kot poudarja glavni strateg rdeče-belih Slobodan Grubor njegovi varovanci še niso na optimalnem nivoju: »Sigurno še vedno nismo v optimalnem stanju, vsi vemo zakaj. Bili smo v izolaciji, kar nam je onemogočilo treniranje kot smo si ga začrtali, zadeve rešujemo in jih postopoma odpravljamo. Ekipa je sicer na dobrem nivoju, ampak še vedno ne na nivoju na katerem si želimo biti.«

Rdeče-bele bodo proti Celju nastopili v spremenjeni zasedbi, poleti je Kidričevo zapustil Ante Živković prvi strelec rdeče-belih, a ima strateg rdeče-belih Slobodan Grubor, kar nekaj novih moči, ki bodo konkurirali že za nastop proti Celju, to so Emir Azemović, Aljaž Krefl, Juš Štusej, Filip Kukuličić in Aljaž Cotman.

Celjani prihajajo v Kidričevo po treh težkih tekmah, dveh v kvalifikacijah za Ligo prvakov in srečanju državnega prvenstva pretekli vikend proti Muri. V zadnjih dveh tekmah so Celjani potegnili krajšo in tako proti Muri kot med tednom proti norveškemu Moldeju ostali praznih rok. Grofje, ki bodo nastopili tudi s bivšim kapetanom rdeče-belih Maticem Vrbancem, so v pretekli sezoni v medsebojnih srečanjih dvakrat zmagali, dvakrat pa sta se tekmi končali brez zmagovalca.

»Celje je aktualni državni prvak, zagotovo nam v goste prihaja dobra ekipa, ki ima samozavest, to se vidi. Če bodo oni zaradi težkega razporeda utrujeni ne vem, mi se s tem ne obremenjujemo. Mi bomo v tekmo šli kot v vsako, torej na zmago. Naredili bomo vse, da  v uvodnem domačem obračunu zadržimo točke doma,«  pa o tekmi z aktualnimi državnimi prvaki razmišlja Slobodan Grubor, ki tokrat poroti Celju še vedno nebo mogel  računati na Nikolo Leko, ki še vedno sanira poškodbo, ki jo je staknil v lanskem zaključku prvenstva.

Srečanje v kidričevskem športnem parku, ki se bo pričelo ob 21.00 uri bo zaradi preprečevanja širjenja s korona virusom zaprto za javnost in si ga boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na drugem programu RTV. Prav tako pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na družbenih omrežjih.