Rdeče-beli so v tekmi 11. kroga Prve Lige Telemach doma priznali premoč ljubljanskemu Bravu, odločilen zadetek na srečanju je dosegel Amar Memić v 63. minuti srečanja. Varovanci Oskarja Drobneta s petim prvenstvenim porazom ostajajo na devetem mestu prvenstvene razpredelnice.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 250

Sodniki: Šmajc David, Žunič Matej, Povšnar Dejan, Matoša Martin. Delegat: Režonja Slavko.

Aluminij 0 : 1 Bravo

Strelec: 0:1 Memić 63`

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G., Azemović, Bolha, Nkama, Ploj (88` Kmetec), Prša, Marinšek (88` Pušaver), Đerlek (60` Pečnik T.), Brest (60` Kidrič), Kadrić (71` Bizjak). Trener: Oskar Drobne.

Bravo: Josipović, Jakšić, Križan, Drkušić, Nsana (89` Kirm), Trontelj, Španring, Trdin, Ogrinec, Maružin (81` Bajde), Memić (74` Sever). Trener: Dejan Grabič.

Rumeni kartoni: Azemović; Trdin

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne je pred srečanjem z Bravom, v začetni enajsterici glede na tekmo proti Kopru v četrtek opravil dve zamenjavi, zaradi rdečega kartona je izven kadra ostal Tin Martić, njegovo mesto je v začetni postavi zapolnil Nik Marinšek, ki se je vrnil po prestani kazni, namesto poškodovanega Aljaža Krefla pa je tokrat srečanje pričel Aljaž Ploj.

V uvodni del srečanja sta obe ekipi v kidričevskem športnem parku krenili dokaj previdno in taktično. Gostje so si prvo pol priložnost ustvarili v 9. minuti, ko so zapretili po podaji iz prostega strela iz desne strani, a vrat kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča niso ogrozili.

V 15. minuti so bili prvič bolj aktivni pred vrati gostov tudi rdeče-beli, ko je Aljaž Ploj iz leve strani poslal predložek v osrčje kazenskega prostora, vendar je bil Haris Kadrić prekratek. V Le minuto zatem so rdeče-beli izvedli hiter protinapad, ko se je Nkama po levi strani v ogenj poslal Aljaža Ploja, vendar je bil pravočasno iz vrat vratar gostov Renato Josipović in preprečil bočnemu branilcu rdeče-belih, da bi ogrozil vrata Brava.

V začetku 22. minute je na polovici Brava Nik Marinšek odvzel žogo gostujočemu igralcu in jo spravil do Armin Đerleka, ki je lepo čakal vtekajočega Gašperja Pečnika na desni strani, slednji se je odločil za strel iz dobrih enajstih metrov nekoliko iz desne strani, vratar gostov Renato Josipović, pa je žogo z nogo izbil a le do Roke Prše, ki je preigral Žana Trontlja, se odločil za strel, a nastreljal vratarja gostov, ki mu je poskus iz osmih metrov odbil.

Le dve minuti zatem so rdeče-beli ponovno izvedli lepo akcijo, ponovno sta sodelovala Gašper Pečnik in Amir Đerlek, po dvojni podaji, je v kazenski prostor iz desne strani vstopil Gašper Pečnik, ki je v sredini lepo opazil Marka Bresta, slednji pa je bil ob trojici Bravovih branilec premalo natančen in žogo poslal tik ob levi vratnici mimo vrat. Minuti zatem je poskušal Armin Đerlek, a tudi njegov poskus ni uspel premagati gostujočega vratarja.

Naslednjo priložnost na srečanju smo videli šele v 60. minuti, ko je iz roba kazenskega prostora Luko Janžekoviča skušal presenetiti Loren Maružin, vendar je bil kapetan rdeče-belih na mestu in nevaren poskus hrvaškega napadalca ubranil. Le tri minute zatem so rdeče-beli izgubili žogo na sredini igrišča, do nje je prišel Mitja Križan, jo podal do Žana Trontlja, ki je takoj zaposlil do Lorena Maružina, ki je z visoko podajo lepo zaposlil Amarja Memića, ki je bil hitrejši od kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča in z glavo poslal žogo v gol za vodstvo gostov.

Štiri minute zatem sta pred vrati gostov kombinirala rezervista Tilen Pečnik in Rok Kidrič. Tilen Pečnik je iz leve strani poslal oster predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku Rok Kidrič, a žoge z glavo ni dobro zadel, tako da ni ogrozil gostujočih vrat. V 78. minuti je v kazenskem prostoru po podaji iz desne strani do strela prišel Jaka Bizjak, vendar njegov poskus s prve ni bil dovolj natančen da bi ogrozil vrata gostov.

V končnici dvoboja je kljub zaostanku in lovu na točko, do priložnosti za igro prišel Tai Kmetec, ki je tako proti Bravu vpisal prve prvoligaške minute v svoji karieri.

Po srečanju je misli strnil trener rdeče-belih Oskar Drobne in poudaril, da so bile tehnične napake tiste, ki so njegovo ekipo oddaljile od zmage: »Mi smo tekmo izgubili zaradi dveh slabih vstopov v igro. V prvem polčasu slab vstop v tekmo, v drugem polčasu slab vstop v polčas. Mi smo naredili eno večjo napako in bili za to kaznovani. Pravzaprav smo tekmo izgubili brez izrazite priložnosti nasprotnika. Mi bi morali v prvem polčasu izkoristiti priložnosti, ki smo si jih ustvarili. V drugem delu po prejetem zadetku smo poskušali, prihajali do zadnje četrtine, tam nam je zmanjkala zadnja podaja, prišli smo v kar nekaj situacij, da če bi zadeli zadnjo podajo, bi prišli v zgledno situacijo. Tehnične napake so nas v končnici stale zaključka, in moramo nasprotniku čestitat za zmago.«

Rdeče-beli bodo v petek ob 20.15 uri v 12. krogu Prve Lige Telemach gostovali v domžalskem športnem parku, kjer jih bo gostila ekipa Radomelj.