Rdeče-bele že v jutrišnjim popoldnevu čaka nov prvenstveni obračun, ko v okviru 11. kroga Prve Lige Telemach, gostijo ekipo ljubljanskega Brava. Srečanje med rdeče-belimi in rumeno-modrimi se bo pričelo ob 15.00 uri, pravico v kidričevskem športnem parku pa bo delil David Šmajc.

Obe ekipi v drugi medsebojni obračun vstopata s popotnico zmage. Rdeče-beli so po hudem porazu preteklo nedeljo v Sežani strnili svoje vrste in v četrtkovem popoldnevu v Kopru z izjemnim zaključkom prvega polčasa in izjemnim vstopom v drugi polčas ugnali vodilni Koper. Medtem Bravo vstopa v kidričevski dvoboj s popotnico dveh zmag, potem ko je preteklo nedeljo ugnal Koper, so med tednom varovanci Dejana Grabiča ugnali še Kalcer Radomlje, rezultat v domžalskem športnem parku je bil 0:2.

Bravo je eno najprijetnejših presenečenj uvodnih 10. krogov Prve Lige Telemach in v Kidričevo prihaja v vlogi favorita, saj na prvenstveni lestvici zaseda visoko drugo mesti in ima ob tekmi manj enak točkovni izkupiček kot vodilni Koper in tretjeuvrščena Olimpija. Bravo v letošnji sezoni igra izjemno taktično, največje breme v napadu pa sloni na Sandiju Ogrincu in Lorenu Maružinu, ki sta skupaj dosegla pet prvenstvenih zadetkov v letošnji sezoni. Po odhodu Igorja Vekića je mesto med vratnicami zapolnil še en odličen vratar Renato Josipović. Obrambi odlično poveljuje kapetan Ljubljančanov Vanja Drkušić, ki mu na krilnem položaju pomaga znan obraz iz rdeče-belega tabora Nemanja Jakšić, ki je Bravo okrepil v poletnem prestopnem roku.

Medtem ima Oskar Drobne kar precej preglavic pri ponovni sestavi ekipe, ki se bo zoperstavila Bravu. V ekipo se po odsluženi kazni štirih rumenih kartonov vrača Nik Marinšek. Tokrat v kadru zagotovo ne bo Tina Martića, ki je v Kopru po pregledu VARa prejel rdeč karton in Aljaža Krefla, ki je zelenico koprske Bonifike zapustil v 32. minuti srečanje zaradi poškodbe mišice v ramenu. Za največje napore še vedno niso pripravljeni Timotej Dodlek, Luka Petek, Lucas Mario Horvat in Nana Kofi Babil. A ne glede na vse težave, so rdeče-beli v četrtkovem popoldnevu pokazali pravi obraz, ter na krilih kapetana Luke Janžekoviča prikazali zelo dober drugi polčas.

Kot pred srečanjem z Bravom razmišlja glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne je najpomembnejše kako spočiti igralce pred nedeljskim obračunom: »Upam, da se bomo sestavili, da bo čim več igralcev na razpolago. Potrebno se bo spočit, tempo je res ubijajoč. Želimo si nadaljevati pozitivno zgodbo. Potrebno bo nadgraditi te tri točke osvojene proti Kopru, z domačimi točkami. Vsaka tekma je zgodba zase. Vedno igramo dobro proti ekipam, ki so v vrhu, igrali smo dobro tako proti Mariboru, kot zdaj nazadnje proti Kopru, zakaj nebi proti Bravu. Bravo je specifična ekipa, igrajo zelo pragmatično, enostavno. Poskušali se bomo pripraviti maksimalno, da jih nekako prebijemo, da povežemo dva tri pozitivne rezultate zapovrstjo, kar nas bi tudi dvignilo na lestvici in pripeljalo v mirnejše vode.«

V Kidričevem bomo spremljali deseti medsebojni obračun. Statistika medsebojnih obračunov je na strani rdeče-belih, ki so v dosedanjih devetih tekmah štirikrat slavili, štirikrat se je srečanje končalo brez zmagovalca, ene zmage do sedaj pa so se veseli varovanci Dejana Grabiča. Uvodni letošnji medsebojni obračun se je v Spodnji Šiški končal z najmanj priljubljenim rezultatom 0:0, medtem ko je zadnji medsebojni obračun v Kidričevem pripadel rdeče-belim, ki so slavili z 3:0. Kot zanimivost, na zadnjem medsebojnem obračunu v Kidričevem je končni rezultat postavil Nemanja Jakšić, ki bo na jutrišnji tekmi nosil dres Brava.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 15.00 uri. Blagajne kidričevskega športnega parka se bodo odprle ure pred srečanje. Za vstop na stadion je potrebno izpolnjevati enega izmed pogojev PCT!

Srečanje si bo mogoče v živo ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.