Varovanci Roberta Pevnika so danes odigrali drugo pripravljano tekmo, v kidričevskem športnem parku so gostili ekipo velenjskega Rudarja.

Srečanje na igrišču z umetno travo se je pričelo dokaj enakovredno, a so kaj hitro zagospodarili rdeče-beli, ki so povedli v 28. minuti, ko je Barnabas Tanyi žogo odvzel branilcu gostov, podal na kratko do Dejana Šarca, slednji pa je odložil žogo Žana Baskeri, ki je z izjemnim strelom žogo poslal v mrežo gostov. Dobrih deset minut zatem je ponovno izjemno meril Žan Baskera, tokrat iz dobrih dvajsetih metrov iz prostega strela.

V nadaljevanju je zaigrala povsem druga enajsterica rdeče-belih, ki je prav tako dominirala, eno izmed priložnosti je po samostojnem prodoru kronal Bamba Susso, ter tako postavil končni rezultat srečanja.

Aluminij : Rudar Velenje 3:0

Strelci: 1:0 Baskera 28`, 2:0 Baskera 38`, 3:0 Susso 68`

Aluminij 1. polčas: Jovanović, Martić, Šubarić, Schaubach, Kosi, Gorenak, Jagić, Baskera, Šarac, Bilyi, Tanyi. 2. polčas: Petek, Zeljković, Koblar, Brumec, Škerget, Simonič, Susso, Škoflek, Rahle, Matić.

Naslednja pripravljalna tekma čaka rdeče-bele v soboto 20. januarja, ko bodo ob 13.00 uri v kidričevskem športnem parku gostili ekipo hrvaškega prvoligaša Rudeša.