Rdeče-beli so proti vodilni ekipi Prve Lige Telemach, kljub zaostanku po zadetku Harisa Kadrića iztržili točko, s katero so ohranili osmo mesto na prvenstveni lestvici.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Mertik Bojan, Hrženjak Eric, Špur Staša, Dragoslav Perić. VAR: Aleksander Matković, Šmajc David. Delegat: Bezjak Dušan.

Aluminij 1 : 1 Koper

Strelca: 0:1 Colley 56`, 1:1 Kadrić 73`

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Martić (70` Prša), Krefl, Pečnik G. (70` Matjašič), Bolha, Nkama, Marinšek (70` Dodlek), Đerlek, Bizjak (62`Brest), Kidrič (62` Kadrič). Trener: Oskar Drobne.

Koper: Adam, Bručić, Novoselec, Žužek, Palčič, Jelić Balta, Vešner Tičić, Osuji (58` Grudina), Parris, Barišič, Colley (84` Guberac). Trener: Zoran Zeljkovič.

Rumeni kartoni: Azemović, Marinšek, Jelić Balta, Novoselec.

Rdeči karton: Jelić Balta 55`

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne je pred srečanjem z vodilnim Koprom, opravil samo eno zamenjavo glede na prejšnjo tekmo doma proti Tabor Sežani. Tokrat je srečanje pričel Tin Martić, na priložnost iz klopi pa je čakal Jure Matjašič.

Obe ekipi sta v srečanje vstopili dokaj enakovredno, a Koprčani so kaj kmalu pokazali, da niso zastonj vodilna ekipa prvenstvene lestvice. Prvi poskus gostov smo videli v 10. minuti, ko je dolgo podajo prejel Kaheem Parris, in poskušal iz desne strni iz dobrih devetih metrov, kapetan rdeče-belih je moral prvič na srečanju posredovati, žogo je poslal v kot.

V 25. minuti so bili blizu vodstva gostje, ko je Luka Vešner Tičić izvajal prosti strel na dobriih tridesetih metrih, žoga se je znašala pred pred golom, kjer pa je poskus Mateja Palčiča odbil Luka Janžekovič.

Le dve minuti zatem so si prvo zrelo priložnost priigrali rdeče-belih, ko je akcijo pričel Klemen Bolha, slednji je žogo podal do Gašperja Pečnika, ki je na desni strani osvojil nekaj prostora in pred kazenskim prostorom podal do Roka Kidriča, ki mu je pri sprejemu žoge zdrsnilo, a je žogo podal do Armina Đerleka, ki je poskusil s strelom iz roba kazenskega prostora, a je poskus srbskega vezista za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Zadnjo priložnost v prvem delu so si ustvarili gostje, ko je v 40. minuti poskušal Kaheem Parris,a je njegov poskus iz roba kazenskega prostora blokiral Emir Azemović.

V nadaljevanju so si prvo priložnost ustvarili gostje, ko je že v drugi minuti nadaljevanja po podaji Maksa Barišiča pred gol žogo izbijal Aljaž Krefl.

Le dve minuti zatem so do prve priložnosti v nadaljevanju prišili tudi rdeče-beli, ko je z glavo poskusil Rok Kidrič, a ni bil dovolj natančen.

Nato je sledila 54. minuta, ko se je dvoboj med Nikom Marinškom in Ivanom Borno Jelić Balto končal z obojestranskim prekrškom, po katerem je glavni delivec pravice Bojan Mertik, pokazal obema igralcema rumeni karton, kar je pomenilo, da je moral gostujoči vezist zapustiti igrišče, saj je prejel že drugi rumeni karton in posledično rdečega.

A že v naslednji akciji so Koprčani povedli, šlo je za akcijo iz kota, ki ga je izvajal Luka Vešner Tičić, Maks Barišič je z glavo podaljšal žogo na drugo vratnico, kjer je bil najspretnejši Lamin Colley, ki je iz bližine žogo pospravil v mrežo za vodstvo gostov.

V 61. minuti so bili prvič blizu izenačenja rdeče-beli, ko je Nik Marinšek iz dobrih petintridesetih metrov podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku Rok Kidrič, ki je Davida Adama poskušal presenetiti z strelom z glavo, a mu je veselje preprečila vratnica.

Pet minut zatem so ponovno zapretili gostje, ponovno po podaji iz kota, udarec iz kota je tudi tokrat izvajal Luka Vešner Tičić, do strela z glavo je prišel Žan Žužek, a je bil kapetan rdeče-belih na mestu.

V 73. minuti so rdeče-beli le kronali številčno premoč na igrišču, ko je Marko Brest podal na višini kazenskega prostora do Harisa Kadrića, ki se je odločil za diagonalen strel iz roba kazenskega prostora in z natančnim strelom premagal Davida Adama za izenačenje v kidričevskem športnem parku.

Končnica dvoboja je pripadla rdeče-belim, ki so na vsak način želeli priti še do drugega zadetka, najprej je v 82. minuti Roko Prša zaposlil Marka Bresta, ki je poskušal iz roba kazenskega prostora, a je koprski branilec toliko oviral pot žoge proti golu, da je le-ta zletala tik ob levi vratnici v kot. V tretji minuti sodnikovega dodatka pa so si rdeče-beli priigrali najlepšo priložnost na srečanju. Po podaji Aljaža Krefla iz leve strani, je do strela iz treh metrov prišel Emir Azemović, a je njegov poskus zletel naravnost v vratarja gostov, ki je preprečil vodstvo rdeče-belih.

Rdeče-beli bodo jesenski del Prve Lige Telemach sklenili prihodnjo nedeljo, ko bodo ob 13.00 uri gostovali pri ljubljanskem Bravu.