Rdeče-belim je s točko proti CherryBox24 Tabor Sežani doma uspelo prekiniti niz treh zaporednih porazov. Srečanje med rdeče-belimi in Kraševci se je v kidričevskem športnem parku končalo brez zadetkov.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Sagrković Asmir, Vukan Robert, Mikača Goran, Balažič Dejan. Delegat: Žalik Danijel

Strelci: /

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat (68` Grajfoner), Klepač, G. Pečnik (58` Jakšić), Ploj, Flakus Bosilj (58` T. Pečnik), Kim (68` Krajnc), Matjašič (75` Maletič), Pantalon, Prša. Trener: Slobodan Grubor.

CherryBox24 Tabor Sežana: Koprivec, Briški, Nemanič, Zebić, Salkić, Mihaljević, Sever (81` Stančič), Makoumbou, Babić, Djalo, Rovas. Trener: Goran Stanković.

Rumeni kartoni: G. Pečnik; Rovas, Koprivec, Stančič

V srečanje 12. kroga Prve Lige Telekom Slovenije proti Sežančanom je strateg rdeče-belih Slobodan Grubor krenil z zelo spremenjeno zasedbo, glede na začetno postavo, ki je začela zaostalo srečanje proti Domžalam pretekli vikend. V obrambi je na mestu centralnega branilca namesto Luka Petka pričel Renato Pantalon, medtem, ko se je po reprezentančni odsotnosti v začetno enajsterico vrnil Aljaž Ploj. Na sredini igrišča sta mesto v začetni enajsterici prepustila Marcel Čermak in Lovro Grajfoner, tokrat sta srečanje pričela Dohyun Kim in Roko Prša, medtem pa se je v začetno enajsterico po treh tekmah odsotnosti ponovno vrnil Mihael Klepač, ob tem pa se je David Flakus Bosilj preselil na bočno položaj namesto Tilna Pečnika.

Rdeče-beli so dobro pričeli srečanje in si v uvodnih trinajstih minutah priigrali dve priložnosti, najprej je poskušal Gašper Pečnik v šesti minuti, v trinajsti minuti je iz roba kazenskega prostora poskušal Roko Prša, pri obeh poskusih pa vratar gostov Jan Koprivec ni imel prezahtevne naloge.

Zatem so na sceno stopili gostje, v 16. minuti se je v priložnosti znašel Djalo, a se je izkazal kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič. Le dve minuti zatem so bili ponovno blizu zadetka gostje, Mario Babić se je poskušal, še drugič na srečanju pa je posredoval Luka Janžekovič.

V 33. minuti so ponovno zapretili gostje, ko se je po samostojnem prodoru v priložnosti znašel Djalo, a je tudi tokrat imenitno posredoval kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

Prvo priložnost v nadaljevanju so si priigrali rdeče-beli, tekla je šesta minuta drugega dela, ko je vratarju Janu Koprivcu žoga spolzela iz rok, se odbila na dobrih deset metrov do Aljaža Ploja, a slednjem je veselje preprečila obramba gostov, ki je žogi preprečila pot v mrežo.

V 62. minuti so gostje izigrali obrambo rdeče-belih, na dobrih štirinajstih metrih je do strela prišel Mario Zebić, žoga pa je na srečo zletela tik ob vratnici mimo vrat Luke Janžekoviča. Le minuti zatem je ponovno bil v glavni vlogi Mario Zebić, ko ga je na robu kazenskega prostora nepravilno oviral Roko Prša, glavni sodnik srečanja Asmir Sagrković pa je povsem upravičeno dosodil strel iz bele točke. K izvajanju kazenskega udarca je pristopil Mario Babić, ki pa je na srečo rdeče-belih žogo poslal mimo leve vratnice.

V 67. minuti se Lucas Mario Horvat lepo zaposlil Mihaela Klepača, slednji je poskušal s prefinjenim udarcem a je vratar gostov prebral namero in brez večjih težav ustavil poskus napadalca rdeče-belih.

Povsem na koncu so varovanci Slobodana Gruborja pritisnili proti vratom gostov, a resneje gostujočega vratarja Jana Koprivca niso ogrozili. Ostalo je pri delitvi točk, s čemer imajo rdeče-beli na desetem mestu enak točkovni izkupiček kot deveto uvrščena Gorica.

Rdeče-bele v četrtek čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko se odpravljajo v goste k drugo uvrščeni ekipi ljubljanske Olimpije.