Rdeče-beli so v 4. krogu Prve Lige Telemach sinoči remizirali z aktualnimi državnimi prvaki, nogometaši Mure. V dvoboju varovancev Oskarja Drobneta in Anteja Šimundže sta obe ekipi zadeli po enkrat in si razdelili po eno točko.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 500

Sodniki: Vinčić Slavko, Klančnik Tomaž, Kovačič Andraž, Balažic Dejan. Var: Perić Dragoslav, Praprotnik Jure. Delegat: Žalik Danijel.

Aluminij 1 : 1 Mura

Strelca: 0:1 Lotrič 21`, 1:1 Kadrić 31`

Aluminij: Janžekovič, Martić, Pečnik T. (62` Krefl), Marinšek, Kadrić, Bizjak (62` Flakus Bosilj), Prša, Petek, Ploj (77` Nkama), Pušaver, Azemović. Trener: Oskar Drobne.

Mura: Obradović, Kous, Lorbek, Maroša, Brkić (46` Horvat), Karničnik, Šturm, Gorenc, Lotrič, Klepač (79` Bobičanec), Mandić (68` Škoflek). Trener: Ante Šimundža.

Rumeni kartoni: Bizjak; Bobičanec, Škoflek

Strateg rdeče-belih Oskar Drobne je pred srečanjem z Muro dodobra premešal začetno enajsterico, ki je pričela zadnji prvenstveni dvoboj proti Radomljam, saj je naredil kar sedem sprememb. Na vrata se je virozi vrnil kapetan rdeče-belih Luka Janžekoviča. Zaradi rdečega kartona Klemna Bolhe je v zadnji liniji nastopil Tin Martić, za katerega je bil to prvi nastop v začetni enajsterici. Tokrat sta na klopi ostala tudi oba bočna branilca, ki sta začela petkovo tekmo Aljaž Krefl in Gašper Pečnik, prednost pa sta tokrat dobila Aljaž Ploj in Robert Pušaver, za katerega je bil to prav tako premierni nastop v začetni enajsterici rdeče-belih. Namesto Johana Nkame, je tokrat prednost dobil Roko Prša, na klopi pa sta ostala tudi David Flakus Bosilj in Rok Kidrić, ki sta ju na zelenici nadomestila Jaka Bizjak, za katerega je bil to prav tako premierni nastop v začetni enajsterici in Haris Kadrić.

Srečanje v kidričevskem športnem parku so podjetneje pričeli gostje iz Murske Sobote in že v 6. minuti zapretili, ko je Amadej Maroša iz desne strani poslal uporaben predložek v osrčje kazenskega prostora, iz dobrih dvanajstih metrov je poskušal bivši član rdeče-belih Mihael Klepač, ki pa je za dober meter žogo poslal mimo desne vratnice.

V 11. minuti srečanja je sledila  najspornejša situacija na srečanju, Haris Kadrić je na sredini zadržal žogo, podal na kratko proti Tilnu Pečniku, ta se je takoj odločil za globinsko podajo proti Jaki Bizjaku, slednjega je ob preigravanju izven kazenskega prostora zrušil vratar gostov Matko Obradović, a se je na začudenje vseh glavni sodnik srečanja Slavko Vinčić odločil, da je Jaka Bizjak simuliral prekršek ob, tem pa slednjemu pokazal tudi rumeni karton.

V 21. minuti so gostje na sredini igrišča prestregli žogo, Jan Gorenc se je takoj za visoko podajo v kazenski prostor, kjer je bil v skoku najvišji Luka Petek, ki je žogo odbil, a le do Mitje Lotriča, ki se je odločil za strel iz dobrih petindvajsetih metrov, nekoliko iz leve strani in z izjemno natančnim strelom v zgornji desni kot vrat Luke Janžekoviča, slednjega premagal za vodstvo črno-belih.

Le deset minut zatem so rdeče-beli izpeljali bliskoviti protinapad, Tilen Pečnik je pričel akcijo še na svoji polovici, podal na sredini igrišča do Harisa Kadrića, ki je takoj z globinsko podajo zaposlil Aljaža Ploja, ki je na robu kazenskega prostora podal v notranjost proti Jaki Bizjaku, kateremu je poskus blokirala Murina obramba, a je akcijo lepo spremljal Haris Kadrić, ki je odbito žogo iz dobrih sedmih metrov poslal v mrežo črno-belih za sploh prvi letošnji zadetek rdeče-belih in za izenačenje po dobre pol ure igre.

Le dobre tri minute zatem so ponovno zapretili gostje, ko se je po dvojni podaji pred Luko Janžekovičem sam znašel strelec prvega zadetka Mitja Lotrič, a se odločil za podajo proti Mihaelu Klepaču, ki pa je bil na drugi vratnici prekratek.

V nadaljevanje srečanja so ponovno aktivnejše vstopili aktualni državni prvaki in že v tretji minuti nadaljevanja je poskušal Mihael Klepač, ki pa tudi tokrat ni bil dovolj natančen.

Po dobrih desetih minutah nadaljevanja so prvič v drugem delu zapretili tudi rdeče-beli, hiter protinapad je pričel Roko Prša, ki na desni strani napada lepo zaposlil Roberta Pušaverja, ki se je odločil za predložek proti Tilnu Pečniku, a je še pred njim posredoval Matko Obradović in žogo poslal v kot.

V 65. minuti so bili ponovno blizu zadetka gostje, ko je Amadej Maroša lepo zaposlil Mihaela Klepača, ki se je znašel sam pred Luko Janžekovičem, a je kapetan rdeče-belih strel hrvaškemu napadalcu ubranil. Tudi v 77. minuti smo spremljali dvoboj Mihael Klepač – Luka Janžekovič, takrat se je bivši igralec rdeče-belih odločil za strel izven kazenskega prostora, kapetan rdeče-belih pa je bil še enkrat več na mestu.

V zadnji minuti rednega dela so ponovno zapretili gostje, Žiga Kous je poslal predložek v kazenski prostor rdeče-belih iz dobrih tridesetih metrov, žogo je odbil Luka Petek, a le do Tomija Horvata, ki je poskušal s strelom iz roba kazenskega prostora, še enkrat več pa se je z izjemno obrambo izkazal kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič, ki je le nekaj sekund zatem ubranil še poskus Luke Bobičanca.

Po srečanju je tudi glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne poudaril, da je zadovoljen z odzivom njegovih varovancev po prejetem zadetku: »Moramo biti zadovoljni, zaradi tega, ker smo bili v zaostanku. Mitja Lotrič je res lepo zadel, fantastičen gol. Važno je da po prejetem zadetku nismo padali, izenačili smo. Bili smo kompaktni, do 80. minute, povsem enakovreden tekmec z Muro, na koncu pa smo nerazumljivo v sredini popustili in padli, zato so si Muraši ustvarili dve priložnosti iz katerih bi lahko zadeli, a smo imeli razpoloženega Luko Janžekoviča na golu in smo uspeli doseči to točko.«

Rdeče-bele že v petek čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko se bodo ob 20.15 uri na Stadionu Z`dežele pomerili z Celjem.