Rdeče-beli so v uvodnem domačem obračunu doma pred nekaj manj kot tristo gledalci osvojili točko proti ljubljanski Iliriji 1911. Srečanje med rdeče-belimi in zeleno-belimi ni ponudilo zadetkov.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 250

Sodniki: Gergić Nejc, Šumer Žiga, Horvat Denis. Delegat: Kokolj Andrej.

Aluminij 0 : 0 Ilirija 1911

Aluminij: Banić, Martić, Zukić, Skiba (86` Medved), Marinšek, Jagić, Gorenak (73` Frešer), Borovnik (59` Bizjak), Jovan, Brest (86` Ciganović), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Ilirija 1911: Džafić, Gorenc Stankovič (66` Bošnjović), Klemenčič, Ivkić, Tomiček, Golob (86` Slaviček), Djermanović, Piskule, Stevanović, Kepic, Huč. Trener: Goran Stanković.

Rumena kartona: Borovnik; Ivkić

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, pred srečanjem v začetni enajsterici ni naredil nobene spremembe glede na uvodno srečanje v Krškem.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se je pričelo dokaj enakovredno, do prve zrele priložnosti na tekmi pa so prišli gostje, tekla je 13. minuta srečanja ko je Stefan Stevanović prišel do strela iz desne a se je izkazal Tibor Banić.

Rdeče-beli so prvič zapretili v 17. minuti, ko je Andraž Borovnik po preigravanju na desni strani napada, podal žogo do Sandra Zukuća, ki se je takoj odločil za predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku Marko Brest, ki je poskušal s strelom z glavo iz dobrih desetih metrov, a se je izkazal gostujoči vratar

V naslednjem napadu je bilo vroče pred vrati Tiborja Banića, ko je po podaji iz leve strani prišel do strela iz dobrih desetih metrov Stefan Stevanović, a se je izkazal domači vratar.

V 25. minuti so bili blizu vodilnemu zadetku rdeče-beli, dobrih štiridset metrov od vrat je prosti udarec izvajal Gal Gorenak, ki je na kratko podal do Tomislava Jagića, slednji se je odločil za takojšnjo podajo v kazenski prostor do Marka Bresta, kateremu so branilci gostov strel iz strani najprej blokirali, a je vezist rdeče-belih žogo podal do Daniela Skibe, a je vratar gostov Elvis Džafić strel ubranil.

V 33. minuti bi lahko povedli gostje, po podaji iz kota je do strela z glavo prišel Matteo Tomiček, a je Tomislav Jagić žogo pred golovo črto izbil. Gostje so bili nevarni tudi dobre tri minute pred iztekom prvega polčasa, ko je do strela iz roba kazenskega prostora prišel Lan Piskule, a je vratar rdeče-belih Tibor Banić žogo ukrotil.

V nadaljevanju so do prve priložnosti prišli rdeče-beli, ko je iz dobrih petnajstih metrov iz desne strani poskušal Marko Brest, žoga pa je za nekaj centimetrov zletela mimo oddaljene vratnice. V 53. minuti je Gla Gorenak lepo zaposlil Daniela Skibo, a je odlično posredoval vratar gostov, ki je spremljal akcijo in preprečil poljskemu napadalcu strel na vrata. Le tri minute zatem je bilo ponovno vroče pred vrati gostov, Gal Gorenak je izvajal udarec iz kota, se odločil za kratko podajo do Sandra Zukića, ki je podal na drugo vratnico do Tima Martića, slednji je poskušal z diagonalnim strelom z glavo premagati gostujočega vratarja, a je obramba gostov, tik pred golovo črto žogo izbila. V 62. minuti si je Daniel Skiba po preigravanju priboril strel iz dobrih petnajstih metrov nekoliko iz leve strani, močan poskus v bližnji vratarjev kot je končal v zunanjem delu mreže.

V 68. minuti so rdeče-beli pletli mrežo okoli obrambe gostov, najprej do strel iz roba kazenskega prostora prišel kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, po odbiti podaji je žoga prišla Gašperja Jovana, ki je podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je ob Lano Piskuletu padel Gal Gorenak, a je piščalka glavnega sodnika ostala nema.

V 71. minuti je s strelom izven kazenskega prostora po preigravanju poskušal Jaka Bizjak, izjemno odmerjen strel, je s skrajnimi močmi v kot izbil gostujoči vratar Elvis Džafić. V 83. minuti sta lepo na desni strani kombinirala Marko Brest in Gašper Jovan, slednji je prodrl v kazenski prostor, ter se odločil za podajo proti Danielu Skibi, a je bil poljski napadalec za nekaj trenutkov prepočasen, tako da je vratar gostov žogo ukrotil.

Rdeče-bele naslednja prvenstvena preizkušnja čaka prihodnjo soboto 13. avgusta ob 17:30 uri, ko se bodo odpravili na gostovanje k Rogaški.