Rdeče-beli so v tekmi 8. kroga Prve Lige Telemach doma proti Mariboru vknjižili prvo prvenstveno zmago v letošnji sezoni. Za prvi komplet treh točk so zadeli Nik Marinšek, Aljaž Krefl in Rok Kidrič, rdeče-beli so se z novimi tremi točkami na prvenstveni lestvici povzpeli na osmo mesto.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 900

Sodniki: Kajtazović Nejc, Kovačič Andraž, Pospeh Tomislav, Ponis Roberto. Delegat: Kacijan Danilo

Aluminij 3 : 0 Maribor

Strelci: 1:0 Marinšek 14`, 2:0 Krefl 85` – 11m, 3:0 Kidrič 92`

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G. (79` Pušaver), Martić, Marinšek (61` Prša), Kadrić (79` Kidrič), Bolha, Brest (88` Bizjak), Nkama, Krefl, Azemović, Đerlek (79` Pečnik T.). Trener: Oskar Drobne.

Maribor: Jug, Mutavčić, Voloder, Alvir, Šturm, Repas (61` Kronaveter), Milec (46` Martinović), Maher (46` Makoumbou), Mitrović, Mudrinski (70` Sirk), Žugelj (69` Sellouki). Trener: Simon Rožman.

Rumeni kartoni: Bolha, Martić, Krefl; Šturm, Žugelj.

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne je pred srečanjem z Mariborom, glede na zadnjo prvenstveno tekmo proti Olimpiji v začetni enajsterici naredil štiri spremembe. Na desnem bočnem položaju je tokrat namesto Roberta Pušaverja srečanje pričel Gašper Pečnik. Na krilnih položajih sta Tilen Pečnik in Jaka Bizjak mesti prepustila Arminu Đerleku in Marko Brestu, v konici napada pa je tokrat priložnost od prve minute namesto Rok Kidriča dobil Haris Kadrić.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se je pred nekaj manj kot tisoč gledalci pričelo izjemno dinamično. Prva pol priložnost se je ponudil rdeče-belim, ko je v uvodni minuti Aljaž Krefl s podajo v kazenski prostor iskal Harisa Kadrića, a je mariborska obramba žogo izbila.

Le nekaj trenutkov zatem se je težišče prevesilo pred vrata Luko Janžekoviča. Mariborčani so izpeljali hiter protinapad, Danijel Šturm je na desni strani preigral Gašperja Pečnika in poslal natančno žogo pred vrata rdeče-belih, kjer je do strela prišel Ognjen Mudrinski, kapetan rdeče-belih pa je mariborskemu napadalcu strel iz dobrih sedmih metrov ubranil. Le nekaj trenutkov zatem so ponovno zapretili Mariborčani, tokrat po levi strani, ko je uporaben predložek proti Ognjenu Mudrinskemu v kazenski prostor poslal Nino Žugelj, a je mariborski napadalec na srečo rdeče-belih žogo zgrešil.

V 14. minuti je sledilo vodstvo rdeče-belih, ko je Aljaž Krefl izvajal avt, žogo poslal do Harisa Kadrića, ki je podal nazaj do Aljaža Krefla, slednji pa je poslal imeniten predložek pred vrata Maribora, kjer je bil pred Martinom Milcom hitrejši Nik Marinšek in iz dobrih petih metrih s svojim prvim letošnjim zadetkom poskrbel za vodstvo rdeče-belih.

Dobrih deset minut zatem so ponovno zapretili gostje, ko sta na levi strani kombinirala Danijel Šturm in Jan Repas, slednji je poskušal Luko Janžekoviča presenetiti s strelom iz dobrih dvajsetih metrov, a je poskus mariborska vezista zletel nekaj centimetrov mimo desne vratnice.

Dobrih šest minut pred iztekom prvega polčasa, so rdeče-beli izvedli bliskovit protinapad, ko je Armin Đerlek na svoji polovici odvzel žogo Robertu Voloderju, ter povlekel žogo vse do kazenskega prostora Mariborčanov, ter z lepo podajo po tleh zaposlil Harisa Kadrića, ki se je znašel sam pred Ažbetom Jugom, a je mariborski vratar z izjemno obrambo preprečil povišanje vodstva rdeče-belih.

Mariborčani so v nadaljevanje srečanja vstopili z željo po čim hitrejšem izenačenju in že v prvem napadu je Nino Žugelj s strelom iz roba kazenskega prostora zatresel desno vratnico. V 55. minuti je pred vrati Luke Janžekoviča ponovno poskušal Nino Žuglelj, a je žogo poslal čez vrata.

Le nekaj minut zatem so ponovno zapretili rdeče-beli, pred kazenskim prostorom gostov je preigraval Armin Đerlek, ki je s podajo v kazenski prostor zaposlil Marka Bresta, slednji je odložil žogo do Harisa Kadrića, ki je poskušal nekoliko z desne strani, a žogo z diagonalnim strelom mimo mariborskih vrat.

Mariborčani so imeli v nadaljevanju drugega polčasa terensko premoč, a končnica dvoboja je pripadla rdeče-belim. V 85. minuti je Tilen Pečnik ob desni stranski črti preigraval Ilijo Martinovića in ob njem z žogo potegnil proti kazenskemu prostoru, bivši član rdeče-belih je Tilna Pečnika v kazenskem prostoru nepravilno oviral, glavni sodnik srečanja Nejc Kajtazović pa je povsem upravičeno pokazal na belo točko iz katere je zadel Aljaž Krefl.

V sodnikovem dodatku so rdeče-beli dosegli še tretji zadetek, akcijo je na sredini pričel Johan Nkama, ko je na desno stran podal do Roberta Pušaverja, ki je iz dobrih petintridesetih metrov poslal natančen predložek v kazenski prostor Mariborčanov, kjer je bil najvišji v skoku Rok Kidrič, ki je z glavo premagal Ažbeta Juga za prvi komplet treh točk v novem prvenstvu.

Rdeče-bele čaka že v četrtek ob 16.00 uri pokalni obračun, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Kopra.