Rdeče-beli so v uvodni domači preizkušnji spomladanskega dela sezone v izdihljajih srečanja po zadetku Anteja Živkovića prišli do še dvanajste prvenstvene zmago s katero so se približali vodilni Olimpiji na vsega dve točki zaostanka.

Športni park Aluminij Kidričevo; gledalcev: 300

Sodniki: Kajtazović, Kovačič, Praprotnik

Strelec: 1:0 Živković 92`

Aluminij: Kovačić, Kontek, Jakšić, Matjašič, Vrbanec (71` Marinšek), Leko, Šaka (80` Čermak), Vrdoljak, Živković, Pantalon, Klepač (62` Štor)

Rudar Velenje: Radan, Pavlović, Petrović (93` Panadić), Črnčič, Kuzmanović, Radić (69` Koprivnik), Anđelković, Filipović, Džinić, Krefl, Ćosić

Rumeni kartoni: Živković, Jakšić, Kontek

Rdeče-beli so doma knapom prizadejali nov poraz, do zmage pa prišli v izdihljajih srečanja, ko je natančno podajo Nemanje Jakšića izkoristil Ante Živković.

Srečanje v vetrovnem pustnem večeru se je pred približno tristo gledalci pričelo zelo taktično, v prvem delu gledalci niso prišli na svoj račun, saj si nobena izmed ekip ni uspela pripraviti izrazite priložnosti. Še najbližje vodstvu so bili gostje, ko je Aljaž Krefl v 31. minuti poslal predložek pred vratar Matije Kovačića, vratarju rdeče-belih je malce ponagajal veter, a je pred napadalcem knapov posredoval Ivan Kontek, ter preprečil vodstvo gostov.

Tik pred koncem polčasa so bili blizu tudi rdeče-beli, Nikola Leko je z globinsko podajo zaposlil Jureta Matjašiča, a je bil vratar gostov Matej Radan zbran in v zadnjem trenutku ujel žogo pred napadalni vezistom rdeče-belih.

V drugem delu so si prvo priložnost ustvarili gostje, v enajsti minuti nadaljevanja, je Ivan Kontek slabo ocenil podajo k svojemu vratarju Matiji Kovačiču, žogo je prestregel Dominik Radić, a je bil na mestu Renato Pantalon in prekinil nevarno situacijo pred golom rdeče-belih.

Rdeče-beli so v nadaljevanju poskušali na vse pretege priti do vodilnega zadetka, a nikakor niso mogli prebiti obrambnega zidu knapov, večina so se vsi napadi zaustavili pred kazenskim prostorom knapov. Ko je že vse kazalo na delitev točk, je žogo na sredini igrišča ukradel Luka Štor, jo podal na kratko do Nika Marinška, slednji je s kratko podajo zaposlil Nemanjo Jakšića, ki se je odločil za predložek v kazenski prostor, kjer se je na sedmih metrih Ante Živković odločil za strel iz prve, ter premagal Mateja Radana s strelom v bližnji kot.

Za rdeče-bele je zmaga proti velenjskemu Rudarju še dvanajst v prvenstvu s katero so se vsaj do danes zavihteli na drugo mesto in imajo za vodilno Olimpijo dve točki zaostanka. Kot je po srečanju poudaril strateg rdeče-belih Slobodan Grubor, so bili njegovi varovanci nagrajeni za strpno igro vse do konca srečanja: »Zelo izenačena tekma, težka tekma. Pričakovali smo takšno tekmo, pričakovali smo nasprotnika, ki se bo branil pred svojim kazenskim prostorom. Ampak glede na našo strpno in željo do konca smo bili nagrajeni v zadnji minuti.«

Za rdeče-bele se naporen ritem srečanj nadaljuje, že v soboto ob 14.30 jih čaka tekma 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije, ko bodo gostovali pri Bravu. Že čez slab teden pa jih čaka nova tekma pred domačimi gledalci, ko bodo gostili ljubljansko Olimpijo.