V podaljšanem vikendu so se vse selekcije, ki nastopajo v najvišjem rangu tekmovanj, pomerile z vrstniki Mure. Že v sobotnem opoldnevu so moči merili starejši dečki, ki so na igrišču z umetno travo v murskosoboški Fazaneriji priznali premoč črno-belim. V prazničnem ponedeljku so najprej svoje srečanje odigrali kadeti, tudi tukaj so se treh točk veselili črno-beli. V mladinskem srečanju pa so vse tri točke po izjemnem zadetku Maja Škofleka ostale v »šumi«.

1.SML

Mladinsko srečanje med rdeče-belimi in črno-belimi je ponudilo zelo zanimiv obračun. Po uvodnem tipanju, se je igra razživela, bližje vodilnemu zadetku pa so bili gostje, ki so v končnici prvega polčasa zatresli tudi prečko. V nadaljevanje so rdeče-beli vstopili odločneje, kar se jim je obrestovalo v 65. minuti, ko je približno stopetdeset videlo pravcato mojstrovino Maja Škofleka, ki je gostujočega vratarja Vida Šumenjaka premagal z odlično odmerjenim strelom iz roba kazenskega prostora. Vse do konca srečanja je bilo nevarno na obeh straneh, gostitelji so pretili po prekinitvah, medtem ko so bili rdeče-beli osredotočeni na protinapade, a v zaključku akcij premalo natančni. Vse do zadnjega sodnikovega žvižga so varovanci Simona Vidoviča zadržali minimalno prednost, ter se v kidričevskem športnem parku veselili še šeste prvenstvene zmage. Kljub zmagi so rdeče-beli na lestvici zdrsnili na tretje mesto, a imajo enako število točk, kot drugouvrščena ekipa Kalcer Radomelj.

Nova KBM Aluminij : Mura 1:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Škoflek 65`

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič, Hempt, Simonič (63` Mihalič Rader), Franci, Škoflek, Cugmas (77` Hren), Škerget, Dukarić (89` Zorec), Rahle (82` Macanović), Schaubach. Trener: Simon Vidovič.

Mura: Šumenjak, Črnko, D. Graj, Meglič, Ignjič (73` Krušič), Donko, Domjan (77` Nedeljko), Jelovica, Rantaša, N. Graj (70` Friš), Štefanec. Trener: Almir Sulejmanović.

Rumeni kartoni: Dukarić; Rantaša, Jelovica, Donko.

1.SKL

Varovanci Primoža Goršeta so že v četrti minuti srečanja zaostajali, ko je mrežo Aneja Zupana zatresel Lucas Vočanec. Črno-beli so prednost povišali po slabe pol ure igre, ko je v polno meril David Vidmajer. Dobrih šest minut zatem je rdeče-bele v igro vrnil Gal Kosar. V nadaljevanju srečanja, se mreži več nista zatresli, črno-beli pa so minimalno prednost zadržali, s tem pa rdeče-belim prizadejali sedmi prvenstveni poraz.

Nova KBM Aluminij : Mura 1:2 (1:2)

Strelci: 0:1 Vočanec 4`, 0:2 Vidmajer 28`, 1:2 G. Kosar 34`

Nova KBM Aluminij: Zupan, Schaubach, Letonja (68` Grbavac), Gajšek (46` Medved), Kraner (89` Veber), G. Kosar (77` Tomasović), Mesarič, Hamler, Bek, Ž. Kosar, Kotnik. Trener: Primož Gorše.

Mura: Lampret, Tomašić, Žerjav (68` Ružič), N. Sečkar (56` Rec), Fišer, Vočanec (85` Cener), S. Sečkar (80` Kuzma), Leljak, Vidmajer (75` Kerec), Kolbl, Anželj. Trener: Rok Lovrec.

Rumeni kartoni: G. Kosar, Mesarič, Ž. Kosar; N. Sečkar, Lampret, S. Sečkar, Anželj.

Rdeči karton: Bine Anželj 87` – Mura

Liga U15

V derbiju lige U15 so črno-beli izkoristili prednost domačega igrišča in rdeče-belim prizadejali tretji prvenstveni poraz. V srečanje so izjemno vstopili črno-beli, ki so povedli že v uvodni minuti, ko je Alekseja Lista premagal Jure Kosi. Muraši so prednost povišali v 36. minuti, ko se je med strelce vpisal Anej Kerman. Končni rezultat na derbiju kroga pa je v dobrih pet minut pred iztekom rednega dela postavil Jaka Fišer.

Mura : Aluminij 3:0 (2:0)

Strelci: 1:0 Kosi 1`, 2:0 Kerman 36`, 3:0 Fišer 75`

Mura: Kegelj, Kovač, Bencak, Kovačič, Rakovec (50` Bauer), Kosi (77` Balažic), Ratkai, Huser, Filipčič (65` Fišer), Kerman (69` Habjanič), Matjašec. Trener: Blaž Krauthaker.

Aluminij: List, Ali (21` Pesek), Dovečar, Premzl (49` Jevšenak), Krašovec (67` Škerget), Pukl (69` Obrovnik), Petek, Verlič (47` Dušej), Modrič, Rahle, Maričić. Trener: Andraž Mlakar.

Rumeni kartoni: Kerman; Krašovec, Petek.

Novi prvenstveni preizkušnji mladinsko in kadetsko selekcijo čakata že v soboto 5. novembra, ko v goste prihaja lendavska Nafta. Varovanci Simona Vidoviča bodo srečanje pričeli ob 13:30 uri, medtem ko bodo varovanci Primoža Goršeta svoje srečanje pričeli ob 11:00 uri. Prav tako pa bodo svoje srečanje v soboto odigrali tudi starejši dečki, tokrat se odpravljajo v goste k Rogaški. Srečanje v Rogaški Slatini bo na sporedu ob 10.00 uri.