Rdeče-beli so v 24. krogu 2. slovenske nogometne lige v Slovenski Bistrici doživeli šesti prvenstveni neodločeni rezultat. Povedli so gostje z zadetkom Nina Kukovca, končni rezultat je iz prostega strela v sodnikovem dodatku postavil Rok Frešer.

Športni park Slovenska Bistrica; gledalcev: 1.200

Sodniki: Jerič Anže, Brezar Davor, Habuš Žan. Delegat: Kacijan Danilo.

Strelca: 1:0 Kukovec 74`, 1:1 Frešer 93`

Kety Emmi&Impol Bistrica: Fridrih, Janežič (83` Ciganović), Zajšek, Rozman, Vidmar, Bračko (83` Korošec), Martinčič (61` Kapun), Havelka, Pesjak, Kuliš (61` Kukovec), Maher. Trener: Goran Stankovič.

Aluminij: Banić, Martić, Čavara, Marinšek, Jagić (88` Grajfoner), Gorenak (63` Frešer), Jovan, Katuša (45` Šturm), Schaubach (88` Crnčec), Brest (63` Skiba), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Pesjak, Maher; Čavara, Schaubach, Grajfoner.

Pred srečanjem 24. kroga je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik v začetni enajsterici opravil eno zamenjavo glede na srečanje preteklega kroga doma proti ravenskemu Fužinarju. Srečanje je tokrat v prvi postavi pričel Jakov Katuša, na klopi pa je tokrat srečanje v Slovenski Bistrici pričel Danijel Šturm.

Prvi polčas v Slovenski Bistrici ni ponudil preveč nogometnega dogajanja, na zahtevni zelenici v slovenskobistriškem športnem parku smo dolgo čakali na pravo priložnost.

Gostitelji so sicer prvič zapretili v 9. minuti, ko je po podaji Jaše Martinčiča do strela v kazenskem prostoru prišel Nejc Bračko, a je Tomislav Jagić, njegov poskus blokiral. Rdeče-beli so prvič resno zapretili v 37. minuti, ko je iz prostega strela iz dobrih tridesetih metrov poskusil Marko Brest, a je njegov poskus zletel nekaj centimetrov mimo leve vratnice.

Nadaljevanje srečanja je bilo bistveno bolj zanimivo, predvsem pa polno priložnosti. Prvi so v deseti minuti nadaljevanja zapretili rdeče-beli, po globinski podaji Nika Marinška, je najprej poskušal Marko Brest, vendar je njegov poskus nekoliko iz leve ustavil Žiga Pesjak, do žoge je prišel ponovno Marko Brest, ki je na dobrih dvanajstih metrih zaposlil Nika Marinška, njegov strel je najprej odbil domači vratar Primož Fridrih, drugi poskus pa je domača obramba odbila, a le do Danijela Šturma, ki pa si žoge ni dobro ustavil, tako so domači žogo izbili iz nevarne cone.

V 67. minuti so gostitelji izpeljali hiter protinapad, po katerem je domača obramba žogo izbila, a le do Nina Kukovca, ki je poskušal iz desne strani iz roba kazenskega prostora, njegov poskus pa je zletel nekaj centimetrov preko gola Tiborja Banića.

Dobri dve minuti zatem je do strela iz roba kazenskega prostora po preigravanju prišel Danijel Šturm, vendar je njegov poskus z levico zletel nekaj centimetrov mimo leve vratnice. Nekaj trenutkov zatem je nekoliko iz desne v kazenskem prostoru poskušal Nik Marinšek, a tudi njegov strel je zletel mimo leve vratnice.

Kljub pritisku rdeče-belih pa so do zadetka prišli gostitelji, domača obramba je pred svojim kazenskim prostorom izbila žogo, Rok Maher je takoj v ogenj poslal Nina Kukovca, ki je preigral Roka Schaubacha, ter ob Luki Koblarju prišel do strel iz roba kazenskega prostora, ter žogo s strelom po tleh poslal mimo Tiborja Banića.

Kljub zaostanku, so rdeče-beli še naprej napadali, najprej je iz roba kazenskega prostora po podaji Danijela Šturma poskušal Tin Martić, vendar je domači vratar strel ukrotil. Najlepšo priložnost za izenačenje je še nekaj trenutkov zatem po izjemnem preigravanju v domačem kazenskem prostoru zapravil Nik Marinšek, njegov strel iz dobrih šestih metrov je z drsečim štartom preko prečke izbil domači branilec.

Po hitrem protinapadu gostiteljev, bi lahko bilo v 82. minuti kaj kmalu vodstvo povišano, vendar Enej Kapun, iz ugodnega položaja žogo poslal preko prečke.

Dobri dve minuti zatem je Rok Schaubach po podaji iz kota prišel do strela z glavo, domači vratar pa je žogo izbil iz golove črte, ter preprečil izenačujoči zadetek. V drugi minuti sodnikovega dodatka je izjemno podajo Gašperja Jovana z glavo v kazenskem prostoru na dobrih petih metrih pričakal Daniel Skiba, vendar je domači vratar Primož Fridrih žogo s skrajnimi močmi izbil, domačini pa so jo poslali nazaj v polje kjer so domačini po poskusu Nika Marinška na dobrih osemnajstih metrih igrali z roko. K izvedbi prostega strela je pristopil Rok Frešer, ki je z izjemnim prostim strelom žogo poslal čez živi zid v mrežo za izenačenje rezultata.

Globo v sodnikovem dodatku so do nove priložnosti prišli gostitelji, ko je zapretil Enej Kapun, Tibor Banić pa je z obrambo žogi preprečil pot v mrežo. Gostitelji so bili nevarni še minuto zatem, ko je po odbiti žogi iz dobrih petindvajsetih metrov poskusil še Tim Ciganović, žoga pa je zletela preko prečke, sledil je zadnji sodnikov žvižg in delitev točk.

Rdeče-bele v prihodnjem krogu čaka nova domača tekma, ko bodo v nedeljo 16. aprila ob 15.00 uri v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Beltincev.