Nogometni klub Aluminij se je dogovoril za sodelovanje z dvema igralcema ljubljanske Olimpije. V Kidričevo se iz prestolnice selita napadalec Dino Špehar in levi bočni branilec Maj Fogec.

Osemindvajsetletni hrvaški napadalec Dino Špehar in devetnajstletni bočni branilec Maj Fogec prihajata iz prestolnice v »šumo« na posojo vse do konca letošnje sezone.

Dino Špehar je svojo nogometno pot pričel v Osijeku, od koder ga je pot vodila k zagrebškemu Dinamu, od tam pa je bil posojen v NK Lokomotivo in NK Istro. Iz Zagreba se je preselil v Dalmacijo k RNK Splitu, od koder je odšel v Romunijo k CFR Cljuju. V Romuniji je kot posojen nogometaš igral tudi za Concorido in D. Calarasi. Iz Romunije je nogometna pot mladinskega hrvaškega reprezentanta vodila v Albanijo k FK Kukësi, zatem je svojo nogometno pot nadaljeval na Slovaškem pri Seredu, od tam pa je lansko poletje prestopil k ljubljanski Olimpiji. Za zmaje je Dino Špehar zbral skupaj 7 nastopov.

V svojem prvem intervjuju za rdeče-bele je osemindvajsetletni napadalec poudaril, da je najbolj pomembno, da se počuti odlično in da je poškodba že pozabljena, ter, da je v Kidričevo prišel maksimalno pripravljen in fokusiran, da pomaga rdeče-belim: »Sedaj sem zdrav, kar je najpomembnejše, z Olimpijo sem opravil celotne priprave in sem trenutno pripravljen na maksimalni ravni, ki je potrebna za nastopanje na najvišjem nivoju. Že včeraj sem spoznal nove soigralce in strokovni štab, zares so pravi profesionalci, treninga sta bila zares vrhunska. Nadejam se, da bomo skupaj z novimi soigralci odigrali dobro pomlad, ter da dosežemo zastavljane cilje. V Aluminij sem prišel kot napadalec, zato si moram čim prej izboriti mesto v ekipi, ter z zadetki in podajami, ter odnosom na igrišču pomagati ekipi k ciljem.«

Devetnajstletni Maj Fogec je svojo kariero pričel pri zmajih, kjer je bil član vseh selekcij zeleno-belih, s svojimi dobrimi igrami v kadetski in mladinski ekipi, pa si je izboril tudi mesto reprezentance do 19 leta. Za ljubljansko Olimpijo je v dosedanji karieri vknjižil en nastop na najvišjem nivoju, ko je v lanski sezoni debitiral v tekmi proti ljubljanskemu Bravu. V svojem prvem rdeče-belem intervjuju je devetnajstletni bočni branilec poudaril, da si želi kljub svoji mladosti čim prej želi pridobiti zaupanje strokovnega štaba in si s tem priboriti mesto v ekipi: »V ekipo sem se dobro vklopil, soigralci so zares v redu, prav tako sem zelo zadovoljen s trenerji in delom na treningih. Pričakujem, da si bom z delom na treningih izboril mesto v ekipi, da se lahko dokažem na terenu, ter s tem pomagal ekipi in sebi k izpolnjevanju svojih ciljev.«

Dino in Maj, dobrodošla v »šumi«!