Dejan Petrovič bo svojo kariero nadaljeval pri avstrijskem Rapidu, s katerim je podpisal pogodbo do 31. maja 2023. Dvaindvajsetletni vezist je nase opozoril z odličnimi igrami v rdeče-belem dresu in je bil nepogrešljiv del začetne postave varovancev Slobodana Gruborja.

Dejan Petrovič je za člansko ekipo Aluminija v Prvi Ligi, pokalnem tekmovanju in v 2. slovenski nogometni ligi vknjižil skupaj 134 nastopov, ob tem pa za rdeče-bele dosegel tudi petnajst zadetkov. Dejan si je s svojimi igrami in borbenostjo v rdeče-belem dresu prislužil tudi vpoklic v mlado reprezentanco Slovenije, ob tem pa je v zadnjih sezonah postal tudi eden izmed nosilcev igre kidričevskega Aluminija.

Dejan Petrovič, je ob prestopu k avstrijskemu prvoligašu poudaril, da bi se rad zahvalil vsem soigralcem, ter vodstvu kluba, ki so mu zaupali, ter dali priložnost: »Ob prestopu v Rapid  bi se rad zahvalil, vsem soigralcem, trenerjem, vodstvu klub, ki so mi zaupali, dali priložnost, da sem se lahko z igrami v rdeče-belem dresu pokazal in dokazal. Počaščen sem, da mi priložnost ponuja tako velik klub kot je Rapid, kar je med drugim tudi dokaz dobrega dela v Kidričevem. Bivšim soigralcem in strokovnemu vodstvu želim, kar se da uspešno nadaljevanje prvenstva, ter pokalnega tekmovanja.«

»Prestop Dejana Petroviča v tako velik klub kot je avstrijski Rapid je še en dokaz več, da v Kidričevem delamo dobro, načrtno, ter da je Aluminij valilnica talentov, nogometašem pa omogočamo nadaljnji razvoj v njihovih karierah. Za Dejana smo izredno veseli, da bo kariero nadaljeval pri tako velikem klubu kot je dunajski Rapid. Ta prestop je tudi za naš klub dokaz dobrega dela,« je ob prestopu Dejana Petroviča poudaril direktor Nogometnega kluba Aluminij Borut Arlič.

Dejanu želimo uspešno nadaljevanje njegove športne kariere.