Rdeče-belim je v 32. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na svojem igrišču uspel vknjižiti nove tri točke v izjemno pomembnem srečanju proti Gorici. Za osmo prvenstveno zmago je poskrbel devetnajstletni David Flakus Bosilj z dvema zadetkoma v prvem polčasu. Z zmago so se varovanci Oskarja Drobneta, ki včeraj ni smel voditi ekipe iz klopi odlepili zadnji Gorici na neulovljivih dvanajst točk in devetemu Celju na štiri točke.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Balažič Dejan, Vukan Robert, Kasapović Aleksander, Matoša Martin. Delegat: Žalik Danijel.

Strelec: 1:0 Flakus Bosilj 10`, 2:0 Flakus Bosilj 30`

Aluminij: Janžekovič, Jakšić (91` Pantalon), Marinšek (81` Pečnik T.), Kadrić (81` Krajnc), Đerlek (64` Pečnik G.), Čermak, Petek, Flakus Bosilj (91` Ploj), Bolha, Krefl, Azemović.

Gorica: Sorčan, Zidrum, Cvijanović (46` Kačinari), Mavretič, Colley (65` Vipotnik), Kavčič, Tomiček (46` Hodžić), Šehić (46` Oyewusi), Nkama, Mevlja, Begić.

Rumeni kartoni: Pečnik G.; Mevlja, Kavčič, Mavretič

Tudi v srečanje proti Gorici so rdeče-beli krenili v spremenjeni zasedbi glede na zadnji obračun v ljubljanskih Stožicah proti Olimpiji. V obrambno linijo se je vrnil Emir Azemović, ki je prestal kazen prepovedi igranja zaradi rumenih kartonov, na klop se je tokrat preselil Renato Pantalon. Na bočnem položaju je Gašper Pečnik prepustil mesto Nemanji Jakšiću. Namesto kaznovanega Roka Prše je tokrat v zvezni vrsti od začetka priložnost dobil Marcel Čermak.

Srečanje se je pričelo povsem po željah rdeče-belih, tekla je deseta minute srečanja, ko sta na desni strani kombinirala Aljaž Krefl in Armin Đerlek, ki je po dvojni podaji prodrl v kazenski prostor, ter podal do Harisa Kadrića, kateremu je sicer vratar gostov Grega Sorčan strel ubranil, a je odbito žogo v mrežo za zgodnje vodstvo pospravil David Flakus Bosilj.

Zgodnji zadetek je rdeče-belim dal še dodatnega elana in že v 18. minuti bi lahko Armin Đerlek povišal vodstvo, ko je iz roba kazenskega prostora s prefinjenim strelom po tleh že premagal Grego Sorčana, a mu je prvi zadetek v rdeče-belem dresu preprečila vratnica, do odbite žoge je prišel Haris Kadrić a je njegov poskus iz roba kazenskega prostora zletel preko gola.

Le dve minuti zatem smo videl novo priložnost rdeče-belih, akcijo je pričel Nik Marinšek, ki je do žoge prišel na svoji polovici igrišča, ter osvojil dobrih petdeset metrov, žogo je na dobrih dvajsetih metrih odložil do Marcela Čermaka, ki je poskušal s prefinjenim strelom, a je žoga zletela za nekaj centimetrov mimo leve vratnice. V 23. minuti sta kombinirala David Flakus Bosilj in Haris Kadrić, a je bil ob podaji strelca prvega zadetka na dobrih enajstih metrih za las prekratek Haris Kadrić.

Po dobre pol ure igre so rdeče-beli podvojili vodstvo. Akcijo je s prestreženo žogo na sredini igrišča pričel Aljaž Krefl, ki je prodrl ob stranski črti vse do kazenskega prostora, kjer je na drugi strani opazil vtekajočega Davida Flakusa Bosilja, ki je lepo sprejel žogo na dobrih enajstih metrih in z levo nogo z izjemno natančnim strelom ob desni vratnici premagal nemočnega Grego Sročana.

Zadnjo priložnost v prvem delu so si priigrali prav tako rdeče-beli, ko je Luka Petek izbil žogo izpred svojega kazenskega prostora, na sredini igrišča jo je podaljšal David Flakus Bosilj do Harisa Kadrića, ki je potegnil proti golu, se na robu kazenskega prostora iz leve strani odločil za strel, a je  njegov poskus ubranil vratar gostov.

V nadaljevanju so Goričani želeli spremeniti ritem tekme s trojno menjavo, medtem ko so rdeče-beli še naprej ostali osredotočeni na naloge, ki so si jih zadali pred tekmo. V 63. minuti so s strelom proti vratom poskušali gostje, ko je Luko Janžekoviča skušal premagati Matko Zidrum, a je bil kapetan rdeče-belih ob strelu gostujočega branilca iz dobrih petindvajsetih metrov na mestu.

Dve minuti zatem je s strelom iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal vratarja gostov presenetiti Aljaž Krefl, a je njegov poskus zletel preko gola. V 70. minuti so rdeče-beli izvedli izjemno akcijo, ki sta jo na sredini igrišča pričela Marcel Čermak in Nik Marinšek, slednji je z žogo ob stranski črti osvojil nekaj prostora in z natančno podajo našel Davida Flakusa Bosilja, ki se je takoj odločil za preigravanje proti sredini igrišča, kjer je opazil Harisa Kadrića, ki je z dvojno podajo do Davida Flakusa Bosilja slednjemu omogočil, da se je sam znašel pred vratarjem gostov, a iz dobrih sedmih metrov nekoliko iz leve strani, je strelec dveh zadetkov pomeril preko gola. V 86. minuti so rdeče-beli izvedli zadnjo akcijo na srečanju, ko je Tilen Pečnik ukradel žogo na sredini igrišča ter prodrl proti kazenskemu prostoru, kjer je na levi strani videl vtekajočega Aljaža Krefla, ki je podal ostro žogo pred gol, kjer je bil za las prekratek David Flakus Bosilj.

Rdeče-bele že v nedeljo čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko se v 33. krogu Prve Lige Telekom Slovenije odpravljajo na obalo h Kopru. Srečanje na koprski Bonifiki se bo pričelo ob 20.00 uri z neposrednim prenosom na drugem programu PlanetTV.