David Flakus Bosilj se seli v Italijo! Devetnajstletni mladi up slovenskega nogometa, se po 62 nastopih v članskem moštvu rdeče-belih seli k italijanskemu prvoligašu Hellas Verona F.C.

David Flakus Bosilj se je v Kidričevo preselil v sezoni 2016/17 iz mariborskega Malečnika ter že v sezoni 2018/19 še kot kadet debitiral v članski ekipi rdeče-belih. Svoj prvi uradni nastop v rdeče-belem dresu je devetnajstletni napadalec vknjižil 10. maja 2019 v Velenju, ko je v 77. minuti zamenjal Luko Štora. Že na svoji drugi tekmi v članski konkurenci je v Krškem vknjižil tudi prvo asistenco.

Mladi slovenski reprezentant je v rdeče-belem dresu zbral 57 prvenstvenih in 5 pokalnih nastopov ter na igrišču prebil 3529 minut, ob tem pa dosegel 8 zadetkov. Svoj prvenec na prvoligaških zelenicah je vpisal v sezoni 2019/20 v tekmi 20. kroga proti kranjskemu Triglavu, ko se je ob zmagi 8:1 kar dvakrat vpisal med strelce.

David Flakus Bosilj je bil član vseh mladinskih selekcij. Za selekcijo U15 je vknjižil 5 nastopov, za selekcijo U16 je nastopil 9-krat, za selekcijo U17 je nastopil 12-krat, za selekcijo U18 pa dvakrat. 3. julija je debitiral tudi za mlado reprezentanco Slovenije na tekmi proti Severni Makedoniji.

V svojem zadnjem intervjuju za rdeče-bele je poudaril, da je izjemno hvaležen za priložnost, ki jo je v Kidričevem dobil: »Zahvalil bi se za vso podporo odkar sem prišel v Kidričevo, za vse težke in lepe trenutke, ki sem jih tukaj preživel. Gre za nov korak v moji karieri, življenju. Zavedam se, da je napredovanje potrebno, zato tudi odločitev za selitev v Verono. Še enkrat bi se zahvalil vsem v klubu, trenerjem, ki so bdeli nad mojo kariero in mi vsem, ki so mi dali priložnost, da sem imel možnost storiti ta korak v moji nogometni karieri.«

»Prestop Davida Flakusa Bosilja v vrste Hellas Verone je ponovna potrditev, da je usmeritev in strategija Nogometnega kluba Aluminij začrtana pravilno, saj je prestop v klub elitne Serie A za klub iz Kidričevega izjemen dosežek. David si je s svojo vnemo na treningih, željo po dokazovanju in napredovanju zaslužil ta prestop in je lahko zgled vsem ostalim članom našega kluba, ki bodisi iz nogometne šole trkajo na vrata članske ekipe in tudi tistim, ki že zastopajo članske barve ekipe Aluminija. V nadaljevanju njegove nogometne poti mu želimo, da se bo njegova pot še samo strmo vzpenjala, hkrati pa se mu zahvaljujemo za vse kar je kot član Nogometnega kluba Aluminij naredil za naš klub.« je ob prestopu devetnajstletnega napadalca poudaril direktor Nogometnega kluba Aluminij, Borut Arlič.

Davidu želimo vse dobro na njegovi nadaljnji poti.