V soboto čaka rdeče-bele nov prvenstveni obračun, ko se v 5. krogu odpravljajo na gostovanje k letošnjemu novincu med prvoligaši ekipi Gorice. Obračun v Športnem parku v Novi Gorici se bo pričel ob 17.30 uri, pravico med sinjemodrimi in rdeče-belimi pa delil Andrej Žnidaršič.

Po sezoni med drugoligaši se je Gorica vrnila v najvišji rang slovenskega nogometa, a v treh prvenstvenih obračunih še ni osvojila točke. Ne glede na vse so Goričani v vseh treh obračunih prikazali kar nekaj dobrih predstav, sploh zadnji obračun na Fazaneriji pri Muri, je pravšnje opozorilo za varovance Slobodana Gruborja, da bo potrebno obračun na severu Primorske odigrati podobno kot v nedeljskem večeru proti ljubljanski Olimpiji. Goričani so med tednom zamenjali tudi trenerja, srečanje proti rdeče-belim bo vodil Gordan Petrić. Nedvomno bo v goriški ekipi eno večjih nevarnosti predstavljal Mathias Oyewusi, na katerega bo morala biti obramba rdeče-belih še posebej osredotočena.

Rdeče-beli so v preteklem vikendu prišli do prve prvenstvene zmage v letošnjem prvenstvu, ko so pred svojimi gledalci po zadetku Jureta Matjašiča ugnali ljubljansko Olimpijo. Predstava, ki so jo v nedeljskem večeru prikazali rdeče-beli navdihuje z optimizmom, prav vsi igralci, ki so proti zmajem stopili na kidričevsko zelenico pa so prikazali izjemno borbeno in nepopustljivo predstavo, a kot poudarja Tilen Pečnik, so se misli takoj po zmagi nad Olimpijo že osredotočile na Gorico: »Občutki po tekmi in zmagi z Olimpijo so seveda fenomenalni, ampak misli so že povsem uprte v obračun proti Gorici, tako da časa za veselje ni bilo.«

Vezist rdeče-belih bo tudi na severu Primorske eden izmed glavnih adutov čete Slobodana Gruborja v napadalnih akcijah. Pred srečanjem s Primorci Tilen Pečnik poudarja, da bodo nove točke zagotovo odpotovale v Kidričevo, če bodo s soigralci ponovno prikazali predstavo, ki so jo pokazali v nedeljo: »Vsi vemo, da je Gorica novinec, kljub vsemu nas čaka novo težko gostovanje, saj še vedno nimajo zmage. Ne glede na vse, na igrišču bo potrebno dati vse od sebe, da pridemo do želenega rezultata. Igralci vedno damo vse od sebe, potem pa vidimo kaj se zgodi na igrišču. Mislim, da če bomo vsi stoodstotni rezultat ne bo izostal.«

Srečanje v novogoriškem športnem parku se bo pričelo v soboto 26. septembra ob 17.30 uri z neposrednim televizijskim prenosom na drugem programu PlanetTV. Prav tako pa bomo srečanje v živo prenašali tudi na družbenih omrežjih.