Včeraj je v kidričevskem športnem parku potek dan dekliškega nogometa, dan ko je Nogometni klub Aluminij Kidričevo pod svoje okrilje vzel ŽNK Podravje Aluminij.

V torkovem popoldnevu so se v kidričevskem športnem parku predstavila dekleta selekcij U11, U13 in U15, ki so se v prijateljski tekmi pomerile z vrstnicami ŽNK Radlje. Rezultat tokrat ni bil v ospredju, med polčasom pa sta vse prisotne pozdravila in nagovorila predsednik Nogometnega klub Aluminij Marko Drobnič in župan občine Kidričevo Anton Leskovar, ki sta v en glas poudarila, da je tudi ženski nogomet še kako pomemben za lokalno skupnost, in da bosta tako klub kot občina pomagala po svojih najboljših močeh k dvigu prepoznavnosti ženskega nogometa v Kidričevem.

V pravkar končani sezoni, so dekleta do 13 let, ki so v državnem prvenstvu nastopala pod imenom ŽNK Podravje Aluminij, sezono sklenila na izjemnem tretjem mestu, ki so si ga prislužile na finalnem turnirju v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu.

Zraven izjemnega rezultata deklet v državnem prvenstvu pa je potrebno poudariti še, da so se dekleta udeležila več turnirjev na katerih so dosegle izjemne rezultate:

Koper (november 2022): U13 (1. mesto); U11 (1. mesto)

Radomlje (marec 2023): U13 (4. mesto); U11 (1. mesto)

Ajdovščina (maj 2023): U13 (2. mesto)

Crikvenica (junij 2023): U13 (1. in 3. mesto); U11 (1. mesto)

Dekleta svoje trenažni proces opravljajo v kidričevskem športnem parku Aluminij (torek, sreda, četrtek).