Rdeče-beli bodo v ponedeljek v okviru 24. kroga Prve Lige Telekom Slovenije gostili Koper. Srečanje med deveto in šesto ekipo iz prvenstvene lestvice se bo pričelo ob 16.00 uri, pravico v kidričevskem športnem parku pa bo delil Rade Obrenović.

Varovanci Oskarja Drobneta srečanje proti Koprčanom pričakujejo po petih zaporednih tekmah brez poraza in po treh tekmah zapored v kateri je obramba rdeče-belih zadržala svojo mrežo nedotaknjeno. Nazadnje so rdeče-beli vknjižili točko na gostovanju v Novi Gorici in tako ohranili šest točk prednosti pred Goričani, medtem pa se približali Celju (s tekmo več) na pet točk zaostanka.

Koprčani so med tednom prekinili niz treh zaporednih porazov in z zmago proti Muri prekinili črni niz. Za zmago Koprčanov nad črno-belimi je zadel Darko Mišić, to pa je bila tudi prva zmaga za Rodolfa Vanolija odkar se je vrnil na klop Koprčanov. Koprčani, ki zasedajo šesto mesto imajo pred rdeče-belimi dvanajst točk naskoka. Trener gostov, bo lahko v Kidričevem računal na vse svoje nogometaše, največjo nevarnost pa bi lahko tudi tokrat predstavljala Nardin Mulahusejnović z devetimi goli prvi strelec prvenstva in Dare Vršič, ki je petim zadetkom dodal še šest asistenc.

V Kidričevem bo na sporedu še tretji letošnji prvenstveni medsebojni obračun. Uvodni dvoboj letošnje sezone se je v Kidričevem končal z delitvijo točk, medtem ko je na drugem medsebojnem obračunu slavil Koper prav po zadetku Nardina Mulahusejnovića ob koncu prvega polčasa.

Rdeče-beli bodo v ponedeljkovem popoldnevu napadali še drugo pomladansko zmago in šesto tekmo zapored v kateri ne želijo zelenice zapuščati sklonjenih glav. Kot pred srečanjem proti Kopru poudarja glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne, bo za poln izkupiček potrebno pokazati pravšnjo mero čvrstosti in konkretnosti: »Ponovno novo srečanje v katerem moramo biti veliko bolj igralni, kot smo bili v zadnjih dveh tekmah. Imamo nekaj težav z doseganjem zadetkov, ampak to težavo bomo odpravili. Pričakujemo čvrsto, konkretno tekmo in upamo na poln izkupiček.«

Oskar Drobne proti Kopru ne bo mogel računati na še vedno kaznovanega Harisa Kadrića, ki bo proti Koprčanom odslužil tretjo tekmo od petih, prav tako pa v kadru ne bo dvaindvajsetletnega češkega vezista Marcela Čermaka, ki je izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov.

Srečanje med rdeče-belimi in Koprčani se bo v ponedeljek 1. marca pričelo ob 16.00 uri, zaradi proti koronskih ukrepov pa bo srečanje zaprto za javnost in si ga bo mogoče ogledati v živo na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.