Jutri se za rdeče-bele s tekmo proti Kopru začenja nova sezona Prve Lige Telemach. Rdeče-beli, bodo uvodni prvenstveni obračun odigrali pred svojimi gledalci, ko bodo ob 17.00 uri gostili Koper. Srečanje bo po več kot letu dni odprto za javnost, a vstop na tribune kidričevskega športnega parka bo mogoč le ob pogoju PCT. Pravico na uvodnem obračunu rdeče-belih bo delil Rade Obrenović.

Varovanci Oskarja Drobneta se bodo jutri ob 17.00 uri v srečanju proti Kopru pomerili za prvi komplet treh točk v novi sezoni Prve Lige Telemach. Rdeče-beli se po fantastičnem pomladanskem delu lanske sezone v novo sezono podajajo z željo, da bi nadaljevali tam kjer so končali maja.

Med premorom je v vrstah rdeče-belih prišlo do nekaj kadrovskih sprememb, saj so klub zapustili Alen Krajnc, Nemanja Jakšić in Renato Pantalon, ki so bili pomemben člen rdeče-belih. A so vrzel zapolnili Robert Pušaver, Jaka Bizjak, Tin Martić, Rok Kidrič in Chinwendu Johan Nkama. Večina nosilcev igre iz letošnje pomladi pa je ostala v Kidričevem. Tudi v letošnji sezoni bo rdeče-belim poveljeval kapetan Luka Janžekovič. Tudi glavni strateg rdeče-belih pričakuje od novincev, da bodo postali pomemben člen njegove zasedbe: »Vsako sezono določeno število igralcev zapusti klub, isto se je zgodilo tudi letos. Vsi igralci, ki so prišli na novo, smo jih dlje časa spremljali, tako da za nas ti igralci niso neznanka. Mislim, da so se že dobro vklopili v našo sredino, se navadili na naš način dela in pričakujem od njih, da bodo postali pomemben kamenček v našem mozaiku.«

Na uvodni obračun so se rdeče-beli pripravljali v Kidričevem in se vmes mudili na kratkih pripravah v sosednji Avstriji. Varovanci Oskarja Drobneta so odirali skupaj sedem pripravljalnih srečanj, od tega štiri proti močnejšim nasprotnikom (Puskas Academi, St. Pölten, UTA Arad in Slaven Belupo). A kot pred pričetkom sezone poudarja Oskar Drobne je bil glavni cilj, da so se njegovi varovanci po napornem pomladanskem delu dobro spočili: »Dobro smo se spočili po napornem spomladanskem delu. Fantje so prišli nazaj zelo motivirani, priprave so potekale po načrtih. Vmes smo za kratek čas odšli tudi v Avstrijo, kjer smo odigrali dve pripravljalni tekmi, skupaj pa kar šest.«

Koprčani prihajajo v »šumo« v povsem spremenjeni zasedbi glede na lansko sezono, tudi na klopi imajo novega stratega, Rodolfa Vanolija je na klopi zamenja Zoran Zeljković, ki je dodobra prevetril zasedbo, Koprčane je med poletnim prestopnim rokom zapustilo kar nekaj izmed nosilcev igre lanske sezone. A Koprčani so zadržali Nardina Mulahusejnovića, ki bo tako ob številnih novincih predstavljal največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih.

Do sedaj so rdeče-beli in Koprčani odigrali 12 prvenstvenih medsebojnih obračunov, statistika le teh pa je izrazito na strani tokratnih gostov. Ti so skupaj slavili kar šestkrat, petkrat se je srečanje končalo brez zmagovalca, le enkrat pa so slavili rdeče-beli, ki so edino zmago v medsebojnih dvobojih vknjižili prav v zadnjem medsebojnem dvoboju, na koprski Bonifiki, ko so slavili z 0:3, za zmago pa so v začetku maja zadeli Tilen Pečnik, Aljaž Krefl in Tonči Mujan.

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne pred pričetkom sezone odkrito priznava, da so želje v uvodnem obračunu tri točke, a ob tem tudi svari, da se je potrebno izogniti lanskemu črnemu jesenskemu delu: »Končno se bo začelo prvenstvo. Mi bomo poskušali prenesti dobre igre iz spomladi, da bi z njimi nadaljevali v začetku jesenskega dela. Želimo si pozitivnega štarta, pozitiven štart s tem mislim, na osvojene tri točke. Prikazati moramo čvrsto, borbeno, kompaktno igro. Upam, da če se bomo tako predstavili na igrišču, da bo to dovolj za komplet treh točk. Želja je uvrstiti se v sredino lestvice. Če bi bila uvrstitev višja, bi to bilo to še toliko lepše. A v prvi vrsti se moramo spomniti lanskega scenarija, ko je bila jesen slaba, temu se moramo izogniti. Cilj je absolutno sredina lestvice.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 17.00 uri, blagajne stadiona se odpro uro pred pričetkom srečanja. Ob prihodu na stadion pa je potrebno upoštevati protokol PCT za preprečevanje širjenja korona virusa.

Za vse ljubitelje rdeče-belih, ki si srečanja ne boste mogli ogledati v živo na stadionu, bo srečanje v živo prenašal tudi Sportklub na svojem prvem programu, prav tako pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.

OPOZORILO: Vstop na stadion je možen samo ob izpolnjenem pogoju PCT!