Peta poletna okrepitev poletnega prestopnega roka rdeče-belih je Chinwendu Johan Nkama, ki v Kidričevo prihaja kot posojen igralec švicarskega prvoligaša FC Lugana.

Chinwendu Johan Nkama, je stari znanec slovenskih zelenic, v lanski sezoni je nosil dres Gorice, še pred tem je prav tako kot posojen nogometaš FC Lugana nosil dres Postojne in Ankarana. Svojo nogometno pot je triindvajsetletni Nigerijec pričel v klubu Flying Sports od koder se je leta 2017 preselil k švicarskemu Luganu. Chinwendu Johan Nkama je v slovenski Prvi Ligi skupaj vknjižil 52 nastopov in 3 asistence. V dresu Gorice je v lanski sezoni vknjižil 28 nastopov.

Ob podpisu enoletne posoje z rdeče-belimi je triindvajsetletni vezist poudaril, da slovensko ligo dobro pozna in da bo s svojimi igrami v rdeče-belem dresu skušal v Kidričevem dodati svoj mozaik k dobrim prestavam svoje nove ekipe: »Vesel sem prihoda v Kidričevo, soigralci in strokovno vodstvo so me lepo sprejeli. Zelo hitro sem se privadil na način dela, ki ga ima glavni trener Oskar Drobne. Poznam slovensko prvoligaško sceno, zato večjih težav s prilagajanjem ne pričakujem. Želim si, da s svojimi predstavami doprinesem k dobrim rezultatom Nogometnega kluba Aluminij v sezoni, ki je pred nami.«

Chinwendu Johan Nkama dobrodošel.