V derbiju zgornjega dela lestvice, so Celjani po dveh zadetkih iz prekinitev v kidričevskem športnem parku premagali rdeče-bele, s čemer varovanci Slobodana Gruborja vsaj do danes ostajajo na četrtem mestu lestvice, medtem ko so se Celjani povzpeli na drugo mesto.

Športni park Kidričevo; gledalcev: 350

Sodniki: Mertik Bojan, Kovačič Andraž, Smej Simon, Matković Aleksander. Delagat: Žalik Danijel

Strelci: 0:1 Lotrič 11`, 0:2 Vizinger 17`

Aluminij: Janžekovič, Ploj, Horvat (45`Grajfoner), Petek, Klepač, Čermak, Muminović (43` Pantalon), Šaka (74` Štor), Jakšić, Živković (73` Marinšek), Flakus Bosilj (45` Matjašič). Trener: Grubor Slobodan

Celje: Rozman, Marandici (57` Brecl), Ćalušić, Zaletel, Kladušić, Štravs, Pongaršek (90` R. Štraus), Novak (90` Travner), Kerin, Lotrič, Vizinger. Trener: Kosič Dušan

Rumeni kartoni: Klepač

Rdeči kartoni: /

V srečanje so podjetneje vstopili gostje iz Celja, ki so že v četrti minuti zatresli mrežo rdeče-belih, a se je na srečo domače obrambe Dario Vizinger znašel v prepovedanem položaju, tako je ostalo pri začetnem rezultatu.

Začetno terensko premoč so gostje kronali v 11. minuti srečanja, ko so rdeče-beli na dobrih tridesetih metrih napravili prekršek, k izvajanju je pristopil kapetan gostov Mitja Lotrič, ki se je odločil za direkten strel proti golu in po pravem eurogolu, premagal nemočnega Luko Janžekoviča, za zgodnje vodstvo grofov.

Rdeče-beli so prvič zapretili v 15. minuti srečanja, po kombinaciji na desni strani igrišča, je v kazenski prostor gostov prodrl Nemanja Jakšić, ki je s podajo pred golo zaposlil Maria Lucasa Horvata, a je ostalo pri minimalnem vodstvu gostov.

Že v naslednjem napadu, je Sanin Muminović na levi strani na dobrih tridesetih metrih zaustavil napad gostov, k izvedbi prostega strela je tokrat pristopil Lan Štravs, ki je poslal oster predložek, kjer je iz desetih metrih ob Anteju Živkoviću do strela z glavo prišel prvi strelec Prve Lige Telekom Slovenije Dario Vizinger in premagal Luko Janžekoviča za povišanje vodstva.

V 29. minuti srečanja so ponovno zapretili gostje, do strela na robu kazenskega prostora nekoliko iz leve strani je prišel Jakob Novak, a je žoga zletela preko gola.

Tik pred koncem prvega polčasa je igrišče zaradi poškodbe moral zapustiti Sanin Muminović, katerega je zamenjal Renato Pantalon. V drugi del je strateg rdeče-belih Slobodan Grubor krenil z še dvema menjavama, v slačilnici sta ostala David Flakus Bosilj in Mario Lucas Horvat, priložnost za igro pa sta dobila Jure Matjašič in še drugič zapored Lovro Grajfoner.

V enajsti minuti nadaljevanja so prvi zapretili rdeče-beli, po desni strani je v kazenski prostor prodrl Mihael Klepač, ki je iskal Jureta Matjašiča, a je slednji žogo slabo zadel, žoga je prišla do Aljaža Ploja, ki je poskušal s prve, a je njegov strel blokirala celjska obramba, ki je žogo izbila a le do Marcela Čermaka, ki pa je streljal preko vrat Matjaža Rozmana.

Po točno uri igre so imeli rdeče-beli na nogi znižanje rezultata, Miloš Šaka je z dolgo podajo na desno stran zaposlil Nemanjo Jakšića, ki je žogo z glavo podaljšal do Mihaela Klepača, ki se je sam znašel pred Matjažem Rozmanom, slednji mu je prvi poskus ubranil oziroma izbil žogo še enkrat do Mihaela Klepača, ki je v drugem poskusu iz bistveno težje pozicije streljal preko vrat.

V 64. minuti so imeli priložnost za tretji zadetek grofje, ki so izvedli hiter protinapad, Advan Kadušić je najprej zaposlil kapetana gostov Mitjo Lotriča, ki je z imenitno podajo zaposlil Daria Vizingerja, ki se je znašel sam iz oči v oči s kapetanom rdeče-belih Luko Janžekovičem, slednji pa je poskus prvega strelca prvenstva ubranil.

V 66. minuti srečanja so ponovno poskušali rdeče-beli v priložnosti se je znašel prvi strelec šumarov Ante Živković, a je tokrat ni bil dovolj natančen, da bi znižal rezultat.

V zadnjih minutah srečanja so pobudo povsem prevzeli rdeče-beli, najprej je iz roba kazenskega prostora s strelom po tleh v bližnji vratarjev kot poskušal Jure Matjašič, a je bil premalo natančen. Le dve minuti pred iztekom rednega dela, se je v imenitni priložnosti znašel Marcel Čermak, ki je iz dobrih štirinajstih metrov streljal naravnost v vratarja gostov Matjaža Rozmana.

»Hoteli smo danes, želeli smo se približati, da naredimo nekaj več v igri za Evropo. Če v prvem delu prejmeš dva gola iz prekinitev, ti zagotovo pade morala. Ne morem reči, da niso hoteli, dobro so delali cel teden, dobro smo se pripravili, ampak gole katere prejemamo ne gredo na našo stran. V drugem delu smo poskušali z menjavami, bilo je malo boljše, imeli smo tri dobre priložnosti, hoteli smo ta en zadetek, da bi se energija obrnila v našo stran, nismo ga dosegli, Celje se je ubranilo in zasluženo zmagalo,« je dogajanje po koncu srečanja pospremil strateg rdeče-belih Slobodan Grubor. Rdeče-bele čaka naslednja preizkušnja naslednjo soboto ob 20.00 uri, ko se odpravljajo v goste k velenjskemu Rudarju.