Rdeče-beli so iz uvodnega gostovanja v spomladanskem delu sezone pri Celju vračajo brez točk, grofje so bili boljši z 2:0, oba zadetka pa je dosegel kapetan gostiteljev Mitja Lotrič.

Arena Z`dežele, gledalcev: 600

Sodniki: Obrenović, Kordež, Kasapović

Strelci: 1:0 Lotrič 25˙, 2:0 Lotrič 52`

Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović (60` R. Štraus), Kadušić, Zaletel, Benedičič (90` Antanavičius), Kerin, Lotrič, Božić (81` Plantak), Vizinger

Aluminij: Kovačić, Pantalon, Petek, Vrdoljak, Klepač, Leko (46` Marinšek), Vrbanec (70` Šaka), Matjašič, Čermak, Živković (15` Flakus Bosilj), Pečnik

Rumeni kartoni: Čermak, Vrdoljak, Pečnik

Rdeč karton: Pečnik 82`

Po dveh medsebojnih tekmah med grofi in rdeče-belimi, ki sta se jeseni končala brez zadetkov, so tretje medsebojno srečanje v letošnji sezoni dobili grofje. Precej zdesetkana četa stratega rdeče-belih Slobodana Gruborja je srečanje pričela po načrtih, osredotočena na obrambne naloge s hitrimi prehodi v napadalni del.

V 15. minuti srečanja se je načrt rdeče-belih precej zamajal, ko je moral igrišče zaradi poškodbe zapustiti Ante Živković, ki ga je na igrišču nadomestil David Flakus Bosilj. Celjan so kljub hitri menjavi rdeče-belih bili več v posesti in posest kronali v 25. minuti, ko je Mitja Lotrič z diagonalnim strelom premagal nemočnega Matijo Kovačića.

Vse do konca prvega dela igre, so bili na igrišču boljši nasprotnik gostitelji, a resneje vrat rdeče-belih niso ogrozili.

V nadaljevanju je Slobodan Grubor poskušal z zamenjavo na sredini igrišča, ko je Nikolo Leka zamenja Nik Marinšek, začetek drugega dela je bil obetavnejši, a so Celjani v sedmi minuti nadaljevanja povišali vodstvo na 2:0, ko je še drugič Matij Kovačića premagal Mitja Lotrič.

V 78. minuti so je izkazal Matija Kovačić, ki je ubranil poskus Ivana Božića iz bližine. Le štiri minute zatem je še drugič na srečanju porumenel Tilen Pečnik, in moral predčasno zapustiti igrišče, kar je Celjanom olajšalo branjenje dveh zadetkov prednosti vse do konca srečanja.

Trener rdeče-belih je po srečanju poudaril, da za poraz ne iščejo alibijev, ter da je bilo danes Celje boljši nasprotnik: »Celje je danes zasluženo zmagalo, bili so boljši nasprotnik v celotnem srečanju. Mi danes nismo bili pravi. Imeli smo nekaj problemov s sestavo ekipe, ampak ne glede na vse ne iščemo alibija za današnji poraz. To kar smo danes pokazali je bilo premalo za kaj več.«

Že v torek, čaka rdeče-bele prva domača spomladanska tekma, ko bodo v kidričevskem športnem parku ob 18.00 uri gostili velenjski Rudar.