Z nedeljsko tekmo proti Gorici se nadaljuje oster tempo tekem v Prvi Ligi Telekom Slovenije. Rdeče-beli bodo tako v nedeljskem popoldnevu v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Gorice. Na derbiju med deveto in deseto uvrščenima ekipama prvenstvene lestvice, ki se bo pričel ob 15.15 uri bo pravico delil Mihael Antić.

Po četrtkovem porazu v Stožicah se rdeče-beli vračajo v kidričevski športni park, kjer bodo skušali nadgraditi zadnjo predstavo iz pretekle nedelje, ko so doma osvojili točko proti sežanskemu Taboru. Rdeče-bele čaka obračun proti Goričanom s katerimi imajo v letošnji sezoni še neporavnane obračune, saj je uvodi obračun v novogoriškem športnem parku z 2:0 pripadel Primorcem, za zmago v 5. krogu Prve Lige Telekom Slovenije sta zadela Luka Volarič in Semir Smajlagić.

Kljub porazu, ki so ga rdeče-beli doživeli med tednom, pa eden najizkušenejših mož v rdeče-belem dresu Lucas Mario Horvat, poudarja da  bo za ekipo nedeljska tekma zelo pomembna: »Vemo, da igramo v nedeljo zelo pomembno tekmo proti Gorici. Moramo začeti nabirati točke, saj smo skupaj z Gorico pri repu lestvice. Za nas bo zelo pomembno, da to tekmo zmagamo.«

Goričani so med tednom doma prav tako ostali praznih rok, in prihajajo v Kidričevo s popotnico domačega poraza proti Muri. V četi Gordana Petrića, je kar nekaj zelo izkušenih igralcev, ki jih bo potrebno ustaviti. V sredini igrišča igri Goričanom poveljuje izkušeni Goran Cvijanović, medtem ko so za zaključek akcij zadolženi Etien Velikonja, Mathias Oyewusi in Semi Smajlagić. Rdeče-beli bodo tako morali podobno kot proti Sežančanom zaustaviti najnevarnejše Goričane, ter biti v zaključku akcij bistveno bolj osredotočeni kot na zadnjih dveh tekmah, ko niso našli poti žoge v nasprotnikovo mrežo.

Izkušeni vezist rdeče-belih Lucas Mario Horvat, se zaveda trenutne situacije, a ob enem hrabri pred  srečanjem s Primorci, da se z borbo pride do želenega rezultata, ki je seveda zmaga: »Normalno je, da situacija ni lahka, že nekaj časa se nismo nahajali v tako zahtevni situaciji. Moramo se čimprej pobrat, čimprej osvojiti točke, zmagati, da si dvignemo samozavest. Mislim, da je tekma v nedeljo pravšnja, da stopimo na igrišče, da se borimo do konca in da pridemo do želenega rezultata, ki bo pomagal v naprej.«

Srečanje med rdeče-belimi in sinjemodrimi se bo v kidričevskem športnem parku pričelo v nedeljo ob 15.15. Zaradi aktualne situacije s korona virusom bo tekma zaprta za javnost, v živo si jo boste lahko ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na drugem programu PlanetTV. Za vse privržence rdeče-belih pa jo bomo spremljali tudi v živo na klubskih družbenih omrežjih.