V nedeljskem večeru čaka rdeče-bele nova prvenstvene preizkušnja, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Domžal. Srečanje 16. kroga Prve Lige Telekom Slovenije se bo pričelo ob 19.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Dragoslav Perić.

Potem ko sta obe ekipi imeli še med tednom pokane obveznosti, ju sedaj čaka še drugi letošnji medsebojni obračun. Rdeče-beli se v tekmo proti Domžalam podajajo s popotnico dveh zaporednih porazov, saj so med vikendom klonili v Stožicah proti ljubljanski Olimpiji, med tednom pa so priznali premoč Koprčanom, a si kljub porazu zagotovili uvrstitev v polfinale slovenskega pokala. Domžalčani so zadnji prvenstveni obračun proti Bravu dobili, medtem pa so v pokalnem obračunu izgubili proti Muri in šele po loteriji najstrožjih kazni izpadli iz nadaljnjega pokalnega tekmovanja.

Uvodni letošnji obračun je bil odigran konec septembra, v Domžalah se je srečanje končalo brez zmagovalca z 1:1, edini zadetek za rdeče-bele je v domžalskem športnem parku dosegel Nikola Leko, prvi strelec rdeče-belih, ki bo tudi tokrat predstavljal eno glavnih orožij Slobodana Gruborja. V zelo dobri strelski formi je tudi Mihael Klepač, ki je zadel v zadnjih petih nastopih, kar štirikrat zatresel mrežo nasprotnikov.

A osnova za tri točke bo tudi tokrat obramba, rdeče-beli bodo prvi v letošnji sezoni nastopili brez Ilije Martinovića, ki ima kazen rumenih kartonov, tako je osrednji branilski par znan že pred srečanjem. V osrčju obrambe bosta nastopila Renato Pantalon in Ivan Kontek, ki pred srečanjem poudarja, da je želja in cilj, da kidričevske zelenice ne zapustijo sklonjenih glav: »Dogovorili smo se, da je v pokalu bilo pomembno napredovanje, to smo naredili. Z igro res nismo mogli bit zadovoljni, ampak bomo odpravili pomanjkljivosti do nedeljske tekme. Sedaj prihajajo v Kidričevo Domžale, poznamo njihove kvalitete, saj lestvica res ne kaže njihove prave moči. Mi gremo vsako tekmo pred svojimi gledalci na zmago, doma še nismo izgubili, gremo borbeno proti Domžalam da ohranimo stik z vrhom lestvice.«  

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 19.00 uri. Svojo vstopnico si lahko zagotovite preko sistema Mojekarte.si – https://bit.ly/2N9dxFq. Klubska blagajna se odpre uro pred pričetkom srečanja. Prav tako pa si lahko pred srečanjem zagotovite nove klubske artikle, saj smo povečali ponudbo le teh.