Rdeče-bele čaka v sobotnem zgodnjem popoldnevu prvenstveni derbi proti ljubljanski Olimpiji v Stožicah. Srečanje med prvo in drugo uvrščeno ekipi iz prvenstvene razpredelnice se bo pričelo ob 14.45 uri, pravico na derbiju vodilnih ekip pa bo delil Slavko Vinčić.

Nogometaši Aluminija so pretekli vikend v prvenstvu doma visoko ugnali ljubljanski Bravo in s petimi zadetki v mreži Ljubljančanov, mirno pričakujejo srečanje proti še drugi ljubljanski ekipi. Rdeče-beli in zeleno-beli so se v letošnjem prvenstvu že srečali, ko so sredi avgusta zmage po zadetku Nikole Leka veselili Kidričani. Po avgustovski zmagi nad zmaji so se rdeče-beli takrat zavihteli tudi povsem na vrh lestvice, podobno možnost pa imajo ob morebitni še drugi zmagi nad zmaji tudi tokrat.

A Ljubljančani so med prikazali nekaj izjemnih predstav, v derbi se podajajo z visoko zmago, ko so pretekli vikend v Stožicah s pol ducata zadetkov razlike odpravili knape. Zmaji imajo v svojih vrstah tudi prvega strelca prvenstva Anteja Vukošića, ki je že pri enajstih zadetkih, prav tako pa je izjemno nevarna tudi trojica Endri Cekici, Luka Menalo in Stefan Savić, ki je skupaj zabila še štirinajstkrat!

A najuspešnejšemu napadu Prve Lige se bo po robu postavilo rdeče-belo moštvo, ki ima najuspešnejšo obrambo lige. Če so zmaji dosegli že 36 zadetkov, kar pomeni, da v povprečju dosegajo 2,57 zadetka na tekmo, pa so rdeče-beli prejeli do sedaj samo 8 zadetkov, kar pomeni da kidričevska obramba kloni le 0,57 krat na tekmo.

Eden izmed glavnih adutov tokratnega srečanja bo nedvomno neutrudni desni bočni branilec Nemanja Jakšić, ki pred srečanjem v Stožicah poudarja, da zelo spoštujejo Olimpijo ampak, da se v prestolnico odpravljajo ambiciozno s svojimi načrti: »Pričakujemo pravi derbi. V Ljubljano gremo s svojimi ambicijami, tam nikoli nismo osvojili točk, tokrat gremo po točke. Zelo spoštujemo Olimpijo, vemo kdo so kaj so, ampak verjamemo v sebe in gremo po pozitiven rezultat.«

Srečanje v  ljubljanskih Stožicah se bo pričelo ob 14.45 uri, svojo vstopnico za obračun z zmaji si lahko zagotovite preko sistema Mojekarte. Prenos srečanja pa bo tokrat na drugem programu nacionalne televizije.