Drugi novinec poletnega prestopnega roka Nogometnega kluba Aluminij je danes postal šestindvajsetletni levi bočni branilec Aljaž Krefl. 

Levi bočni branilec je stari znanec slovenskih prvoligaških igrišč, Aljaž je svojo kariero pričel pri velenjskem Rudarju, od kod ga je pot najprej vodila k ljubljanski Olimpiji iz katere je bil za pol leta posojen v srbski Spartak. Iz Olimpije pa se je pred letom in pol preselil nazaj k velenjskemu Rudarju, pri katerem je v lanski sezoni zbral 30 nastopov v Prvi Ligi Telekom Slovenije. 

Aljaž Krefl, ki je z ljubljansko Olimpijo dvakrat v svoji karieri tudi osvojil naslov državnih prvakov, je ob podpisu dvoletne pogodbe z rdeče-belimi poudaril, da je Aluminij klub, ki mu lahko da nekaj več: »Aluminij je klub, ki mi lahko da še nekaj več, da lahko v moji karieri še napredujem. Trener me je želel, to je najpomembnejše, pozna me še iz Olimpije. Jaz sem pa si tudi želel okolja kot je Aluminij, kjer lahko pokažem svoje sposobnosti in pomagam klubu po najboljših močeh. Sedaj samo upam, da bom ostal zdrav, da bo sreče s tem pa tudi uspehov.«