Aleksandar Zeljković je šesti poletni novinec rdeče-belih. Štiriindvajsetletni centralni branilec se kot prosti igralec v Kidričevo seli iz sežanskega Tabora.

Centralni branilec je svojo nogometno kariero pričel v rodnem Žalcu, od koder ga je pot najprej vodila k avstrijskemu nižjeligašu Schäffernu od tam pa k drugi ekipi SC Weiza. Iz Avstrije je štiriindvajsetletni branilec svojo nogometno pot nadaljeval pri Beltincih, v lanski sezoni pa je oblekel dres sežanskega Tabora. V Prvi Ligi Telemach je centralni branilec lani zbral 12 prvenstvenih nastopov ob tem pa v 477 minutah dosegel tudi zadetek. V drugi slovenski nogometni ligi je v dresu Beltincev Aleksandar Zeljković zbral skupaj 39 nastopov za Beltinčane pa je dosegel šest zadetkov.

Ob prihodu v Kidričevo je štiriindvajsetletni centralni branilec v svojem prvem intervjuju za rdeče-bele poudaril, da se ne boji konkurence in da bo skušal na treningih prikazati, da je njegov prihod v Kidričevo upravičen: »Že nekaj časa treniram z ekipo, slednja me je odlično sprejela, prav tako so me dobro sprejeli vsi v klubu. Počutim se dobro, menim, da dobro delamo tako celotna ekipa, kot tudi jaz. Konkurenca na mestu, kjer igram je močna, a to je dobrodošlo, le z dobrim delom na treningih si lahko izborim mesto v ekipi, konkurenca pa je prav tako dobra, da napredujemo kot ekipa in kot posamezniki. Vem, da je bila odločitev za prihod v Kidričevo prava, upam, da bom z igrami v rdeče-belem naredil korak naprej v svoji nogometni karieri.

Aleksandar, dobrodošel v »šumi«!