Mladinci so s tekmo proti Kopru zaključili z jesenskim delom prvenstva v EON NEXTGEN ligi, rdeče-beli so bili povsem blizu točke na obali, a je odločil zadetek v sodnikovem dodatku.

Koper : Aluminij 3:2

Strelci: 0:1 Brumec 2`, 1:1 Marsetič 59`, 2:1 Rizvić 74`, 2:2 Kosar 82`, 3:2 Marestič

Koper: Vodan Jacelj, Fonda, Pečjak, Šavor, Žavbi, Durmiši, Lamadžema, Slak, Sosić, Rizvić, Marsetič. Trener: Igor Božič.

Aluminij: Jovanović, Schabuach, Popović, Simonič, Vuković, Škoflek, Škerget, Brumec, Kramberger, Rahle, Glodić. Trener: Simon Vidovič.

Rumeni kartoni: Rizvić; Kramberger, Popović, Škoflek

Rdeče-beli so na obali imenitno pričeli srečanje in že v 2. minuti je Domen Brumec zadel za vodstvo. Drugi zadetek na srečanju so gledalci videli po slabi uri igre, Lana Jovanovića je ugnal Enej Marsetič. Koprčanom je izenačujoči zadetek dal krila in v 74. minuti so Primorci poskrbeli za popoln preobrat, ko je v polno meril Adriano Rizvić. Vodstvo varovancev Simona Vidoviča ni zmedlo, dobrih osem minut pred iztekom rednega dela je Gal Kosar poskrbel za novo izenačenje na Bonifiki. Ko je že vse kazalo na delitev točk, je v sodnikovem dodatku ponovno udaril Enej Marsetič in poskrbel za slavje Koprčanov v zadnjem jesenskem krogu.

Rdeče-beli so jesenski del EON NEXTGEN lige sklenili na desetem mestu. Prvenstvo se bo nadaljevalo s tekmami 19. kroga konec februarja, ko bodo rdeče-beli v kidričevskem športnem parku gostili sežanski Tabor.