Rdeče-beli so v 22. krogu v 23. medsebojnem obračunu proti ljubljanski Olimpiji osvojili novo pomembno točko in sploh prvič v prvenstvenih obračunih proti zmajem remizirali. Z novo borbeno predstavo so varovanci Oskarja Drobneta še drugič zapored ohranili svojo mrežo nedotaknjeno.

Športni park Kidričevo; gledalcev: /

Sodniki: Vinčić Slavko, Klančnik Tomaž, Benc Uroš, Perić Dragoslav. Delegat: Žalik Danijel.

Strelci: /

Aluminij: Janžeković, Azemović, Petek, Krefl, Jakšić, Bolha (82` Marinšek), Prša (85` Pečnik G.), Pečnik T. (59` Krajnc), Mujan (59` Jauk), Đerlek (59` Čermak), Flakus Bosilj. Trener: Oskar Drobne.

Olimpija: Frelih, Delamea Mlinar, Boakye, Korun, Andrejašič (83` Pavlović), Elšnik, Ostrc (69` Valenčič), Ćorić (83` Kurež), Perović, Vombergar, Ivanović. Trener: Goran Stankovič.

Rumeni kartoni: Krajnc; Delamea Mlinar, Elšnik, Andrejašič

Glavni strateg rdeče-belih je pred srečanjem z zmaji posegel kar po petih spremembah v začetni enajsterici. Na levem bočnem položaju je namesto Aljaža Ploja pričel srečanje Aljaž Krefl. Na zadnjem veznem je prvič v začetni enajsterici pričel Klemen Bolha, ki je zamenjal Marcela Čermaka, v začetno enajsterico se je vrnil Roko Prša, ki je proti Celju prestal kazen štirih rumenih kartonov in je nadomestil Nika Marinška. Po prestani kazni štirih rumenih kartonov se je v začetno enajsterico vrnil Tilen Pečenik, ki je zamenjal Harisa Kadrića, ki je med tednom zaradi rdeče kartona prejel kazen prepovedi na kar petih tekmah. V konico napada se je postavil David Flakus Bosilj. Na levem bočnem položaju pa je tokrat prednost pred Alenom Krajncem dobil Tonči Mujan, ki je prav tako prvič od kar je v zimskem prestopnem roku prišel v Kidričevo srečanje v začeten enajsterici.

Srečanje med rdeče-belimi in zeleno-belimi se je pričelo odprto in v prvih desetih minutah sta si obe ekipi priigrali priložnosti. Rdeče-beli so poskušali v 4. minuti, ko je Armin Đerlek iz leve strani poslal predložek v kazenski prostor, pred Davidom Flakusom Bosiljem pa je bil hitrejši Žiga Frelih. V deveti minuti pa so prvič proti vratom Luke Janžekoviča sprožili gostje, ko je poskušal Mihailo Perović a je bil kapetan rdeče-belih na mestu. V 14. minuti je iz desne strani iz roba kazenskega prostora poskušal zadnji novinec v taboru gostov Ante Ćorić, a je tudi njegov poskus kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič ustavil.

V 21. minuti srečanja je bilo ponovno vroče v domačem kazenskem prostoru, ko je Mihailo Perović poskušal s strelom iz kakšnih osmih metrov, a je odlično posredoval Emir Azemović in žogo izbil izpred vrat.

V 22. minuti so zapretili tudi varovanci Oskarja Drobneta, ko je ob pritisku Aljaža Krefla, Eric Boakye podal proti svojemu vratarju, David Flakus Bosilj je odlično spremljal igro in žogo prestregel, ter stekel proti vratom gostov, a se preveč obotavljal, na koncu pa vseeno izboril strel iz kota. Le tri minuti zatem je bilo ponovno vroče pred vrati gostov, ko je najprej poskušal David Flakus Bosilj, vratar gostov Žiga Frelih je žogo izbil a le do Armina Đerleka, slednji pa jo je iz dobrih petnajstih metrov poslal čez vrata gostov.

Že minuti zatem je poskušal kapetan gostov Timi Max Elšnik, a je bil ob njegovem posredovanju ponovno na mestu Luka Janžekovič. V 33. minuti smo videli praktično zadnjo resno priložnost v prvem delu, ponovno je bilo vroče pred vrati Luke Janžekoviča, ko sta poskušala Anders Vombergar in Mihailo Petrović, a do spremembe rezultata ni prišlo.

V nadaljevanje so boljše vstopili varovanci Oskarja Drobneta, ki so se otresli pritiska ter najprej v 57. minuti celo zatresli prečko, ko je iz strani poskušal Tilen Pečnik. V 59. minuti je sledila trojna menjava v domačih vrsta, igro so zapustili Tilen Pečnik, Tonči Mujan in Armin Đerlek, v nadaljevanju pa so priložnost dobili Alen Krajnc, Filip Jauk in Marcel Čermak. Le šest minut zatem se je v imenitni priložnosti znašel Filip Jauk, ko je David Flakus Bosilj ustavil podajo Uroša Koruna, takoj podal do Filipa Jauka, slednji je poskušal s strelom po tleh v dolgi kot vrat vratarja Žige Freliha, žoga pa je za las zgrešila cilj. Pet minut zatem se je zatresla mreža gostov, Žigo Freliha je premagal David Flakus Bosilj, a je na signalizacijo prvega pomočnika Tomaža Klančnika, glavni sodnik srečanja Slavko Vinčić zaradi domnevnega prepovedanega položaja zadetek razveljavil.

V 74. minuti je bilo prvič v drugem delu vroče pred vrati Luke Janžekoviča, ko je pred Andersom Vombegarjem žogo izbil kapetan domačih, a le do Erica Boakye, ki je že premagal Luko Janžekoviča, a je na golovi črti žogo izbil Emir Azemović, a le do Anteja Ćorića, slednjemu je veselje prav tako preprečil Emir Azemović.

V zaključku srečanja je imela Olimpija terensko premoč, a so varovanci Oskarja Drobneta z novo disciplinirano igro v končnici ohranili in ubranili točko vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

Kot je po srečanju poudaril glavni strateg rdeče-belih je z izplenom zadovoljen, veseli pa ga predvsem, da je še drugič zapored mreža rdeče-belih ostala nedotaknjena: »Glede na to, da smo danes startali zelo slabo v tekmo, smo z izplenom zelo zadovoljni. Olimpija je imela v prvem polčasu terensko premoč, mi smo naredili veliko tehničnih napak imeli smo zelo slab prehod. Z drugim polčasom sem bolj zadovoljen. Fantje puščajo srce na igrišču. Nas mora krasiti borbenost, prestop, v vsako tekmo moramo iti na polno. Na koncu smo izgarali tekmo do konca, še drugič nismo prejeli zadetka, kar je lepa popotnica za naprej.«

V Prvi Ligi Telekom Slovenije se neizprosen ritem nadaljuje, že v četrtek se rdeče-beli odpravljajo na gostovanje k Gorici. Srečanje v novogoriškem športnem parku med deseto in deveto ekipo prvenstvene lestvice se bo pričelo 15.00 uri.