Za selekcijama do 17 in do 15 let je bilo danes popoldne sklenjeno tekmovanje za sezono 2023/24, in to ponovno z dvojno zmago rdeče-belih upov. Selekcija do 15 let je vknjižila še dvajseto prvenstveno zmago s katero se je zavihtela na drugo mesto, medtem ko je selekcija do 17 let vknjižila še deseto zmago s katero se je zavihtela na šesto mesto.

U17

Varovanci Mladena Dabanoviča so do pete zaporedne zmage v prvenstvu prišli v drugem polčasu. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela tekmovanja je za vodstvo rdeče-belih poskrbel prvi strelec ekipe Lukas Čeh, za katerega je bil to še trinajsti prvenstveni zadetek. Končni rezultat in novo zmago je tik ob koncu srečanja potrdil Jure Boršič.

Aluminij : Bravo Nova KBM 2:0 (0:0)

Strelca: 1:0 Čeh 70`, 2:0 Boršič 90`

Aluminij: Grlić, Drevenšek, Čeh, Pongračić (46` Rahle), Petek, Križan, Boršič, Modrič (46` Kotnik), Špička (73` Dovečar), Maričić (87` Tomasović), Kosar (65` Šmigoc). Trener: Mladen Dabanović.

Bravo Nova KBM: Cencelj, Bajec (76` Vehovec), Bizjan, Sterle (90` Kancilija), Mikulič (66` Juvan), Blaško, Šupuk, Balažic, Ceferin, Kraševec, Žeželj (54` Pečar). Trener: Janez Ferk.

Rumeni kartoni: Pongračić, Drevenšek, Dovečar, Grlić.

U15

Varovanci Andraža Mlakarja so sezono sklenili na način, ki so ga poznali večino sezone, z zmago. Za še dvajseto prvenstveno zmago so zadeli dvakrat, obakrat v drugem polčasu. Vodilni zadetek na srečanju je v 55. minuti srečanja dosegel kapetan rdeče-belih Gal Jevšenak. Le šest minut zatem je udaril še najučinkovitejši strelec rdeče-belih Tine Gorše, za katerega je bil to še sedemnajsti prvenstveni zadetek s katerim se je povzpel na tretje mesto lestvice strelcev.

Aluminij : Bravo Generali 2:0 (0:0)

Strelca: 1:0 Jevšenak 55`, 2:0 Gorše 61`

Aluminij: Onič, Pečnik, Jesenko, Jevšenak, Gorše, Mrčinko (75` Bravar), Trop, Novak (63` Vidmar), Solero, Janžekovič, Robin (70` Rajh). Trener:  Andraž Mlakar.

Bravo Generali: Grom, Mächtig Kožlin, Mrša, Jelenc Čančar, Bergant, Knafelc, Gorišek (48` Istenič), Bronja, Dimitrijević Šlamberger, Ažman (41` Češnovar), Cimperšek (65` Lipovšek). Trener: Matej Drobnič.

Rumeni kartoni: Gorše, Solero; Mächtig Kožlin

Selekciji do 17 in do 15 let sta sezono sklenili skupaj pri tridesetih zmagah, sedmih neodločenih rezultatih in petnajstih porazih. Z dvema tekmama več pred Celjem so se rdeče-beli sicer za vsaj dan zavihteli na četrto mesto, skupaj pa sta obe selekciji nabrali 97 prvenstvenih točk.

Selekcija do 17 bo sezono sklenila na šestem ali sedmem mestu, točkovno z rdeče-belimi se lahko izenači še ljubljanska Ilirija Extra-Lux, ki jo čaka še tekma proti Gorici.

Selekcija do 15 let bo sezono sklenila na drugem ali tretjem mestu, pred Domžalčani, ki jih čaka še gostovanje pri Kopru imajo trenutno dve točki prednosti. V vseh šestindvajsetih krogih so dosegli 66 zadetkov.