Rdeče-beli se v nedeljskem večeru odpravljajo v prestolnico, kjer jih v Stožicah čaka dvoboj proti ljubljanski Olimpiji. Srečanje na največjem slovenskem stadionu se bo med rdeče-belimi in zeleno-belimi pričelo ob 20.15 uri, pravico na zadnji tekmi 7. kroga Prve Lige Telemach pa bo delil Bojan Mertik.

Rdeče-beli se v prestolnico odpravljajo po porazu, ki so ga doživeli pretekli petek proti Domžalam, ko je za minimalno zmago z euro golom Luko Janžekoviča premagal Senijad Ibričić. Medtem so zmaji med tednom v zaostalem srečanju proti Domžalam prekinili serijo dveh zaporednih porazov, ki so jih nanizali proti Kopru in ljubljanskemu Bravu.

Nogometaši Olimpije se v dvoboj podajajo v vlogi izrazitega favorita na prvenstveni lestvici imajo na svojem računu šest točk več od rdeče-belih. Po dveh zaporednih porazih so zmaji med tednom z zadetkom Aldairja in Mustafe Nukića prekinili serijo dveh zaporednih porazov. V taboru zmajev so pred sezono sicer dodobra prevetrili zasedbo, prvič bo dvoboj proti rdeče-belim kot trener vodil tudi Savo Milošević, ki zagotovo stavi na oba novinca Aldairja in Amedina Ziljkića, ki sta oba že pri dveh prvenstvenih zadetkih. Veliko okrepitev zagotovo na sredini igrišča predstavlja tudi Tomislav Tomić, ki ob kapetanu zmajev Timiju Maxu Elšniku skrbi za povezanost na sredini igrišča. Prav tako pa imajo zmaji v Antoniu Delamai Mlinarju izkušanega branilca, ki je v letošnji sezoni dosegel že dva prvenstvena zadetka.

Varovanci Oskarja Drobneta v Stožice ne odhajajo z belo zastavo, kljub dobri predstavi so v zadnjem prvenstvenem obračunu doživeli poraz proti Domžalam. A kot pred srečanjem z Olimpijo poudarja strateg rdeče-belih Oskar Drobne, bo v prestolnici potrebno dobro igro, željo nadgraditi z zadetki: »Želimo si ponoviti pristop, željo in igro iz prejšnje tekme, ki pa jo moramo nadgraditi z zadetki, le v tem primeru se lahko nadejamo presenečenja proti izredno močnemu tekmecu. Olimpija je odlična ekipa, a ponovno poudarjam, da moramo biti osredotočeni le na sebe, na svoje naloge, le v tem primeru lahko pripravimo presenečenje in osvojimo nove točke.«

Nedvomno bo v Stožicah osnovni cilj rdeče-belih ponovno graditi iz obrambe, ki je temelj ekipe in je na prvih šestih tekmah funkcionirala odlično. Zagotovo pa bo potrebno za uspeh in prvi komplet treh točk doseči zadetek, rdeče-beli so še vedno pri enem prvenstvenem zadetku, ki ga je dosegel Haris Kadrić. Tokrat rdeče-beli odhajajo v prestolnico okrepljeni z enaindvajsetletnim vezistom, ki je bil član rdeče-belih že v pretekle pol sezone, rdeče-beli dres je med tednom ponovno oblekel Armin Đerlek.

Statistika medsebojnih dvobojev je na strani Ljubljančanov, sploh medsebojnih dvobojev odigranih v Stožicah. A prav zadnji medsebojni dvoboj med zeleno-belimi in rdeče-belimi, ki je bil odigran v Stožicah se je končal z delitvijo točk, takrat sta za točko poskrbela Luka Petek in Aljaž Krefl, ki bo tudi tokrat zelo motiviran prosti svojemu bivšemu moštvu.

Srečanje v Stožicah se bo pričelo ob 20.15 uri. Ob vstopu na stadion je potrebno upoštevati pogoj PCT!

Srečanje med rdeče-belimi in zeleno-belimi pa si boste lahko ogledali v živo tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.