Rdeče-bele po prestavitvi uvodnega pomladanskega kroga proti Celju v nedeljo v Sežani čaka prvi uradni obračun v letošnjem letu. Na stadionu Rajke Štolfa se bodo ob 14.00 uri pomerili z domačim Taborom, pravico na srečanju pa bo delil Dragoslav Perić.

Varovanci Oskarja Drobneta so med tednom namesto proti Celjanom zaradi poledenelega in zasneženega igrišča v kidričevskem športnem parku, začeli pripravo na tekmo proti trenutno sedmouvrščeni ekipi iz prvenstvene lestvice. Rdeče-bele tako čaka tretji medsebojni obračun v letošnjem letu proti Sežančanom, v letošnji sezoni so uspešnejši Kraševci, ki so prvi medsebojni obračun dobili s 3:1, obračun v Kidričevem pa se je končal z najbolj nepopularnim rezultatom 0:0.

Kraševci so v letošnji sezoni zabeležili že dva uradna nastopa, pred uradnim pričetkom so odigrali zaostalo srečanje v prestolnici proti Bravu, ki se je končalo z 0:0, prav tako pa so med tednom na težkem gostovanju pri Muri osvojili točko, srečanje se je na murskosoboški Fazaneriji končalo z 0:0. Po odsluženi kazni bodo Kraševci v nedeljo močnejši za močnega aduta v napadalni akcijah portugalskega napadalnega vezista Aldairja Djala.

V taboru rdeče-belih je najprej za nejevoljo poskrbel korona virus, zatem še kot že omejeno med tednom poledenelo igrišče a igralcev vse to ni zmotilo, kot poudarja kapetan Luka Janžekovič bo potrebno na Krasu od sebe dati sto dvajset odstotkov, da se iz neugodnega gostovanja varovanci Oskarja Drobneta vrnejo s pozitivnim rezultatom: »Kar dosti kadra je bilo izven pogona deset dni. Definitivno to pusti nekakšne posledice, ampak vsi se zavedamo situacije v kateri smo se znašli. Vsak igralec je v tem trenutku pripravljen žrtvovati sebe, se podreti ekipi in ne glede na stanje verjamem, da bo vsak v Sežani dal od sebe sto dvajset odstotkov. Mislim, da je čas, da se nekatere faktorji obrnejo na našo stran, da se nam dobro delo na treningu začne obrestovati. V Sežano odhajamo zagotovo po zelo pozitiven rezultat.«

Zagotovo bo prav Luka Janžekovič, vratar in kapetan rdeče-belih imel v nedeljskem popoldnevu v Sežani eno izmed osrednjih nalog, da svojo mrežo na Krasu ohrani nedotaknjeno in s tem svoje soigralce popelje v pozitiven niz, ki je pred nadaljevanjem in napornim ritmom še kako pomemben.

Srečanje na stadionu Rajke Štolfe so bo pričelo ob 14.00 uri z neposrednim televizijskim prenosom na drugem programu PlanetTV. Zaradi preprečitve širjenja okužb bo srečanje med Kraševci in rdeče-belimi zaprto za javnost, za vse privržence šumarjev pa ga bomo v živo spremljali tudi na družbenih straneh.