S tekmo v Rogaški Slatini med Rogaško in Aluminijem se bo pričel predzadnji 35. krog Prve Lige Telemach. Na četrtem medsebojnem obračunu med črno-belimi in rdeče-belimi, ki se bo v soboto 11. maja pričel ob 15.00 uri, bo pravico delil Obrenović Rade.

V predzadnji obračun letošnje sezone Prve Lige Telemach obe ekipi vstopata s slabšo popotnico, Rogaška je nazadnje priznala premoč Radomljam v gosteh, medtem ko so rdeče-beli remizirali doma proti Bravu, a še vedno v boljšem izhodišču obračun pričakujejo tokratni gostitelji nogometaši Rogaške.

Rogaška, ki ji iz klopi poveljuje bivši trener rdeče-belih Oskar Drobne, zadnji medsebojni obračun letošnje sezone pričakuje na osmem mestu lestvice in ima pred varovanci Roberta Pevnika velikih pet točk naskoka. Slatinčani, ki so v spomladanskem delu sezone z izjemno serijo na lestvici prehiteli tudi rdeče-bele so v zadnjih štirih krogih osvojili zgolj eno točko. Po zmagi nad Domžalami v gosteh, je sledil poraz proti Celju doma, zatem še poraz proti Mariboru v gosteh, neodločen rezultat proti Kopru doma in nazadnje poraz proti Radomljam v gosteh. Slatinčani seveda tudi tokrat največ pričakujejo od Patrika Mijića, ki je z devetimi zadetki v spomladanskem delu sezone, nedvomno opozoril nase. Obrambi črno-belih poveljuje izkušeni Ajdin Mulalić, ki bo tudi tokrat predstavljal največjo oviro rdeče-belim v napadalnem delu srečanja.

Rdeče-beli so se po osvojeni točki pretekli vikend proti Bravu točkovno izenačili z Radomljani, a že naslednji dan so mlinarji v srečanju proti Rogaški doma z zadetkom Ivana Krola poskrbeli za zdrs varovancem Roberta Pevnika na deseto mesto in tri točke zaostanka pred zasledovalci. Tako se rdeče-beli v Rogaško odpravljajo povsem osredotočeni na tri točke, ki so v borbi za obstanek nujne. Pred zadnjim gostovanjem v Prvi Ligi Telemach pa ima Robert Pevnik, kar nekaj težav pri sestavi začetne enajsterice, saj nimata pravice nastopa tako kapetan rdeče-belih Tin Martić kot prvi asistent rdeče-belih Sandro Jovanović, ki bosta prav proti Rogaški odslužila kazen rdečih-kartonov.

Pred izjemno pomembnim srečanjem proti Rogaški glavni strateg rdeče-belih poudarja, da se zavedajo pomembnosti tekme, predvsem pa verjame, da bo nogomet vrnil, ter da se iz gostovanja vrnemo s tremi točkami: »Plan ostaja enak, kot pred zadnjo tekmo, mislim, da v tem trenutku igramo boljše in nabiramo točke, tako da lahko gremo v Rogaško samozavestni. Vemo kaj nam ta tekma pomeni. Nogomet je zanimiv zato, ker ti vedno daje rešitev in možnosti. Zavedamo se, da je možnosti čedalje manj, zato je tekma z Rogaško tako pomembna. Gremo v Rogaško Slatino po tri točke, vendar ne samo z igro, ampak, da nas bo nogomet tudi nagradil in da se iz zahtevnega gostovanja vrnemo s tremi točkami.«

V letošnji sezoni so bili v do sedaj treh odigranih medsebojnih obračunih boljši Slatinčani, ti so slavili obakrat v Kidričevem, medtem ko so rdeče-beli slavili v Rogaški Slatini. Uvodni obračun je pripadel črno-belim z 1:2, uvodni obračun v zdraviliškem mestu je po zadetku Bambe Sussa, pripadel rdeče-belim. Zadnji medsebojni obračun, ki je bil odigran v sredini marca pa so z zadetkom Gala Kureža dobili Slatinčani.

V kolikor si boste srečanje ogledali v živo v Rogaški Slatini, vstopnina znaša 12 EUR, za otroke med 6 in 14 let pa vstopnina znaša 8 EUR. V kolikor si tekme v živo ne boste morali ogledati, si jo lahko v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse zveste privržence pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.