Nogometni klub Aluminij sporoča, da bo v novo sezono krenil brez štirih nogometašev, katerim potečejo pogodbe. Na ponedeljkov zbor tako nebo Marcela Keneja, Renata Pantalona, Alena Krajnca in Nemanje Jakšića. Prav tako se je posoja iztekla Dohyun Kimu, Tončiju Mujanu in Arminu Đerleku, za katerega je Nogometni klub Aluminij še v dogovoru za možnost podaljšanja posoje z turškim Sivasporjem.

Če je bilo jasno, da v Kidričevem ne bomo več računali na Marcela Keneja in Renata Pantalona, pa je klub poskušal storiti vse, da bi se dogovoril za podaljšanje sodelovanja z Alenom Krajncem in Nemanjo Jakšićem. Kot je poudaril direktor Nogometnega kluba Aluminij Borut Arlič mu je zelo žal, da se tako Alen Krajnc kot Nemanja Jakšić poslavljata od rdeče-belega dresa: »Naša velika želja, je bila da bi podaljšali sodelovanje z Alenom Krajncem in Nemanjo Jakšićem. Z njima smo velikokrat sedeli, se skušali dogovoriti, a nam žal ni uspelo. Žal tako Alen kot Nemanja v naslednji sezoni ne bosta člana naše ekipe, na tem mestu bi se jim zahvalil, za vse kar sta v teh letih naredila za naš klub. V Kidričevem sta bila precej časa in bila del ekipe, ki je za kidričevski nogomet naredila ogromno, ne samo v rezultatskem smislu, ampak tudi za preboj članske ekipe Aluminija. Ona dva sta k tej zgodbi ogromno pripomogla, za kar se jima tako v osebnem imenu, kot v imenu kluba zahvaljujem.«

Nemanja Jakšić, je rdeče-beli dres prvič oblekel v sezoni 2016/17, ter v polnih petih sezona zbral skupaj 156 nastopov, 140 prvoligaških in 16 pokalnih. V petih letih je desni bočni branilec dosegel tudi 8 zadetkov in na zelenicah zbral zavidljivih 12.881 minut v rdeče-belem dresu.

Alen Krajnc je v Kidričevo prišel v sezoni 2016/17 v kateri je zbral šest tekem, ter bil med drugim posojen tudi v Zavrč. Skupaj je za rdeče-bele zabeležil 97 nastopov, ter v 5.204 minutah dosegel tudi 12 zadetkov, 11 prvenstvenih in 1 pokalnega.

Renato Pantalon se je iz hrvaškega Rudeša rdeče-belim pridružil avgusta 2019 in v dveh sezonah na Kidričevem skupaj zbral 50 nastopov, 46 prvenstvenih in 4 pokalne. Medtem ko se je Marcel Kene Kidričanom pridružil julija 2018, za rdeče-bele je 113 minutah vknjižil 3 nastope in dosegel 1 zadetek.

Nogometni klub Aluminij vsem igralcem v nadaljevanju kariere želi obilo uspeha.