Varovanci Roberta Pevnika, so v uvodni domači preizkušnji nadaljevanja prvenstva doma morali priznati premoč Koprčanom, gostje so povedli že v uvodnem delu srečanja, rezultat je s prvencem v rdeče-belem poravnal Tom Kljun. A so gostje iz obale ob koncu srečanja z zadetkom Timotheja Nkade rdeče-belim prizadejali nov prvenstveni poraz.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 350

Sodniki: Balažič Dejan, Kasapović Aleksandar, Mikača Goran, Matoša Martin. VAR: Vinčič Slavko, Praprotnik Jure. Delegat: Žalik Danijel.

Strelci: 0:1 Mittendorfer 4`, 1:1 Kljun 19`, 1:2 Nkada 87`

Aluminij: Jovanović L., Kosi, Koblar, Martić, Schabuach (78` Pečnik), Jagić, Jovanović S., Pišek (78` Šubarić), Matić (86` Tanyi), Gorenak (67` Susso), Kljun (67` Bilyi). Trener: Robert Pevnik.

Koper: Koprivec, Bručić, Sidibe, Mittendorfer, Custovic, Tomek (70` Sule), Lauš (56` Ankrah), Vešner Tičić, Osuji (70` Groznica), Ruedl (46` Jelenič), Omladić (70` Nkada). Trener: Aleksander Radosavljević.

Rumeni kartoni: Kljun; Jelenić, Osuji, Sule

Strateg rdeče-belih je pred uvodnim sodnikovim žvižgom opravil pet zamenjav glede na uvodno preizkušnjo. Namesto kaznovanega Gašperja Jovana je srečanje pričel Filip Kosi, v osrčje obrambe se je namesto Aleksandra Zeljkovića vrnil kapetan rdeče-belih Tin Martić. Po prestani kazni rumenih kartonov je srečanje ob desni stranski črti namesto Artema Bilyija pričel Rok Schaubach. V osrčju vezne linije je namesto Marka Brkljače srečanje pričel Janez Pišek, namesto Bambe Sussa pa je srečanje pričel Tom Kljun.

A tudi srečanje proti Kopru se za varovance Roberta Pevnika ni pričelo po željah, saj so gostje povedli že v 4. minuti srečanja. Iz desne strani je kot izvajal Luka Vešner Tičić, najbolj spreten pa je bil na drugi vratnici Maj Mittendorfer, ki je s strelom z glavo poskrbel za zgodnje vodstvo gostov.

Po prejetem zadetku so rdeče-beli strnili vrste, v začetku 19. minute, je na sredini žogo prejel Gal Gorenak z njo v šprintu osvojil nekaj prostora, ter podal na levo do Tin Matića, ki je iz leve strani vstopil v kazenski prostor, ter žogo zavrnil proti Tomo Kljunu, ki je iz dobrih dvanajstih metrov s strelom proti desni vratnici s prvencem v rdeče-belem dresu poskrbel za izenačenje.

V 22. minuti so bili rdeče-beli povsem blizu popolnemu preobratu, Gal Gorenak je poskušal iz roba kazenskega prostora, a je žogo šla preko gola.

Dobrih osem minut je s podobnim strelom na drugi strani vrnil Nik Omladić, tudi ob poskusu koprskega vezista pa je žoga šla preko gola.

Zadnja priložnost v prvem delu je pripadla rdeče-belim, najprej je poskušal Sandro Jovanović, obramba Koprčanov je strel blokirala a le do strelca izenačujočega zadetka Toma Kljuna, a slednji je žogo poslal mimo vrat.

Uvod v nadaljevanje srečanja je za obe ekipi prinesel po eno pol priložnost, najprej so zapretili gostje, a je Lan Jovanović žogo izbil v kot, le minuto zatem sta obetavno akcijo izpeljala Filip Kosi in Tin Matić, a je slednji slabo zadel žogo. V deseti minuti nadaljevanja je Tina Matića od vodilnega zadetka ločilo le nekaj centimetrov, ko se je odločil za strel izven kazenskega prostora iz leve strani, a je koprskega vratarja rešila vratnica.  

V 61. minuti so bili povsem blizu novemu vodstvu gostje, Luka Vešnar Tičić je poslal uporaben predložek iz desne strani na drugi vratnici je bil najbolj spreten Enej Jelenič, ki je z atraktivnim poskusom poskušal premagati Lana Jovanovića, slednji je s konicami prstov žogo izbil v vratnico, Luka Koblar pa je žogo, ki se je iz vratnice nevarno kotalila po golovi črti izbil izven igrišča.

Imenitno priložnost za vodstvo so imeli rdeče-beli dobrih devet minut pred iztekom srečanja, ko je v kazenski prostor iz leve strani vstopil Artem Bilyi, a se namesto za strel odločil za podajo proti Tinu Matiću, ki mu je koprska obramba blokirala strel. Dve minuti zatem je poskušal Luka Koblar, a je žoga zgrešila cilj.

Dobre tri minute pred koncem srečanja, je do žoge na polovici rdeče-belih prišel Sule Aondowase, ki je iz desne strani žogo poslal v kazenski prostor, najbolj spreten ob Tinu Martiću in Gašperju Pečniku je bil Timothe Nkada, ki je žogo poslal v gol za zmago gostov.

Že v torek 20. februarja ob 17.30 uri čaka rdeče-bele srečanje v gosteh pri Radomljah.