Rdeče-bele v nedeljo čaka nov prvenstveni obračun, ko se bodo v okviru 15. kroga Prve Lige Telemach, ob 15.00 uri v domžalskem športnem parku pomerili z Domžalami. Pravico na srečanju med rumeno družino in rdeče-belimi bo delil Nejc Kajtazović, kateremu bo tokrat na voljo tudi tehnologija VAR.

V drugo letošnje medsebojno srečanje obe ekipi vstopata povsem različno, Domžalčani na krilih dveh zaporednih zmag, medtem ko rdeče-beli po dveh zaporednih porazih. Varovanci Dejana Djuranovića so v zadnjem prvenstvenem krogu z zadetkom Dejana Georgijevića slavili proti Bravu, medtem ko so v četrtkovem večeru v Ljudskem vrtu v pokalnem tekmovanju z 1:2 izločili Maribor. Rdeče-beli so najprej po preobratu morali priznati premoč Muri na Fazaneriji, medtem ko so v zadnjem krogu doma po zadetku Ivana Božića morali čestitati tekmecem iz Celja.

Domžalčani se trenutno nahajajo le mesto pred rdeče-belimi na prvenstveni lestvici, pred medsebojnim obračunom pa imajo trenutno štiri točke prednosti. Pri Domžalčanih v letošnji sezoni zaenkrat blestita predvsem Senijad Ibričić in Arnel Jakupović, ki imata na svojem računu vsak po tri zadetke, v zadnjem obdobju pa je nase opozoril strelec zmagovitega zadetka proti Bravu in proti vijoličstim, novinec v rumenem dresu Dejan Georgijević. Domžalčani bodo v nedeljskem popoldnevu nastopili v polni postavi, v zadnjem obdobju pa igrajo zelo čvrsto tudi v obrambi, kateri poveljujeta Damjan Vuklišević in Tilen Klemenčič, ki veliko nevarnost predstavljata tudi ob prekinitvah rumeno-modrih.

Rdeče-beli so se v zadnjih dveh krogih znašli v začaranem krogu, tako proti Muri, kot proti Celju so kljub enakovredni igri na koncu morali priznati premoč obema tekmecema. Varovanci Oskarja Drobneta v obračun porti Domžalam odhajajo okrenjeni med drugim tudi za nigerijskega vezista Johana Nkamo, ki je proti grofom prejel četrti rumeni karton v letošnjem prvenstvu. Kljub nekoliko slabšima rezultatoma, pa je kot poudarja glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne vzdušje v ekipi dobro: »Vzdušje v ekipi je v redu. Mi jih ne obremenjujemo s pritiskom, a fantje so sami obremenjeni, saj se zavedajo, da nimajo sreče in to je najtežji trenutek. Razumeli bi, če bi igrali slabo, si nebi ustvarjali priložnost in bi izgubljali, potem bi vedeli, da smo slabi, tako pa je ravno obratno. Vedno nam zmanjka nekaj malega, upam, in zaradi fantov si želim, da se to obrne že v Domžalah.«

Edini medsebojni obračun letošnjega prvenstva je bil odigran konec avgusta, ko je srečanje v kidričevskem športnem parku z izjemnim zadetkom odločil kapetan Domžal Senijad Ibričić. Kot poudarja glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne, veliki skrivnosti tudi pred drugim medsebojnim obračunom letošnje sezone med tekmecema ni: »Do sedaj smo vse tekme proti Domžalam igrali zelo dobro. Poznamo se med sabo, tako kot oni poznajo nas, mi poznamo njih. Mislim, da se moramo pred nedeljskim obračunom dobro psihično pripraviti. V zadnjem času nam sicer ne gre, fantje čutijo psihološki pritisk, vendar igramo dobro, žoga noče v gol. Pred nedeljskim gostovanjem se moramo umiriti, biti z glavo pri stvari, se psihološko dobro pripraviti na srečanje in verjamem, da bodo s tem prišli tudi dobri rezultati.«

Srečanje med rumeno družino in rdeče-belimi se bo ob Kamniški Bistrici pričelo ob 15.00 uri, za vstop na stadion pa je potrebno izpolnjevati enega izmed pogojev PCT. Srečanje si lahko v živo ogledate tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa bomo srečanje spremljali v živo tudi na klubskih družbenih omrežjih.