Rdeče-belim je v knežjem mestu z novo borbeno predstavo proti Celju uspelo ostati neporažen še četrtič zapored, edini zadetek na srečanju pa je v 60. minuti dosegel Haris Kadrić. Rdeče-beli so se z novimi tremi točkami povzpeli na osmo mesto prvenstvene lestvice.

Arena Z`dežele; gledalcev: /

Sodniki: Vinčić Slavko, Smej Simon, Salkić Alen, Balažič Dejan. Delegat: Germič Dejan

Strelec: 0:1 Kadrić 60`

Celje: Jurhar, Martis (31` Kadušić), Šporn, Vrbanec, Brecl, Benedičič, Božić (85` Kerin), Zaletel, Dangubić (64` Hajrić), Rorič (64` Novak), Matjašič (64` Kuzmanović). Trener: Jiri Jarošik

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G. (80` Ploj), Kadrić, Đerlek (87` Jauk), Prša (70` Kim), Čermak, Petek, Flakus Bosilj, Pantalon (70`Mujan), Krefl, Azemović. Trener: Oskar Drobne

Rumeni kartoni: Kuzmanović; Prša

Pred tekmo z neposrednim tekmecem je imel glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne kar nekaj težav pri sestavi začetne enajsterice, zaradi kazni štirih rumenih kartonov, mu tokrat nista bila na voljo Nemanja Jakšić in Klemen Bolha, šestinštirideset letni strokovnjak pa se je tokrat odločil za tri spremembe v začetni enajsterici. Namesto Nemanje Jakšića se je na desnem bočnem položaju pričel Gašper Pečnik, namesto Klemna Bolhe pa je srečanje tokrat pričel češki vezist Marcel Čermak. V Celju srečanja ni pričel niti Aljaž Ploj, na njegovo mesto se je preselil Aljaž Krefl, ki je mesto krilnega vezista prepustil Davidu Flakusu Bosilju. Srečanje je tokrat v osrčju zadnje vrste pričel tudi Renato Pantalon.

Srečanje se je sicer pričelo bolj po željah gostiteljev, ko je Bredley Martins na sredini igrišča prestregel žogo in z njo povlekel proti kazenskemu prostoru, ter se iz leve strani na  robu kazenskega prostora odločil za predložek v kazenski prostor, žoga je preletela kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča in se na srečo od vratnice odbila nazaj v polje.

Po priložnosti Celjanov, so se rdeče-beli, ki so tokrat nastopili v belih dresih zbrali in vzpostavili ravnotežje v igri, iniciativo na sredini igrišča so prepustili gostiteljem, ter se osredotočili na protinapade. V 15. minuti je kot prvi poskušal David Flakus Bosilj, a je obramba gostiteljev strel blokirala. V 27. minuti so rdeče-beli izvedli hiter protinapad, ko je Haris Kadrić na sredini zadržal žogo, jo podal do Armina Đerleka, slednji je zaposlil Marcela Čermaka, ki se je namesto za strel odločil za podajo do Aljaža Krefla, slednji pa je streljal preko celjskega gola.

V 28. minuti so varovanci Oskarja Drobneta izpeljali hitro akcijo, ki jo je na svoji polovici pričel Roko Prša in z dolgo podajo po levi strani zaposlil Armina Đerleka, ki je vstopil v kazenski prostor, ter podal na drugo stran, kjer je na dobrih dvanajstih metrih malo iz desne strani poskušal Gašper Pečnik, a vratar gostiteljev Metod Jurhar strel ubranil.

V 34. minuti je kapetana rdeče-belih s strelom od daleč poskušal presenetit Matic Vrbanec, a je bil Luka Janžekovič na mestu.  Zadnjo priložnost v prvem delu so imeli gostitelji, ko je poskušal še en bivši član rdeče-belih Jure Matjašič, a njegov poskus ni predstavljal resnejše grožnje Luki Janžekoviču.

V nadaljevanje srečanja so boljše vstopili rdeče-beli, ko je ob koncu 47. minute najprej poskušal Roko Prša a je njegov poskus iz dobrih štirinajstih metrov brez večjih težav ubranil domači vratar. Le dve minuti zatem je bilo ponovno vroče v domačem kazenskem prostoru, ko je do strela iz roba kazenskega prostora prišel Armin Đerlek, a je njegov strel bil premalo močan, da bi resneje ogrozil domačega vratarja Metoda Jurharja.

V 53. minuti srečanja so ponovno zapretili gostitelje, ko je Amadej Brecl prodrl v kazenski prostor, ter poskušal s predložkom, tudi njegov predložek pa je zaustavil prečnik. Le dve minuti zatem so Celjani na sredini igrišča odvzeli žogo Emirju Azemoviću, glavni sodnik srečanja ni dosodil prekrška, Celjani pa so izvedli hiter protinapad, katerega je zaključil Filip Dangubić, a je njegov strel ob bloku Renata Pantalona blokirala vratnica.

V 59. minuti so bili povsem blizu vodstva rdeče-beli, ko je Armin Đerlek iz leve strani izvajal udarec iz kota, najvišji v skoku je bil Emir Azemović, a je njegov strel blokiral prečnik.

Po dobri uri igre pa je rdeče-belim uspelo doseči vodilni zadetek. Protinapad gostiteljev je sredini igrišča prestregel Gašper Pečnik, ki je na levi strani opazil Davida Flakusa Bosilja, ki je žogo zaustavil jo potegnil na rob kazenskega prostora, kjer je opazil Harisa Kadrića, ki je z s strelom z glavo premagal nemočnega Metoda Jurharja za vodstvo rdeče-belih.

V 73. minuti so si varovanci Oskarja Drobneta pripravili novo lepo priložnost, na svoji polovici je Marcel Čermak prestregel žogo, jo podal do Harisa Kadrića, ki jo je povlekel na celjsko polovico in na svoji levi opazil Tončija Mujana, ki je poskušal s strelom po tleh iz kakšnih desetih metrov nekoliko iz leve strani, a je žoga zletela mimo desne vratnice.

Tri minute zatem so bili ponovno v priložnosti gostitelji, ko je Anel Hajrić poskušal s strelom iz obrata iz dobrih štirinajstih metrov, žoga pa je zletela mimo leve vratnice.

V 90. minuti so si zadnjo priložnost za povišanje vodstva pripravili rdeče-beli, ko je bil ponovno v glavni vlogi Tonči Mujan, ki je prodrl v kazenski prostor iz leve strani preigral Žana Zeletela, ter se odločil za strel, iz dobrih štirinajstih metrov, njegov poskus je ubranil domači vratar Metod Jurhar.

Zadnjo priložnost na srečanju so si pripravili gostitelji, ko je iz roba kazenskega prostora poskušal Mičo Kuzmaonović, a je njegov strel z obrambo v kot odbil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

Rdeče-beli še četrtič zapored niso prejeli zadetka in podaljšali niz neporaženosti na četrto tekmo s katero so se zavihteli na osmo mesto prvenstvene lestvice in imajo pred Celjem sedaj tri točke prednosti. Nova prvenstvena preizkušnja čaka varovance Oskarja Drobneta v nedeljo, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo CherryBox24 Tabor Sežane.