Rdeče-beli so v uvodni tekmi spomladanskega dela prvenstva doma remizirali z velenjskim Rudarjem. Knape je v vodstvo popeljal Sandro Jovanović, rezultat je še v prvem polčasu s prvencem v rdeče-belem dresu poravnal Marko Josip Čavara. Za popoln preobrat je v končnici srečanja poskrbel Gašper Jovan, a je le nekaj trenutkov po vodilnem zadetku s svojim drugim zadetkom za delitev točk posrkbel Sandro Jovanović.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 120

Sodniki: Novarlić Damjan, Sužnik Jure, Lahkovič Marcel. Delegat: Drvarič Marjan.

Strelci: 0:1 Jovanović 19`, 1:1 Čavara 33`, 2:1 Jovan 87`, 2:2 Jovanović 89`

Aluminij: Banić, Koblar, Jovan, Schaubach, Borovnik (63` Martić), Grajfoner, Frešer (63` Baskera), Brest, Čavara (75` Munić), Marinšek, Šturm (57` Skiba). Trener: Robert Pevnik.

Rudar Velenje: Bluk, Bićanić, Bošković, Verbič, Florjanc (92` Musa), Kočar, Jovanović, Džumhur, Majcenovič (60` Tubić), Brkić (49` Zukić), Vošnjak. Trener: Adnan Zlidžović.

Rumeni kartoni: Schaubach, Grajfoner; Bošković

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik je imel pred začetkom srečanja kar nekaj težav pri sestavi začetne enajsterice, zaradi kazni nista bila na voljo Tomislav Jagić in Gal Gorenak, Jakov Katuša je ostal izven kadra. Prvič po prihodu v Kidričevo sta srečanje pričela Danijel Šturm in Marko Josip Čavara, srečanje pa je tokrat v zvezni vrsti pričel tudi stari znanec rdeče-belih Lovro Grajfoner.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se je v sončnem popoldnevu pričelo bolj po notah gostov, ki so prvič zapretili že v prvi minuti, ko je iz roba kazenskega prostora poskusil Dragan Brkić, a je njegov poskus zletel dober meter od desne vratnice.

Tudi na prvi poskus rdeče-belih ni bilo potrebno čakati dolgo, le tri minute zatem je na levi strani v kazenski prostor prodrl Marko Brest, ter podal v sredino kjer je bil pri strelu z glavo najvišji Nik Marinšek, a je gostujoči vratar Duje Bluk žogo izbil. Že v naslednjem napadu so ponovno zapretili gostje, a se je tokrat izkazal Tibor Banić, ki je s telesom poskus gostov izbil.

V 12. minuti srečanja je po dolgi podaji Nika Marinška na levi strani do žoge prišel Marko Brst, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, z nekaj težavami je poskus ustavil gostujoči vratar Duje Bluk.

V 19. minuti so gostje iz hitrega protinapada povedli, rdeče-beli so zapravili žogo na sredini igrišča, velenjski vezist Omar Kočar je žogo prestregel in s hitro podajo zaposlil Sandra Jovanovića, ki je po levi strani prodrl v kazenski prostor in z natančnim strelom premagal povsem nemočnega Tiborja Banića.

Po prejetem zadetku so podjetnejše zaigrali rdeče-beli, najprej so poskušali zapretiti v 26. minuti po podaji iz kota. Tudi v 30. minuti so bili rdeče-beli ponovno nevarni po podaji iz kota. V 33. minuti pa so rdeče-beli le uspeli kronati terensko premoč. Z izjemno podajo iz dobrih štiridesetih metrov za obrambo Velenjčanov je Rok Frešer zaposlil Danijela Šturma, slednji je podal v osrčje kazenskega prostora do Marja Josipa Čavare, ki je zanesljivo premagal povsem nemočnega gostujočega vratarja.

V drugi del srečanja so bolj podjetno vstopili gostje, ti so najprej zapretili v 50. minuti, ko je poskus Stiana Džumhurja ustavil Tibor Banić. Le dve minuti zatem pa je iz roba kazenskega prostora Amadej Vošnjak sprožil tik ob vratnici.

V 62. minuti so ponovno zapretili rdeče-beli, Daniel Skiba je iz desne strani kazenskega prostora podal v sredino, kjer je do strela prišel Marko Josip Čavara, a je njegov poskus zletel mimo leve vratnice.

Ponovno je sledilo obdobje ko so bili več pri žogi gostje, v 78. minuti je s poskusom od daleč ponovno zapretil Stian Džumhur, a je Tibor Banić brez večjih težav poskus gostov ustavil. Le minuto zatem se je še enkrat več izkazal Tibor Banić, tokrat po poskusu Sandra Jovanovića.

V 87. minuti so rdeče-beli izpeljali izjemno akcijo, ki jo je pričel Rok Scaubach, slednji je po dvojini podaji z Lovrom Grajfonerom lepo zaposlil kapetana rdeče-belih Nika Marinška, ki se je na robu kazenskega prostora odločil, da podaljša žogo v kazenski prostor na levo stran do Gašperja Jovana, ki je s prvem s strelom po tleh poskrbel za popoln preobrat.

A le nekaj trenutkov zatem je sledil šok in izenačenje v kidričevskem športnem parku. Na sredini igrišča so do žoge prišli Velenjčani, po podaji iz desne strani je let žoge slabo ocenil Tin Martić, žoga se je od njegovega ramena odbila do Sandra Jovanovića, ki je iz roba kazenskega prostora z izjemnim strelom tik ob desni vratnici premagal povsem nemočnega Tiborja Banića.

Za rdeče-bele je to bil še četrti neodločen rezultat v letošnji sezoni. Po srečanju je strelec prvega zadetka Marko Josip Čavara poudaril, da je vesel svojega prvenca v rdeče-belem, vendar bi bil bolj vesel, če bi vse tri točke ostale v »šumi«: »Vsaka prva tekma v prvi polovici sezone je zelo zahtevna, tudi ta je bila. Pred nami je še enajst tekem in verjamem, da bomo že v naslednji tekmi pokazali boljši obraz. Res je da sem zadel, to je bil moj prvi zadetek za rdeče-bele, vendar bi bil bolj vesel, če bi na koncu osvojili vse tri točke. Sedaj moramo hitro dvigniti glave, že v sredo nas čaka naslednja tekma.«

Rdeče-bele naslednji obračun čaka že v sredo 8. marca ob 16:00 uri, ko bodo v kidričevskem športnem parku v osmini Pokala Pivovarne Union gostili ravenski Fužinar.